DECRET 21/1991, de 22 de gener, sobre prevenció i lluita contra les plagues forestals.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyDecret

Els danys causats per les plagues forestals als boscos de Catalunya fan necessari arbitrar mesures encaminades a prevenir-les i a lluitar-hi en contra de forma directa. Per altra part, cal també regular la utilització de plaguicides als terrenys forestals per tal d'evitar danys als ecosistemes i a la salut de les persones.

Atès el que estableix el capítol II del títol III de la Llei 6/1988, de 30 de març, forestal de Catalunya, i el seu desplegament;

A proposta del conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1 De la prevenció i lluita contra les plagues forestals

Article 1

Es consideren mesures de caràcter silvícola encaminades a la prevenció i lluita de les plagues forestals, les següents:

  1. Tallada dels arbres afectats per paràsits i la seva posterior destrucció, tractament o retirada del bosc.

  2. Destrucció, tractament o retirada del bosc de troncs i restes de brancatge procedents d'aprofitaments forestals o produïts per factors meteorològics.

  3. Realització de pràctiques silvícoles per a la vigorització de les plantacions.

Article 2

2.1 Els titulars dels terrenys arbrats hauran de realitzar els treballs culturals silvícoles contra les plagues forestals a què fa referència l'article anterior d'acord amb el que disposi el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca. 2.2 Per a la realització de mesures silvícoles contra les plagues forestals es podrà gaudir dels ajuts establerts o que s'estableixin dins les previsions pressupostàries; seran prioritàries les sol·licituds presentades per membres de les agrupacions de defensa vegetal o forestal.

Article 3

Els titulars dels terrenys arbrats i les autoritats locals, quan tinguin coneixement de l'existència d'una plaga forestal o de qualsevol alteració vegetativa que afecti de forma greu els boscos, han de comunicar-ho amb caràcter d'urgència a l'oficina comarcal corresponent del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Article 4

4.1 Per tal de garantir-ne l'estat sanitari, els planters d'espècies forestals, tant privats com públics, seran sotmesos a reconeixements sanitaris periòdics per part dels serveis corresponents del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca. 4.2 En el cas que els planters es trobin afectats per paràsits perillosos, els serveis esmentats determinaran les mesures o els tractaments necessaris per al seu control. Les plantes afectades podran ser immobilitzades i, si és necessari, destruïdes, amb el pagament previ, si s'escau, de la corresponent indemnització.

Article 5

El Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca podrà declarar obligatori el tractament d'una plaga forestal especialment perillosa. En la declaració oficial s'assenyalaran les zones afectades i s'establirà un pla d'actuació en el qual es determinaran les formes i els terminis en què es duran a terme...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR