ORDRE ARP/133/2002, de 25 d'abril, de modificació de l'Ordre de 24 de desembre de 2001, per la qual es reglamenta la pesca del cargol de punxes amb rastell de cadenes.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ARP/133/2002, de 25 d'abril, de modificació de l'Ordre de 24 de desembre de 2001, per la qual es reglamenta la pesca del cargol de punxes amb rastell de cadenes.

La pesca del cargol de punxes amb rastell de cadenes té normativa específica des de 1987, data en què es va publicar la primera Ordre que regulava l'activitat. Aquesta normativa estableix determinats aspectes de control de l'esforç pesquer.

L'Ordre de 24 de desembre de 2001, per la qual es reglamenta la pesca del cargol de punxes amb rastell de cadenes va actualitzar la normativa que regia aquesta activitat amb la modificació de determinats aspectes com el tipus d'estri autoritzat, el percentatge d'espècies acompanyants i l'horari, entre d'altres aspectes.

El cargol de punxes és una espècie necròfaga, s'alimenta d'altres espècies de mol·luscs i d'animals morts. És bastant abundant i es troba en fons fangosos entre els 10 i els 200 metres encara que la màxima abundància se situa sobre els 15 o 20 metres. Les poblacions del cargol punxenc estan en augment segons les dades estadístiques de què es disposa, per la qual cosa es considera que es pot incrementar l'esforç pesquer.

D'acord amb les consideracions anteriors, un cop consultades les confraries afectades, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Modificar l'article 3.1 de l'Ordre de 24 de desembre de 2001 (DOGC núm. 3546, de 4.1.2002), el qual queda redactat de la manera següent:

'3.1 L'horari de sortida i entrada a port de les embarcacions que es dediquin al cargol de punxes serà...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR