ORDRE AAM/156/2011, de 12 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores del Premi al/a la millor jove artesà/ana alimentari/ària innovador/a i es convoca el corresponent a l'any 2011.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAM/156/2011, de 12 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores del Premi al/a la millor jove artesà/ana alimentari/ària innovador/a i es convoca el corresponent a l'any 2011.

El nostre país presenta una gran tradició artesana alimentària i, per aquest motiu, des de fa anys la Generalitat de Catalunya ha reconegut i fomentat els valors econòmics, culturals i socials que representa l'artesania alimentària mitjançant el desenvolupament de la normativa que la regula.

Mitjançant l'Ordre ARP/81/2003, de 21 de febrer (DOGC núm. 3835, de 4.3.2003), el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) va crear el Premi al/a la millor jove artesà/ana alimentari/ària innovador/a, amb la finalitat de fomentar actuacions innovadores i capdavanteres que esdevinguin pautes per millorar la qualitat i la bona imatge dels productes artesans de Catalunya i guardonar l'esforç dels/de les joves artesans/es alimentaris/àries en la recuperació, la innovació, la diversificació i el disseny d'aquests productes.

Valorats positivament els resultats aconseguits en les edicions anteriors, es considera convenient convocar el Premi al/a la millor jove artesà/ana alimentari/ària innovador/a per a l'any 2011.

El règim d'aquests ajuts serà el que estableix el Reglament (CE) 1998/2006 de la Comissió, de 15 de desembre de 2006, relatiu a l'aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat als ajuts de minimis (DOUE L-379, de 28.12.2006).

Consegüentment, valorada la conveniència de donar suport a aquest sector artesà alimentari mitjançant un premi, d'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i a proposta de la Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores del Premi al/a la millor jove artesà/ana alimentari/ària innovador/a, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar el Premi al/a la millor jove artesà/ana alimentari/ària innovador/a corresponent a l'any 2011, d'acord amb les bases reguladores aprovades en l'article anterior.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds serà fins el 15 de setembre d'enguany.

2.3 La dotació del Premi és de 4.000,00 euros.

El Premi d'aquesta Ordre té naturalesa de crèdit anticipat i anirà a càrrec de la partida pressupostària AG06 D/483000100/6130 dels pressupostos del DAAM, condicionat a l'existència de crèdit suficient i adequat al projecte de pressupost per a l'exercici 2012, dotada amb un import màxim de 4.000,00 euros.

2.4 L'òrgan instructor del Premi és el Servei de Promoció de la Qualitat Agroalimentària.

2.5 L'òrgan competent per a emetre la resolució sobre el Premi és la persona titular del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

A aquests efectes es nomena una Comissió de valoració que serà l'òrgan col·legiat encarregat de valorar les sol·licituds, formada per la Comissió d'Artesania Alimentària que està regulada per l'article 67 i següents del Decret 285/2006, de 4 de juliol, pel qual es desplega la Llei 14/2003, de 15 de juny, de qualitat alimentària.

2.6 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit a la persona sol·licitant serà de 4 mesos, a comptar des de la data en què finalitza el termini de presentació de sol·licituds. En cas de manca de resolució expressa la sol·licitud es considera desestimada per silenci administratiu.

2.7 Contra la resolució del conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar recurs contenciós administratiu en el termini de 2 mesos a comptar de l'endemà de la notificació de la resolució, sense perjudici que es pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.

2.8 El premi concedit es farà públic en el web http://www.gencat.cat/daam/premijoveartesa/ fent ús dels mitjans electrònics establerts, i s'exposarà en el tauler d'anuncis de les dependències del DAAM. Els premis que superin els 3.000,00 euros es publicaran, a més, en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació en el DOGC.

Barcelona, 12 de juliol de 2011

Josep Maria Pelegrí i Aixut

Conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Annex

Bases reguladores

—1 Objecte del Premi

L'objecte d'aquesta convocatòria és atorgar un premi al millor jove artesà/ana alimentari/ària innovador/a que porti a terme actuacions en el món de l'artesania alimentària que esdevinguin innovacions i millora en la qualitat i comercialització dels productes artesans i donin prestigi al sector.

—2 Persones beneficiàries

2.1 Poden ser beneficiàries del premi els/les joves artesans/es alimentaris/àries de Catalunya que reuneixin els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR