ORDRE ARP/317/2002, de 17 de setembre, per la qual s'aprova la reglamentació del peix blau que pot gaudir de la Marca Q.
Sección | Disposicions Generals |
Emisor | Departament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca |
Rango de Ley | Ordre |
ORDRE ARP/317/2002, de 17 de setembre, per la qual s'aprova la reglamentació del peix blau que pot gaudir de la Marca Q.
D'acord amb el Decret 362/1986, de 18 de desembre (DOGC núm. 791, de 16.1.1987), pel qual es crea el distintiu Marca Q per a productes alimentaris de qualitat de Catalunya, i amb l'Ordre de 4 de maig de 1992 (DOGC núm. 1595, de 18.5.1992), per la qual s'amplia la relació de grups o sectors de productes alimentaris que poden gaudir de la Marca Q, en la qual s'inclou, entre d'altres, el peix.
En ús de les atribucions que m'han estat conferides,
Ordeno:
Pot gaudir de la Marca Q el peix blau que compleixi les característiques que defineix el Reglament que s'estableix a aquest efecte, el text del qual figura a l'annex d'aquesta Ordre.
Barcelona, 17 de setembre de 2002
Josep Grau i Seris
Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Annex
Reglament d'utilització de la Marca Q establert per al peix blau
Capítol 1
Generalitats
D'acord amb el que disposa el Decret 362/1986, de 18 de desembre, sobre productes alimentaris de qualitat, pot gaudir del distintiu de la Marca Q el peix blau que reuneixi les característiques definides en aquest Reglament i que compleixi tots els requisits que s'hi estableixen i els que la legislació vigent exigeix.
2.1 El Servei de Denominacions i Marques de la Direcció General d'Indústries i Qualitat Agroalimentària establirà un sistema de traçabilitat que garanteixi el seguiment des de la seva captura al mar fins al punt de venda.
2.2 L'esmentat Servei i les delegacions territorials del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca facilitaran als interessats a acollir-se a la denominació de peix blau emparada per la Marca Q, el document que contingui l'esmentat sistema de traçabilitat.
3.1 El Servei de Denominacions i Marques de la Direcció General d'Indústries i Qualitat Agroalimentària establirà un pla de controls mínims per garantir el compliment d'aquest Reglament en totes les fases de captura i venda.
3.2 L'esmentat Servei i les delegacions territorials del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca facilitaran als interessats en acollir-se a la denominació de peix blau emparada per la Marca Q, el document que contingui aquest pla de controls mínims.
Capítol 2
Àmbit i definició
4.1 Les característiques de qualitat que han de tenir els productes de la pesca que regula aquesta Ordre són les corresponents a les de classe extra dels peixos, tal com determinen l'article 23.6.1 del Reial decret 1521/1984, d'1 d'agost, i disposicions complementàries.
4.2 Les espècies de peix blau que poden gaudir de la Marca Q són exclusivament les següents:
Sardina, Sardina pilchardus (Walbaum, 1792)
Seitó, Engraulis encrasicholus (Linnaeus, 1758)
Verat, Scomber scombrus (Linnaeus, 1758)
Bis, Scomber japonicus (Houttuyn, 1782)
Boga, Boops boops (Linnaeus, 1758)
Sorell, Trachurus trachurus (Linnaeus, 1758)
5.1 Les mides mínimes autoritzades, preses des de l'extrem del cap fins a l'extrem de l'aleta caudal seran:
Sardina: 12 cm.
Seitó: 11 cm.
Verat: 18 cm.
Bis: 18 cm.
Boga: 11 cm.
...
Para continuar leyendo
Solicita tu prueba