ORDRE SLT/126/2012, de 8 de maig, per la qual es refonen l'Ordre SLT/457/2006, de 2 d'octubre, de creació del Consell de la Professió Infermera de Catalunya, adscrit al Departament de Salut, i l'Ordre SLT/43/2011, d'11 de març, de modificació parcial de l'anterior, i se n'actualitza el contingut.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

Les especificitats pròpies de la professió infermera i de les seves especialitats, així com el valor afegit aportat per aquestes i aquests professionals, justifica l’existència d’un òrgan de consulta i participació activa que debat sobre el paper del col·lectiu infermer en el desenvolupament de les polítiques departamentals, la seva corresponsabilitat en l’assoliment dels objectius del sistema sanitari públic de Catalunya, la millora de la qualitat assistencial envers la ciutadania, els nivells de competència necessaris per tal de garantir el dret a la protecció de la salut i tots aquells que es vagin generant en aquest entorn sanitari complex i dinàmic, des d’una perspectiva demogràfica, assistencial, epidemiològica i tecnològica. Les propostes que s’acordin en el si d’aquest fòrum seran considerades vinculants per al Departament de Salut en la determinació de les polítiques sanitàries d’acord amb el que s’estableix en aquesta Ordre.

Per aquest motiu, el Govern de la Generalitat va crear mitjançant l’Ordre SLT/457/2006, de 2 d’octubre, el Consell de la Professió Infermera de Catalunya, adscrit al Departament de Salut.

La composició del Consell ha estat modificada en diverses ocasions, la darrera mitjançant l’Ordre SLT/43/2011, d’11 de març.

L’experiència assolida durant els anys de funcionament del Consell de la Professió Infermera de Catalunya fa convenient, alhora que es refonen les ordres reguladores, actualitzar-ne el contingut i simplificar la seva estructura organitzativa per qüestions d’eficàcia i eficiència, fusionant en una única comissió permanent les dues comissions existents, sense alterar la composició del plenari.

En conseqüència, d’acord amb el que disposen els articles 12 i 22 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, i la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

El Consell de la Professió Infermera de Catalunya, adscrit al Departament de Salut, és l’òrgan permanent de consulta i participació del col·lectiu infermer a Catalunya, en reconeixement de la singularitat de l’exercici d’aquesta professió.

Article 2

Corresponen al Consell de la Professió Infermera de Catalunya les funcions següents:

a) Actuar com a òrgan de participació, consulta i cerca de consens del Departament de Salut en el desenvolupament de les polítiques professionals.

b) Actuar com a òrgan de consulta i participació en la determinació de qüestions relatives a l’exercici de la professió que afectin el col·lectiu infermer.

c) Actuar com a òrgan de consulta i participació del Departament de Salut en el desenvolupament de les polítiques acadèmiques i formatives del col·lectiu infermer.

d) Donar suport al Departament de Salut en el desenvolupament del Pla de recursos humans del sistema sanitari integral de responsabilitat pública de Catalunya.

e) Donar suport al Departament de Salut en el desenvolupament de la Llei d’ordenació de les professions sanitàries.

f) Participar en el desenvolupament de les actuacions contingudes en el Pla de Salut de Catalunya que afectin el col·lectiu infermer.

g) Participar en el procés d’anàlisi de les polítiques de salut i proposar accions per reduir les inequitats en salut amb especial èmfasi en les desigualtats de gènere.

h) Participar en el procés de definició de les mesures d’implementació d’acció positiva per garantir el principi d’igualtat de tracte i d’oportunitat entre el col·lectiu infermer pel que fa a l’ocupació, a la formació i a la promoció professional i a les condicions de treball.

Article 3

3.1 El Consell de la Professió Infermera de Catalunya es compon de les persones membres següents:

a) Un president o presidenta, que ostenta la Secretaria d’Estratègia i Coordinació del Departament de Salut.

b) Un vicepresident primer o vicepresidenta primera, que es designarà pel conseller o...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR