REIAL DECRET 1771/1985, d'1 d'agost, sobre traspàs de funcions i serveis de l'Administració de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria d'espectacles.

SecciónDiversos
EmisorPresidència del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

L'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat per Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, en el seu article 9.31 estableix la competència exclusiva de la Generalitat de Catalunya, en matèria d'espectacles.

En conseqüència, és procedent traspassar a l'esmentada Comunitat Autònoma les funcions i els serveis de l'Administració en aquesta matèria, per la qual cosa la Comissió Mixta, prevista a la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, ha procedit a concretar els corresponents serveis i a inventariar els béns i els drets de l'Estat que hauran de ser objecte de traspàs a la Generalitat, adoptant, en aquest sentit, l'oportú acord en sessió del Ple de l'esmentada Comissió celebrada el dia 2 de febrer de 1984, i ratificat en el Ple de 10 de maig de 1985.

En virtut d'això, en compliment del que disposa la disposició transitòria sisena, dos, de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, a proposta dels Ministres de l'Interior i d'Administració Territorial, i prèvia la deliberació del Consell de Ministres en la seva reunió del dia 31 de juliol de 1985,

Disposo:

Article primer

- S'aprova l'acord de la Comissió Mixta

previst a la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, pel qual es concreten les funcions i els serveis i els mitjas materials, personals i crèdits que han de ser objecte de traspàs a la Generalitat de Catalunya en matèria d'espectacles, adoptat pel Ple d'aquesta Comissió en la seva sessió del dia 2 de febrer de 1984 i ratificat en el Ple de 10 de maig de 1985, i que es transcriu com a annex del present Reial decret.

Article segon

- En conseqüència, queden traspassats

a la Generalitat de Catalunya les funcions i els serveis que es detallen en l'esmentat acord de la Comissió Mixta, en els termes i condicions que s'hi especifiquen i els mitjans materials, personals i crèdits pressupostaris que resulten del text de l'acord i les llistes annexes.

Article tercer

- Els traspassos a què es refereix aquest

Reial Decret tindran efectivitat a partir de la data assenyalada a l'acord de la Comissió Mixta.

Article quart

- Els crèdits pressupostaris que integren

el cost efectiu provisionalment valorat que es detallen a la llista 3.2 de l'annex,seran donats de baixa pels imports que corresponguin a partir de la data d'entrada en vigor del present Reial Decret, mitjançant l'oportú expedient de modificació pressupostària.

Article cinquè

- Aquest Reial Decret serà publicat

simultàniament en el Boletín Oficial del Estado i en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i adquirirà vigència a partir de la seva publicació.

Dat a Palma de Mallorca, l'1 d'agost de 1985

JUAN CARLOS R.

Javier Moscoso del Prado Muñoz El Ministro de la Presidencia

ANNEX

El senyor Gonzalo Puebla de Diego i el senyor Jaume Vilalta i Vilella, secretaris de la Comissió Mixta prevista en la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya,

Certifiquem:

Que en el Ple de la Comissió Mixta celebrat el dia 2 de febrer de 1984 s'adoptà l'acord de traspàs a la Generalitat de Catalunya, ratificat per aquesta mateix en sessió de 10 de maig de 1985, de les funcions i dels serveis de l'Administració de l'Estat en matèria d'espectacles, en els termes que es reprodueixen a continuació:

  1. Referència a les normes constitucionals i estatutàries en què s'empara la transferència L'article 9.31 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya estableix la competència exclusiva de la Generalitat en matèria d'espectacles. D'altra banda, la Constitució, al seu article 149.1.29, estableix que l'Estat té competència exclusiva en matèria de Seguretat Pública, sens perjudici de la possibilitat de creació de policies per les Comunitats Autònomes en la forma que s'estableixi als respectius Estatuts en el marc del que disposi una Llei Orgànica.

  2. Serveis i Funcions que es traspassen a la Generalitat de Catalunya 1. En conseqüència, és procedent el traspàs a la Generalitat de Catalunya de les funcions i els serveis que l'Administració Civil de l'Estat desenvolupa a Catalunya en matèria d'espectacles a través del Ministeri de l'Interior i dels Governs Civils de les províncies integrades en l'esmentada Comunitat Autònoma, sempre que no afectin la seguretat pública. 2. L'Administració de l'Estat comunicarà a la Generalitat de Catalunya les autoritzacions relatives a proves esportives que, tot i desenvolupar-se parcialment en el seu territori, tinguin un àmbit superior a aquesta. 3. La festa dels braus es regirà pels seus reglaments específics de l'àmbit nacional, sens perjudici de les facultats de la Generalitat d'acord amb el present traspàs. 4. Amb la finalitat de garantir l'eficaç compliment de les competències de l'Estat en matèria de Seguretat Pública la Generalitat comunicarà a l'Administració el que segueix:

    1. Les resolucions adoptades sobre aquells expedients que puguin afectar la Seguretat Pública.

    2. Els seients i les anotacions que practiqui en el Registre d'Empreses i Locals. Ambdues Administracions col·laboraran i s'informaran mútuament de les normes que elaborin en relació amb aquestes matèries. 5. L'Administració de l'Estat, per raons greus de seguretat pública i d'acord amb la legislació de l'Estat d'aplicació per raó d'aquesta matèria podrà optar les mesures de suspensió, prohibició o clausura que aquesta autoritzi. 6. Així mateix, l'Administració de l'Estat es reserva la possibilitat de dictar les normes bàsiques de seguretat pública dels edificis i instal·lacions per a la celebració d'espectacles i activitats recreatives.

  3. Béns, drets i obligacions de l'Estat que es traspassen 1. En el present acord no es traspassen béns immobles perquè aquests serveis es presten en dependències dels Governs civils. En qualsevol cas, l'Administració de l'Estat reconeix un deute de 160 m2 (cent seixanta metres quadrats) mentre no es resolgui gobalment la qüestió dels locals que ambdues Administracions hagin d'ocupar. 2. En el termini d'un mes des de la publicació d'aquest acord se signaran les corresponents actes de lliurament i recepció de mobiliari, equips i material inventariables, així com dels expedients corresponents als serveis traspassats, de conformitat amb el que dispsoa l'article 8 del Reial Decret 1666/1980, de 31 de juliol.

  4. Personal adscrit als serveis i funcions que es traspassen 1. El personal adscrit als serveis i funcions traspassats, i que es referencia nominalment a la llista adjunta núm. 2, passarà a dependre de la Generalitat de Catalunya en els termes legalment previstos per l'Estatut d'Autonomia i les altres normes aplicables en cada cas, i en les mateixes circumstàncies que s'especifiquen a la llista adjunta i amb el seu número de Registre Personal. 2. La Subsecretaria del Ministeri de l'Interior notificarà als interessats el traspàs i la seva nova situació administrativa tan aviat com el Govern aprovi el present acord. Així mateix, es remetrà als òrgans competents de la Generalitat de Catalunya una còpia certificada de tots els expedients d'aquest personal traspassat, així com dels certificats d'havers, referits a les quantitats meritades durant 1984, i l'Administració de l'Estat procedirà a modificar les plantilles orgàniques i pressupostàries en funció dels traspassos operats.

  5. Crèdits pressupostaris Els Crèdits pressupostaris de l'exercici corrent corresponents a la dotació de serveis traspassats es consignen a la llista número 3.

  6. Data d'efectivitat de les transferències La transferència de serveis i el traspàs de medis objecte d'aquest acord, tindran efectivitat a partir del dia 1 d'octubre de 1985.

    I perquè consti, expedim la present certificació a Madrid, a 10 de maig de 1985.

    Els Secretaris de la Comissió Mixta, Gonzalo Puebla de Diego i Jaume Vilalta i Vilella.

    (Vegeu annexos a les pàgs. 3236-3237)

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR