DECRET 51/2005, de 5 d'abril, de reestructuració parcial del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

DECRET

51/2005, de 5 d'abril, de reestructuraciÛ parcial del Departament de la PresidËncia de la Generalitat de Catalunya.

La Llei 1/2005, de 31 de marÁ, regula la figura del conseller o consellera primer. Aquesta Llei atribueix al conseller o consellera primer un seguit de competËncies prÚpies que reflecteixen la seva posiciÛ preeminent en el Govern, i alhora preveu la possibilitat d'ampliar el seu ‡mbit d'atribucions mitjanÁant la delegaciÛ de determinades competËncies que corresponen al president o presidenta de la Generalitat.

El reconeixement legal de la figura del conseller o consellera primer i les funcions que la nova Llei li atribueix aconsellen la revisiÛ dels seus Úrgans directes de suport amb l'objectiu de garantir que compta amb l'estructura adequada per a l'exercici de les seves atribucions. Per aquest motiu es crea la DirecciÛ de PolÌtiques Sectorials, amb rang org‡nic de DirecciÛ General, que ha d'assegurar l'impuls de les polÌtiques sectorials del Govern que es considerin priorit‡ries.

L'aprovaciÛ de la Llei esmentada obliga tambÈ a adaptar la denominaciÛ d'algunes unitats del Departament de la PresidËncia, en concret la Secretaria General del Conseller en Cap i el Gabinet TËcnic d'aquesta Secretaria.

De conformitat amb el que s'ha exposat, atËs el que disposa la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organitzaciÛ, procediment i rËgim jurÌdic de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller en cap, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Canvi de denominaciÛ

La Secretaria General del Conseller en Cap i el Gabinet TËcnic de la Secretaria General del Conseller en Cap passen a denominar-se respectivament Secretaria General del Conseller Primer i Gabinet TËcnic del Conseller Primer.

Article 2

DirecciÛ de PolÌtiques Sectorials

Sota la dependËncia de la Secretaria General del Conseller Primer es crea la DirecciÛ de PolÌtiques Sectorials, amb rang org‡nic de DirecciÛ General, a la qual li corresponen les funcions seg¸ents:

  1. Participar en l'estudi, el disseny, la planificaciÛ i l'execuciÛ dels programes d'actuaciÛ impulsats pel conseller o consellera primer.

  2. Garantir l'impuls de les polÌtiques sectorials que determini el conseller o consellera primer.

  3. Prestar assessorament al conseller o consellera primer en els ‡mbits que aquest/a li encarregui.

Article 3

Centre d'HistÚria Contempor‡nia

El Centre d'HistÚria Contempor‡nia s'adscriu a la Secretaria...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR