ORDRE GRI/345/2012, de 24 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores del Premi de recerca en drets humans i se'n convoca la cinquena edició per a l'any 2013.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyOrdre

El Premi de recerca en drets humans es va crear el 2007 amb la finalitat d’impulsar la recerca científica i mantenir la sensibilització de la societat catalana respecte a la defensa de les llibertats i dels drets fonamentals de la persona.

D’acord amb el que disposa el Decret 326/2011, de 26 d’abril, de reestructuració del Departament de Governació i Relacions Institucionals, la Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament té atribuïdes, entre altres funcions, la de desenvolupar una política pública de foment dels drets humans i dotar-se dels instruments necessaris per dur-la a terme mitjançant la Subdirecció General de Memòria i Pau.

Atès el que estableix el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovada pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de la llei esmentada, a proposta del director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, i en ús de les facultats que em confereix l’article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores del Premi de recerca en drets humans, que consten en l’annex d’aquesta Ordre.

Article 2

Obrir la cinquena convocatòria del Premi de recerca en drets humans per a l’any 2013.

Article 3

L’import destinat a l’atorgament d’aquest premi és de 5.000 euros, amb càrrec a la partida pressupostària GO08D/483000100/1310/0000 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2013, i resta condicionat a l’existència de crèdit adequat i suficient en el moment de l’atorgament del premi.

Article 4

4.1 Les candidatures s’han de presentar d’acord amb el model de sol·licitud normalitzat en el lloc i de la manera que indiquen les bases reguladores.

4.2 El termini per presentar les sol·licituds comença el dia 2 de gener i finalitza el 15 de febrer de 2013.

Article 5

L’òrgan competent per resoldre el premi és la persona titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, d’acord amb el veredicte del jurat.

Article 6

Aquesta Ordre entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació en el DOGC.

Contra l’acte de convocatòria, que exhaureix la via administrativa, i les bases reguladores, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l’endemà de la data de publicació en el DOGC.

Amb caràcter previ, contra l’acte de convocatòria, les persones interessades poden interposar recurs de reposició davant la persona titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la data de publicació al DOGC.

Barcelona, 24 d’octubre de 2012

Joana Ortega i Alemany

Consellera de Governació

i Relacions Institucionals

Annex

Bases reguladores del Premi de recerca en drets humans

—1 Objecte

Aquestes bases tenen per objecte regular el Premi de recerca en drets humans, que pretén impulsar la recerca científica en aquest àmbit i mantenir la sensibilització de la societat catalana respecte a la defensa de les llibertats i dels drets fonamentals de la persona.

El premi s’atorgarà a la millor obra científica, original i inèdita que abordi algun dels diversos aspectes relacionats amb la recerca en l’àmbit de la defensa de les llibertats i dels drets fonamentals.

—2 Persones destinatàries

Pot optar a aquest premi tota persona major d’edat de nacionalitat espanyola o estrangera.

S’hi admeten treballs en col·laboració i coautoria.

—3 Premi

3.1 La dotació del premi és l’especificada a l’article 3 de l’Ordre de convocatòria.

3.2 El Departament de Governació i Relacions Institucionals publicarà l’obra premiada i farà constar la condició d’obra premiada.

3.3 El premi és incompatible amb qualsevol subvenció o ajut que el/la candidat/a obtingui o hagi obtingut en relació amb el treball presentat. En el cas que s’atorgui el premi a un/a candidat/a i, amb posterioritat, aquest/a obtingui una subvenció o ajut, haurà de renunciar bé al premi, bé a la subvenció o ajut i, si...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR