DECRET 142/1990, de 28 de maig, de regulació del procediment per a l'elaboració, l'aprovació i l'homologació dels plans d'emergència municipal.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

Actualment, es conceptua la protecció civil com a un servei públic orientat a l'estudi i la prevenció de les situacions que poden originar riscos greus, catàstrofes o calamitats públiques i, arribat el cas, a la protecció de les persones i els seus béns.

El funcionament correcte d'aquest servei públic depèn, essencialment, de l'actuació eficaç i la coordinació dels diferents nivells de l'Administració pública que hi intervenen; així, els plans territorials que contenen les previsions d'actuació en la matèria s'han estructurat de forma que el d'àmbit territorial menor s'ha d'integrar en el superior i així successivament.

El pla d'àmbit territorial menor, d'acord amb l'article 8 de la Llei 2/1985, de 21 de gener, de protecció civil, és el municipal, per la qual cosa aquest esdevé, així, peça clau en l'estructuració de tot el sistema de protecció civil que ha de culminar, a Catalunya, amb l'elaboració i l'aprovació del pla nacional corresponent.

La protecció civil, d'acord amb l'article 63 de la Llei 8/1987, de 15 d'abril, municipal i de règim local de Catalunya, és un dels serveis públics de competència pròpia municipal, el qual l'han de prestar necessariament, com a mínim, els municipis amb població superior a 20.000 habitants, segons l'article 64.c) de la Llei esmentada, i els municipis turístics, d'acord amb l'article 72.2.b) d'aquesta mateixa Llei.

La Comissió de protecció civil de Catalunya, en les sessions de 14 d'abril de 1989 i de 10 de maig de 1990, va aprovar la línia bàsica per a l'elaboració dels plans d'emergència municipal i va emetre informe favorable sobre el procediment per a la seva elaboració, aprovació i homologació.

Per tot això, a proposta del conseller de Governació i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

1.1 Els municipis amb població superior a 20.000 habitants i els que tenen la consideració de turístics han d'elaborar i aprovar els plans territorials d'emergència municipal corresponents, que han de ser homologats per la Comissió de protecció civil de Catalunya seguint el procediment que estableix l'article següent d'aquest Decret. 1.2 Els municipis amb un nombre de població inferior a 20.000 habitants poden elaborar i aprovar els plans territorials de protecció civil respectius, que han de ser homologats seguint el mateix procediment que estableix l'apartat anterior.

Article 2

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR