DECRET 157/2001, de 12 de juny, de regulació de les àrees de Radiofreqüència i Telefonia, de Parc Mòbil i Equipaments i d'Infraestructures Policials de la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

157/2001, de 12 de juny, de regulació de les àrees de Radiofreqüència i Telefonia, de Parc Mòbil i Equipaments i d’Infraestructures Policials de la policia de la Generalitat-mossos d’esquadra.

El cos de mossos d’esquadra està experimentant, com a conseqüència del procés de desplegament territorial, un increment constant dels efectius i les unitats que l’integren, tant a nivell central com territorial. Aquest fet comporta, igualment, un increment de les demandes de nous mitjans tècnics de suport a la funció policial, generats, fonamentalment, en el si de les unitats operatives.

En aquest sentit, l’àmbit de les telecomunicacions, com a sector objecte de ràpides i constants innovacions tecnològiques aplicables a la funció policial, és un sector generador de nous requeriments quant a equipaments i instal·lacions de telecomunicacions.

Les unitats del cos necessiten subministraments i equipaments per a la prestació del servei públic policial, la qual cosa exigeix disposar d’informació tècnica sobre la seva utilització. La complexitat derivada de la gestió del parc mòbil aconsella, també, disposar d’un òrgan que centralitzi els requeriments en aquest àmbit i que, en el marc del desplegament territorial, formuli propostes relatives a l’adquisició i reposició dels vehicles que hagin d’adscriure’s a les unitats operatives.

D’altra banda, s’ha fet palesa la conveniència d’establir la figura d’un interlocutor operatiu pel que fa a les infraestructures policials, en atenció al nombre d’edificis i instal·lacions policials i la necessitat de comptar amb el criteri operatiu en el moment de dimensionar les noves infraestructures per al desplegament territorial.

Finalment, es considera oportú que les àrees de Radiofreqüència i Telefonia, de Parc Mòbil i Equipaments i d’Infraestructures Policials siguin funcionalment coordinades pel coordinador de Recursos Generals de la Subdirecció General Operativa de la Direcció General de Seguretat Ciutadana.

Per tant, de conformitat amb el que estableix l’article 3.e) del Decret 157/1996, de 14 de maig, de determinació dels òrgans que exerceixen les atribucions i les facultats atorgades al Departament de Governació per la Llei 10/1994, d’11 de juliol, de la policia de la Generalitat-mossos d’esquadra; d’acord amb l’article 13 del Decret 297/1999, de 26 de novembre, de creació i reorganització de departaments de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR