DECRET 105/1993, de 23 de març, de reestructuració de la Direcció General de Seguretat Ciutadana.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

Mitjançant el Decret 280/1980, de 28 de novembre, es va crear la Direcció General de Seguretat Ciutadana dins el Departament de Governació, i la seva estructura es va configurar en el Decret 303/1983, de 7 de juliol.

D'aquella data ençà, la Direcció General de Seguretat Ciutadana ha sofert una important evolució a causa de l'aprovació de gran quantitat de normativa, tant estatal com autonòmica, en matèria de seguretat, la qual cosa ha comportat una ampliació de l'atribució de funcions a l'esmentada Direcció General.

A més de les funcions que li han assignat les normes esmentades, les tasques de la Direcció General de Seguretat Ciutadana també s'han vist incrementades a conseqüència de l'aprovació de diversa normativa sectorial, en la qual s'atribueixen al cos de mossos d'esquadra tasques d'inspecció i control de les competències autonòmiques.

Per tant, amb la finalitat d'adaptar la Direcció General de Seguretat Ciutadana a les seves funcions, es fa necessari reestructurar-la i dotar-la d'una nova organització coordinada i funcional que sigui capaç d'assumir adequadament les tasques que té encomanades.

Atès el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta de la consellera de Governació, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

La Direcció General de Seguretat Ciutadana queda estructurada en les subdireccions generals següents: Subdirecció General d'Administració i Serveis. Subdirecció General de Coordinació de les Policies Locals. Subdirecció General Tècnica. Subdirecció General Operativa.

Article 2

2.1 La Subdirecció General d'Administració i Serveis té les següents funcions, sens perjudici de les peculiaritats que afecten el cos de mossos d'esquadra:

  1. Conèixer i coordinar l'organització i el funcionament administratiu dels òrgans de la Direcció General.

  2. Dirigir els treballs de gestió pressupostària i supervisar i controlar la gestió econòmica de la Direcció General.

  3. Coordinar i controlar els expedients relatius al patrimoni i els expedients de despesa i de contractació dels òrgans de la Direcció General.

  4. Coordinar i controlar els assumptes relatius al personal funcionari i laboral de la Direcció General.

  5. Assessorar el director general en qüestions jurídiques, econòmiques, administratives, d'organització i de personal.

  6. Fer el seguiment i controlar els plans i programes de la Direcció General que afectin la Subdirecció General o que hagin estat encomanats pel director general.

  7. Totes aquelles funcions que li encarregui el director general. 2.2 De la Subdirecció General d'Administració i Serveis depenen els següents serveis: Servei d'Assessorament Jurídic. Servei d'Administració. Servei de Règim Interior.

Article 3

3.1 Al Servei d'Assessorament Jurídic li correspon:

  1. Assessorar en matèria jurídica la Direcció General.

  2. Elaborar els estudis jurídico-policials que calguin.

  3. Col·laborar en la preparació de projectes normatius i d'altres disposicions pròpies de la Direcció General.

  4. Preparar informes i dictàmens jurídics que se sol·licitin a la Subdirecció General.

  5. Encarregar-se del recull de disposicions i de donar-los la difusió oportuna en l'àmbit de la Direcció General.

  6. Portar a terme l'assistència jurídica dels membres del cos de mossos d'esquadra i el seguiment de totes les diligències judicials en què intervinguin membres del cos per causes derivades del servei, en col·laboració amb l'Assessoria Jurídica del Departament de Governació i el Gabinet Jurídic Central.

  7. Col·laborar amb l'Assessoria Jurídica del Departament de Governació en la preparació de les propostes de resolucions, informes o altres tràmits relatius als recursos que afecten la Direcció General.

  8. Les altres funcions de contingut jurídic que se li encomanin.

Article 4

4.1 Al Servei d'Administració li correspon:

  1. Encarregar-se de la gestió econòmica i administrativa de la Direcció General.

  2. Preparar la proposta de l'avantprojecte de pressupost.

  3. Elaborar les propostes de despesa i la gestió dels fons de maniobra.

  4. Col·laborar en la planificació de les necessitats de la Direcció General.

  5. Assistir tècnicament la Direcció General en matèria de recursos materials.

  6. Controlar i gestionar els mitjans i el material d'automoció de la Direcció General.

  7. Altres funcions que li encomanin els superiors jeràrquics. 4.2 Aquest Servei s'estructura en les seccions següents: Secció de Subministraments. Secció d'Obres i Manteniment. Secció de Parc Mòbil. 4.3 La Secció de Subministraments té les funcions següents:

  8. Tramitar les propostes d'expedients de contractació relatives a les compres i als lloguers de béns mobles.

  9. Participar en l'elaboració dels projectes i plecs de condicions tècniques i atendre la recepció, l'emmagatzematge i la distribució de materials.

  10. Tramitar i conformar factures.

  11. Col·laborar amb la Secretaria General en la confecció i l'actualització de l'inventari de béns mobles de la Direcció General.

  12. Encarregar-se de la gestió dels magatzems de la Direcció General i de la distribució i el control de l'ús dels mitjans materials que hagi d'utilitzar el cos de mossos d'esquadra.

  13. Altres funcions que se li encomanin. 4.4 A la Secció d'Obres i Manteniment li correspon:

  14. Dur a terme les actuacions encaminades a la conservació dels edificis i locals de la Direcció General.

  15. Col·laborar amb la Secretaria General en l'elaboració dels projectes de les obres de reparació i remodelatge que calguin.

  16. Proposar les millors solucions tècniques per als locals de la Direcció General tant en seguretat física com electrònica.

  17. Executar plans i programes de manteniment d'edificis, instal·lacions i maquinària per a la seva conservació i reparació, així com dels que comportin rehabilitació i millores.

  18. Coordinar, verificar i inspeccionar els equips tècnics que intervinguin en l'execució d'aquests programes.

  19. Traslladar i instal·lar el material.

  20. Atendre i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR