DECRET LEGISLATIU 1/1989, de 23 de juny, pel qual s'aprova el text refós dels preceptes de la Llei 6/1986, de 8 de maig, amb les modificacions introduïdes per les lleis de pressupostos i la Llei 18/1987, de 13 de juliol.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyDecret Legislatiu

La disposició final 4 de la Llei 13/1988, de 31 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya, de les seves entitats autònomes i de les entitats gestores de la seguretat social per al 1989, va autoritzar el Consell Executiu de la Generalitat per refondre en un text únic la Llei del Parlament 6/1986, de 8 de maig, de desplegament i modificació de les taxes de la Generalitat, amb les modificacions corresponents introduïdes per les lleis de pressupostos, i la Llei del Parlament 18/1987, de 13 de juliol, per la qual s'estableix la gratuïtat d'ensenyament en els estudis de nivell mitjà i en els d'arts aplicades i oficis artístics. La refosa hauria de comprendre, a més, la regularització, l'aclariment i l'harmonització d'aquestes disposicions.

A l'empara d'aquell mandat, s'ha redactat aquest text refós que inclou els preceptes de les disposicions afectades en la seva redacció actual, un cop fetes en els aspectes que ho requerien, les adaptacions exigides en la delegació legislativa.

La Llei orgànica 1/1989, de 13 d'abril, ha modificat els articles 4 i 7 de la Llei orgànica de finançament de les comunitats autònomes, en el sentit de restringir el concepte de taxa, tot segregant-ne la nova figura del preu públic, ingrés de dret públic, de naturalesa no tributària, la regulació de la qual no està subjecta a l'estricte principi de legalitat propi dels tributs.

En el mateix sentit, la disposició addicional 1 de la Llei 8/1989, de 13 d'abril, de taxes i preus públics, modifica la definició de taxa continguda a l'article 26.1.a) de la Llei general tributària.

Les expressades modificacions legals hauran de determinar l'adaptació de la Llei de taxes de la Generalitat. Això no obstant, i mentre no s'elabori i tramiti el corresponent avantprojecte de llei, s'ha considerat pertinent no diferir el compliment de mandat del Parlament de Catalunya, d'aprovar el text refós de la Llei 6/1986, que manté transitòriament la seva vigència mentre que no s'efectuï per llei aquella adaptació.

Per tant, en exercici de la delegació atorgada per la Llei 13/1988, de 31 de desembre, a proposta del conseller d'Economia i Finances, de conformitat amb el dictamen emès per la comissió jurídica assessora i d'acord amb el Consell Executiu;

Vist el Decret 254/1989, de 24 d'octubre, pel qual s'encarrega el despatx del Departament d'Economia i Finances, mentre no es procedeixi al nomenament del seu titular, al senyor Macià Alavedra i Moner, conseller d'Indústria i Energia,

Decreto:

Article únic

S'aprova el text refós, que s'insereix a continuació, de les disposicions vigents amb rang de llei que regulen les taxes de la Generalitat de Catalunya.

Disposició final Aquest Decret Legislatiu entrarà en vigor un cop transcorreguts vint dies de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 23 de juny de 1989

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Macià Alavedra i Moner Conseller d'Indústria i Energia, encarregat del despatx

TEXT REFÓS dels preceptes de la Llei 6/1986, de 8 de maig, amb les modificacions introduïdes per les lleis de pressupostos i la Llei 18/1987, de 13 de juliol

TÍTOL PRELIMINAR Normes comunes

Article 1

Naturalesa, fet imposable Són taxes exigibles per l'Administració de la Generalitat o per les seves entitats autònomes els tributs creats d'acord amb les lleis, el fet imposable dels quals es produeix dins l'àmbit territorial de Catalunya i és constituït per la utilització del domini públic de la Generalitat i pels serveis públics que les dites Administració i entitats presten o per les activitats que fan, que afecten o beneficien de manera particular el subjecte passiu, els rendiments dels quals s'ingressen directament al tresor i l'exacció dels quals és estipulada en els pressupostos de la Generalitat i de les seves entitats autònomes.

Article 2

Supòsits de no subjecció

-1 No tenen la consideració de taxes les tarifes o els preus que exigeix la Generaliat o les seves entitats autònomes per raó de la venda d'impresos i publicacions; la venda d'objectes de record a museus o institucions semblants; el servei de fotocòpies i la prestació de serveis culturals, esportius, de lleure, d'hoteleria, de guarderia, de llars infantils, de residència d'estudis i de drets d'inscripció i matrícula de cursos o ciles de formació que no tenen caràcter periòdic. No tenen tampoc aquesta consideració:

  1. Les contraprestacions per serveis assistencials prestats per l'Institut Català de la Salut i per l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials.

  2. Les percepcions derivades dels assaigs i els treballs realitzats pels laboratoris dependents de la Direcció General d'Arquitectura i Habitatge. Aquestes tarifes han d'ésser fixades pel Departament del qual aquestes activitats depenen directament o indirecta, d'acord amb el Departament d'Economia i Finances, pel procediment que s'estableix per reglament.

-2 No tenen tampoc la consideració de taxes les tarifes o els preus que han de percebre els organismes autònoms de caràcter comercial, industrial o financer per la prestació de serveis o la venda de béns que constitueixen l'objecte de llur activitat, llevat del cas que els sigui atribuïda expressament aquesta naturalesa.

-3 No tenen en cap cas la consideració de taxes les tarifes o els preus dels serveis prestats pels ens públics que actuen segons normes de dret privat, ni les tarifes dels serveis públics prestats en règim de concessió administrativa.

Article 3

Àmbit d'aplicació S'inclouen dins l'àmbit d'aquesta Llei:

  1. Les taxes recollides en els títols 1 a l'11.

  2. Les que estableixi la Generalitat.

  3. Les que l'Estat o les corporacions locals puguin transferir a la Generalitat, d'acord amb allò que disposa l'article 7.2 de la Llei orgànica de finançament de les comunitats autònomes.

Article 4

Normes aplicables Les taxes de la Generalitat es regeixen:

  1. Per aquesta Llei i per les normes reglamentàries que la desenvolupin.

  2. Per les lleis i els reglaments generals en matèria tributària que tenen caràcter supletori. Les taxes que l'Estat o les corporacions locals transfereixen a la Generalitat, d'acord amb allò que estableix l'article 3.c) d'aquesta Llei, continuen regint-se per les mateixes normes que les regulaven abans de la transferència, en tot allò que no s'oposi a aquesta Llei.

Article 5

Subjectes passius

-1 És subjecte passiu de la taxa, en concepte de contribuent, la persona física o jurídica que utilitza el domini públic, i aquella que és afectada o beneficiada de manera particular pel servei prestat o l'activitat feta, tant si l'actuació administrativa s'inicia d'ofici com a instàncies d'aquella.

-2 La llei pot designar substituts del contribuent si les característiques del fet imposable fan convenient d'implantar aquesta figura.

-3 També es poden definir per llei els supòsits en què altres persones interessades en el procediment o encarregades de gestionar i aplicar la taxa han de respondre subsidiàriament o solidària de l'import d'aquesta.

Article 6

Creació

-1 Les taxes de la Generalitat s'han de crear per llei, la qual ha de regular la determinació, com a mínim, del fet imposable, del subjecte passiu, de la base, del tipus de gravamen o de la tarifa, de l'acreditament i dels altres elements determinants del deute tributari.

-2 No es poden establir, si no és per llei, exempcions o altres beneficis tributaris.

Article 7

Modificació La modificació de qualsevol taxa exigible per la Generalitat s'ha de fer per llei del Parlament de Catalunya en tot allò que afecta els elements esmentats en l'article 6.1. La modificació de la resta d'elements es pot fer per decret del Consell Executiu.

Article 8

La Llei del pressupost de la Generalitat pot modificar les taxes regulades per aquesta Llei.

Article 9

Límits a la creació i modificació Per a fixar i modificar cada una de les taxes per prestació de serveis i realització d'activitats, cal tenir en compte que el rendiment d'aquelles no pot superar llur cost total. La determinació del rendiment de cada taxa ha de tenir en compte les despeses directes i el percentatge de les despeses generals que els sigui imputable. D'acord amb el que s'ha establert a l'article 6.2, les exempcions en cada taxa s'han d'especificar en el seu text articulat. Únicament es poden establir exempcions atenent al principi de capacitat econòmica o qualsevol altre principi, la satisfacció del qual és tutelada constitucionalment o estatutàriament.

Article 10

Acreditament

-1 En cas que l'exigibilitat de la taxa sigui prèvia a la utilització del domini públic o a la prestació del servei o a l'activitat gravats, l'ingrés de la taxa ha d'ésser condició per a l'eficàcia de la resolució adoptada o per la prestació del servei o l'activitat gravats.

-2 En cas de discrepància sobre la procedència o l'import de la taxa, la consignació o el fiançament d'aquesta produeix els efectes del pagament. Si el subjecte passiu no justifica que ha presentat recurs de reposició o reclamació econòmico-administrativa dins el termini legal, les quantitats consignades, o les resultants de fer efectiva la fiança, s'han d'ingressar en el tresor de la Generalitat.

Article 11

Quan la taxa s'acrediti periòdicament, per raó de la prestació de serveis continuats que no requereixen l'adopció de noves resolucions d'admissió al servei, l'organisme perceptor de la taxa no pot suspendre'n la prestació per manca de pagament, si no l'hi autoritza la regulació d'aquesta, sens perjudici d'exigir-ne l'import per la via de constrenyiment.

Article 12

Competència La gestió, la liquidació i la recaptació de cada taxa corresponen al Departament o a l'entitat autònoma que ha d'autoritzar la utilització del domini públic, de prestar el servei o de fer l'activitat gravats, sens perjudici de les funcions inspectores del Departament d'Economia i Finances, el qual les exerceix tant en relació amb el tribut com en relació amb els òrgans que tenen encomanat de gestionar-lo.

-2 El Consell Executiu ha de dictar les normes per regular la coordinació d'aquestes funcions amb les dels Departaments i de les entitats gestores.

Article 13

Procediment Correspon al Consell Executiu i al Conseller d'Economia i Finances, dins l'àmbit de llurs respectives atribucions, de dictar les normes de procediment encaminades a regular i controlar la gestió de les taxes i a ingressar-ne l'import a la Tresoreria de la Generalitat. La periodicitat d'aquest ingrés no pot ésser superior a un mes; aquest ingrés ha de fer-se especificant el concepte i els rendiments de cada taxa.

Article 14

Mitjans de pagament

-1 El pagament de les taxes es pot fer per algun dels mitjans següents:

  1. En efectiu, mitjançant diner de curs legal.

  2. Xec o taló de compte corrent bancari o de caixa d'estalvis.

  3. Transferència bancària o de caixa d'estalvis.

  4. Gir postal.

  5. Efectes timbrats de la Generalitat d'acord amb el que estableix l'article 15.

-2 Nogensmenys, el Departament d'Economia i Finances pot establir l'obligatorietat d'utilitzar algun o alguns d'aquests mitjans.

-3 S'han de determinar per reglament els requisits, les condicions, les formes d'utilització i els efectes alliberadors per al deutor dels mitjans de pagament establerts per aquest article.

Article 15

S'autoritza el Consell Executiu a crear efectes timbrats de la Generalitat destinats a pagar les taxes que constitueixen tributs propis de la Geneneralitat i a regular-ne la utilització.

Article 16

Ajornament i fraccionament El Consell Executiu pot regular l'ajornament i el fraccionament de les taxes. Mentre no es fa ús d'aquesta autorització, s'apliquen les normes del Reglament general de recaptació. Les competències que aquest atribueix al Ministeri d'Economia i Hisenda, al director General del Tresor i Pressupostos i als delegats d'Hisenda corresponen, respectivament, al conseller d'Economia i Finances, al director general de Pressupostos i Tresor i als delegats territorials d'aquest Departament.

Article 17

Constrenyiment Per recaptar les taxes no ingressades en període voluntari, l'Administració utilitza el procediment de constrenyiment.

Article 18

Devolucions El subjecte passiu té dret a la devolució de les taxes que ha satisfet si, per causes que no li són imputables, no ha tingut lloc la utilització del domini o no s'han prestat les activitats o els serveis gravats.

Article 19

Sancions La qualificació dels expedients sancionadors i la imposició de sancions es regeixen per les disposicions tributàries generals.

Article 20

Recursos i reclamacions Contra els actes de gestió es pot recórrer per via econòmico-administrativa davant les Juntes Territorials i Superior de Finances, segons les normes reguladores de llur procediment, sens perjudici del dret a interposar, amb caràcter potestatiu, recurs de reposició. Els acords de les Juntes, poden ser objecte de recurs davant els Tribunals de la Jurisdicció contenciosa administrativa.

Article 21

Responsabilitats En cap cas no es poden acordar premis de cobrança, llevat que així ho disposi de manera específica la llei de creació de cada taxa.

Article 22

Les autoritats i els funcionaris de qualsevol ordre que per dol, culpa o negligència greu adoptin resolucions o realitzin actes que infringeixin les normes que regulen aquesta matèria hauran d'indemnitzar la Hisenda de la Generalitat pels danys i perjudicis que en siguin conseqüència, independentment de la responsabilitat penal o disciplinària que els pugui correspondre.

TÍTOL 1 Taxes amb caràcter general dels diversos Departaments de la Generalitat

CAPÍTOL 1 Taxa per serveis administratius

Article 23

Fet imposable

-1 Constitueix el fet imposable de la taxa la prestació pels departaments de la Generalitat i les seves entitats autònomes dels serveis administratius següents:

  1. Expedició de certificats.

  2. Compulsa de documents.

  3. Diligències de llibres.

  4. Inscripció a registres oficials.

  5. Validació de poders i de documents acreditatius de legitimació.

-2 Aquests serveis administratius no són subjectes a la taxa quan són gravats específicament per altres taxes d'aquesta Llei, ni quan són prestats a estudiants pels serveis del Departament d'Ensenyament o pels centres docents públics no universitaris que en depenen.

Article 24

Subjecte passiu És subjecte passiu de la taxa la persona física o jurídica, pública o privada, que sol·licita els serveis esmentats a l'article 23.1.

Article 25

Acreditament La taxa s'acredita en el moment de la prestació dels serveis administratius que constitueixen el fet imposable. Tanmateix, l'exigibilitat s'avança al moment de la sol·licitud d'aquests.

Article 26

Tarifes La taxa s'exigeix segons la tarifa següent: Pta ------------------------------------------------------------

-1 Per l'expedició de certificats .................... 300

-2 Per la compulsa de documents ...................... 200

-3 Per les diligències de llibres de comptabilitat, d'actes o qualssevol altres que es presentin a aquest efecte ........... 300

-4 Per la inscripció a registres oficials ............ 200

-5 Per la validació de poders i de documents acreditatius de legitimació ....................... 400

Article 27

Són exemptes de la taxa:

  1. L'expedició de certificats de retribucions satisfetes per la Generalitat o les seves entitats autònomes a l'efecte de justificació en relació amb l'impost sobre la renda de les persones físiques.

  2. L'expedició de certificats i la compulsa de documents que el personal de l'Administració sol·licita respecte a necessitats pròpies del lloc de treball o de la relació de serveis.

  3. Tots els serveis que presten els Centres de Mediació, Arbitratge i Conciliació relacionats amb una conciliació prèvia a la vai de reclamació davant la jurisdicció laboral, des de la presentació de la papereta de conciliació fins al moment del lliurament als intressats de la còpia certificada de l'acta.

  4. L'expedició de certificats sol·licitats pels detinguts, presos, penats i alliberats o llurs familiars, i acreditatius de les circumstàncies que hi concorrin o hi hagin concorregut durant el període d'internament d'aquells en establiments penitenciaris.

CAPÍTOL 2 Taxa per la inscripció en les convocatòries per a la selecció de personal que ha d'accedir a la Generalitat

Article 28

Fet imposable Constitueix el fet imposable de la taxa la inscripció en les convocatòries per a la selecció del personal que ha d'accedir a la Generalitat tant en la condició de funcionari com en la condició de laboral indefinit.

Article 29

Subjectes passius Són subjectes passius de la taxa els qui sol·liciten la inscripció en les convocatòries per a la selecció de personal que fa la Generalitat.

Article 30

Acreditament La taxa s'acredita en el moment de la inscripció. Tanmateix, l'ingrés de la taxa ha d'ésser previ a la sol·licitud d'inscripció.

Article 31

Tarifes La taxa s'exigeix segons les tarifes següents: Pta

------------------------------------------------------------

-1 Per a accedir a un lloc de treball del grup A .... 2.500

-2 Per a accedir a un lloc de treball del grup B .... 2.000

-3 Per a accedir a un lloc de treball del grup C .... 1.200

-4 Per a accedir a un lloc de treball del grup D .... 900

-5 Per a accedir a un lloc de treball del grup E .... 700

TÍTOL 2 Taxes del Departament de la Presidència

Capítol únic Taxes acadèmiques de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya

Article 32

Fet imposable Constitueix el fet imposable de les taxes la prestació dels serveis docents que fan els centres d'estudis de l'organisme autònom de caràcter administratiu Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya, adscrit al Departament de la Presidència mitjançant la Direcció General de l'Esport.

Article 33

Subjectes passius Són subjectes passius de les taxes els que sol·liciten els serveis corresponents. Quan aquests es presten sense petició prèvia, els subjectes passius són els alumnes o graduats afectats pel servei.

Article 34

Acreditament Les taxes s'acrediten en el moment de la prestació dels serveis, la qual constitueix el fet imposable. Tanmateix, l'exigibilitat s'ha d'avançar al moment de la sol·licitud d'aquests serveis. El pagament de les taxes acadèmiques establertes a la tarifa primera de l'article 35 es pot fraccionar, si l'interessat ho demana, sempre que la quantia total superi l'import de les 20.000 pessetes, en dos terminis iguals que seran ingressats l'un en formalitzar la matrícula i l'altre durant la segona quinzena del mes de desembre. La manca de pagament d'un o d'ambdós terminis comporta automàticament l'anul·lació de la matrícula, sense dret a cap reintegrament.

Article 35

Tarifes Les taxes s'exigeixen segons les tarifes següents: Pta

------------------------------------------------------------

-1 Drets de matrícula 1.1 Curs complet .................................... 52.500 1.2 Assignatura anual corresponent a un curs de menys de set assignatures anuals ...................... 13.650 1.3 Assignatura anual corresponent a un curs de menys de set assignatures anuals, en tercera matrícula o més ........................................... 16.380 1.4 Assignatura anual corresponent a un curs de set o més assignatures anuals ......................... 9.030 1.5 Assignatura anual corresponent a un curs de set o més assignatures anuals en tercera matrícula o més ............................................. 10.835 1.6 Programa de doctorat, per cada crèdit ........... 3.675

-2 Proves d'aptitud per a l'accés a l'INEF, drets d'examen ........................................ 4.200

-3 Exàmens de revàlida en qualsevol grau d'estudis, per a memòries finals, per a projectes de fi de carrera i per a tesi doctoral ................... 7.716

-4 Taxes de secretaria 4.1 Certificacions acadèmiques, expedició de llibres d'escolaritat, trasllats de matrícula i expedients acadèmics ............................ 1.470 4.2 Compulsa de documents ........................... 300 4.3 Expedició de targetes d'identitat ............... 315

Article 36

Normes d'aplicació de les tarifes

-1 Els alumnes oficials es poden matricular d'assignatures soltes, amb independència del curs a què corresponen. No obstant això, el dret a l'examen i l'avaluació de les assignatures a què estan matriculats queda limitat per les incompatibilitats derivades dels plans d'estudi. L'exercici del dret de matrícula establert en aquest apartat no obliga a la modificació del règim d'horaris generals determinat en cada centre d'acord amb les necessitats docents dels seus plans d'estudi. En el cas, però, d'inici dels estudis, els alumnes s'han de matricular del primer curs complet.

-2 Les taxes establertes en la tarifa primera de l'article 35 es poden abonar per curs complet o per assignatures. En aquest últim cas, es diferencien només dues modalitats d'assignatures: anual i quadrimestral. Aquesta classificació s'estableix en funció del nombre d'hores lectives que figuren en els plans d'estudi. L'import de la taxa a aplicar a assignatures quadrimestrals és la meitat de l'establerta en la tarifa primera de l'article 35 per a assignatures anuals. L'import de les taxes establert per assignatura solta es diferencia segons que el curs a què correspon és constituït per menys de set assignatures anuals o bé per set o més assignatures anuals. A aquests efectes, una assignatura anual equival a dues assignatures quadrimestrals.

-3 Quan l'alumne es matricula en una mateixa assignatura per tercera vegada o més, l'import d'aquesta matrícula s'incrementa d'un 20%.

-4 Quan un alumne es matricula només d'assignatures soltes corresponents a un sol curs, l'import de la matrícula no pot excedir el fixat per a un curs complet i no pot superar el corresponent a un curs complet més el 20% si en alguna assignatura es matricula per tercera vegada o més.

Article 37

Exempcions i bonificacions

-1 Als alumnes membres de famílies nombroses, els són aplicades les exempcions i les bonificacions establertes en la legislació vigent relativa a la protecció d'aquestes famílies.

-2 Gaudeixen d'exempció total del pagament dels drets de matrícula els alumnes que tenen la condició de becaris. Justificada aquesta condició, s'ha de procedir a tramitar l'expedient de devolució de la taxa ingressada, si s'escau.

-3 Els alumnes que obtenen la convalidació d'assignatures per raó d'altres estudis nacionals o estrangers tenen una bonificació del 60% de les tarifes de les taxes establertes per a les assignatures soltes. Les altres taxes s'han de satisfer en la quantia íntegra fixada a les tarifes, quan incorren en el fet imposable.

-4 Els alumnes que obtenen matrícula d'honor en una o més assignatures gaudeixen de les bonificacions establertes en la legislació vigent relativa a les matrícules d'honor. Aquestes bonificacions s'efectuen un cop calculat l'import total de la matrícula.

TÍTOL 3 Taxes del Departament de Governació

Capítol 1 Taxes administratives inherents al Joc i Espectacles

Article 38

Fet imposable Constitueix el fet imposable de la taxa la prestació que fa la Direcció General del Joc i Espectacles dels serveis que es consignen a l'article 41.

Article 39

Subjecte passiu Són subjectes passius contribuents de la taxa les persones físiques o jurídiques en interès de les quals es fan les actuacions administratives que constitueixen el fet imposable. Són subjectes passius, substituts del contribuent, les persones físiques o jurídiques que sol·liciten les actuacions administratives quan aquestes s'han de prestar a favor d'altres persones diferents del sol·licitant.

Article 40

Acreditament Les taxes s'acrediten en el moment de la iniciació de les actuacions administratives que constitueixen el fet imposable. Tanmateix llur exigibilitat s'ha d'avançar al moment de la sol·licitud d'aquestes.

Article 41

Tarifes La taxa s'exigeix segons les tarifes següents: Pta

------------------------------------------------------------

-1 Emissió de documents d'homologació de material de joc o inscripció en el Registre de Models ... 20.000

-2 Inscripció i autorització d'empreses: 2.1 Inscripció en els Registres i autorització d'empreses de joc .............................. 25.000 2.2 Inscripció en el Registre d'Empreses recreatives i d'espectacles .................... 5.000 2.3 Modificacions de les condicions d'inscripció i autorització d'empreses de joc ............... 5.000

-3 Emissió de documents professionals ............. 3.000

-4 Autorització de locals i establiments: 4.1 De casinos de joc .............................. 500.000 4.2 De sales de bingo .............................. 50.000 4.3 De salons de joc (màquines B) .................. 50.000 4.4 De salons recreatius (màquines A) .............. 25.000 4.5 D'altres locals de joc, d'espectacles i activitats recreatives ......................... 5.000 4.6 Modificació d'autoritzacions de constitució i funcionament de locals i establiments de jocs .. 5.000

-5 Expedició i duplicats de guies de circulació ... 10.000

-6 Diligències de guies, butlletins i llibres ..... 5.000

-7 Examen d'expedient d'autoritzacions de rifes, tómboles, combinacions aleatòries i apostes .... 5.000

-8 Autoritzacions governatives d'espectacles i actes recreatius amb caràcter professional: 8.1 Fins a 5.000 persones d'aforament .............. 6.000 8.2 Cada 5.000 persones més o fracció .............. 5.000

-9 Autoritzacions governatives d'espectacles amb caràcter no professional ........................ 500

-10 Autoritzacions governatives d'actes esportius amb càracter professional ....................... 5.000

-11 Autorització d'espectacles taurins: 11.1 Festes de braus ................................ 10.000 11.2 Corre-bous ..................................... 5.000

-12 Expedició de duplicats ...................... 50% tarifa

Capítol 2 Taxa pels serveis de prevenció i extinció d'incendis i de salvaments

Article 42

Fet imposable Constitueix el fet imposable de la taxa la prestació que fa la Direcció General de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvaments de Catalunya dels serveis que són consignats a l'article 45.

Article 43

Subjectes passius Són subjectes passius de la taxa les persones físiques o juridiques, públiques o privades, que sol·liciten la prestació dels serveis que constitueixen el fet imposable o que en són afectats.

Article 44

Acreditament La taxa s'acredita en el moment de la prestació del servei. Tanmateix, l'exigibilitat s'ha d'avançar al moment de la sol·licitud.

Article 45

Tarifes

-1 La taxa s'exigeix segons la tarifa següent: Pta

------------------------------------------------------------

1.1 Per l'obertura d'habitatges i d'altres recintes tancats .............................. 5.410 1.2 Pels serveis de prevenció que es presten per garantir la seguretat en curses, festivals i altres actes públics, d'acord amb les quotes següents: Preu vehicle/hora/Pta 1.2.1 Vehicle pesant amb la dotació corresponent .... 5.410 1.2.2 Vehicle lleuger amb la dotació corresponent ... 3.245 Preu km/recorregut/Pta 1.2.3 Vehicle pesant ................................ 40 1.2.4 Vehicle lleuger ............................... 30 1.3 Per la prestació de material, d'acord amb les quotes següents: Puntals: 525 Pta a partir del setè dia. 1.3.1 Electrobombes: fins a 5 CV: .................................. 1.625 més de 5 CV: .................................. 2.980 1.3.2 Motobombes .................................... 4.330 1.3.3 Escala remolcable ..................... 1.050 Pta/hora 1.3.4 Mànegues Pta/rotlle/dia rotlle de 20m-70 cm: .......................... 540 rotlle de 20m-45 cm: .......................... 325 1.4 Per cessió dels camps de maniobres dels parcs de bombers Pta/dia o fracció ............................. 10.815 1.5 Per desconnectar alarmes i altres aparells .... 5.410 1.6 Per rescat d'animals .......................... 5.410

-2 Els serveis especificats a les tarifes anteriors solament poden ésser gravats quan tenen la consideració de no urgents. Tenen la consideració de serveis urgents els incendis, els salvaments, les explosions, els accidents, les esbaldregades i qualsevol tipus de servei que requereix una assistència immediata.

Article 46

Exempcions Són exemptes d'aquesta taxa les administracions públiques quan els serveis sol·licitats estan relacionats amb les activitats pròpies de llurs competències.

TÍTOL 4 Departament d'Ensenyament

Capítol 1 Taxes acadèmiques

Article 47

Fet imposable Constitueix el fet imposable d'aquestes taxes la prestació dels serveis amb motiu de l'activitat docent desenvolupada per les escoles oficials d'idiomes i els cursos monogràfics de les escoles d'arts aplicades i oficis artístics dependents del Departament d'Ensenyament, que es detallen a les tarifes.

Article 48

Subjecte passiu Són subjectes passius d'aquestes taxes els qui sol·liciten els serveis.

Article 49

Acreditament

-1 Les taxes s'acrediten en el moment de la prestació dels serveis corresponents. Tanmateix, s'exigeixen a la bestreta mitjançant autoliquidació pel subjecte passiu en el moment en què es formula la sol·licitud.

-2 El pagament de les taxes pot fraccionar-se en la forma que s'estableixi per reglament.

Article 50

Tarifes Les quotes de les taxes s'ajusten a les tarifes següents:

Grup 1r Tarifes per serveis d'ensenyament: Pta

------------------------------------------------------------

1.1 Drets d'ingrés .................................. 1.440 1.2 Inscripció de matrícula ......................... 3.500 1.3 Drets per serveis administratius ................ 130 1.4 Drets per serveis de funcionament ............... 2.500 1.5 Drets d'examen d'alumnes d'ensenyament lliure ... 1.130 1.6 Drets d'examen per a l'obtenció del certificat d'aptitud ....................................... 3.500

Grup 2n Taxes de secretaria: 2.1 Trasllat de matrícula o d'expedient acadèmic .... 580 2.2 Expedició de certificats ........................ 390 2.3 Compulsa de documents ........................... 170

Article 51

Exempcions i bonificacions

-1 Als alumnes membres de famílies nombroses, els són aplicades les exempcions i les bonificacions establertes en la legislació vigent relativa a la protecció d'aquestes famílies.

-2 Gaudeixen de l'exempció total del pagament dels drets de matrícula els alumnes que tenen la condició de becaris. Als efectes de formalització de la matrícula, els sol·licitants de beca poden realitzar-la amb caràcter condicional, sense fer pagament previ de les taxes de matrícula. No obstant això, els alumnes que no acreditin oportunament l'obtenció d'aquest benefici, restaran obligats al pagament immediat d'aquelles taxes, sense que calgui requeriment previ de l'Administració educativa, amb el benentès que la falta de pagament determina necessàriament l'anul·lació de la matrícula condicional i la invalidació subsegüent del curs acadèmic.

Capítol 2 Taxa per drets de formació d'expedients

Article 52

Fet imposable Constitueix el fet imposable de la taxa la formació d'expedients per a l'expedició de títols i diplomes acadèmics, docents i professionals, realitzats pels serveis centrals i territorials dependents del Departament d'Ensenyament.

Article 53

Subjectes passius Són subjectes passius de la taxa els qui sol·liciten els serveis esmentats a l'article anterior.

Article 54

Acreditament La taxa s'acredita mitjançant la realització del fet imposable. Tanmateix, l'exigibilitat s'ha d'avançar al moment de sol·licitar el servei.

Article 55

Tarifes La quota de la taxa s'ajusta a les tarifes següents:

-1 Per drets de formació d'expedient per a la tramitació d'expedients de títols i diplomes acadèmics docents i professionals: Pta

------------------------------------------------------------

1.1 Ensenyament de BUP: 1.1.1 Títol de batxillerat unificat polivalent ...... 3.780 1.1.2 Plans antics: Títol de batxillerat elemental ................ 1.550 Títol de batxillerat superior ................. 3.780 Títol de batxillerat laboral .................. 3.780 1.2 Ensenyament de formació professional 1.2.1 Títol de tècnic auxiliar ...................... 1.550 1.2.2 Certificat d'escolaritat de FP de 1r grau ..... 760 1.2.3 Títol de tècnic especialista .................. 3.780 1.2.4 Plans antics: Títol d'oficial industrial .................... 1.550 Títol de mestre industrial .................... 3.780 1.2.5 Títol d'Audició i llenguatge per a mestres .... 1.810 1.2.6 Títol de Pedagogia terapèutica ................ 1.810 1.3 Ensenyaments artístics i especialitzats 1.3.1 Escola Oficial d'Idiomes: diploma d'aptitud de l'Escola d'Idiomes ............................ 1.810 1.3.2 Conservatoris de música: Diploma elemental ............................. 910 Títol professional ............................ 1.810 Títol de professor superior (grau superior) ... 10.560 Títol de professor (grau professional) ........ 7.090 Diploma Instrumentista o Cantant .............. 2.140 Diploma de capacitat-pla antic ................ 910 1.3.3 Escoles d'arts aplicades i oficis artístics: Títol de graduat .............................. 910 1.4. Títols administratius: 1.4.1 Títol de professor d'EGB ...................... 2.140 1.4.2 Títol de professor agregat de batxillerat ..... 1.410 1.4.3 Títol de catedràtic de batxillerat ............ 2.640 1.4.4 Títol de mestre de taller d'escoles de mestratge industrial .......................... 2.640 1.5 Ensenyament no reglat Diploma ....................................... 2.000

Article 56

Exempcions i bonificacions Als alumnes membres de famílies nombroses, els són aplicables les exempcions i les bonificacions establertes en la legislació vigent relativa a la protecció d'aquestes famílies.

TÍTOL 5 Taxes del Departament de Cultura

Capítol 1 Taxes per cursos periòdics

Article 57

Fet imposable Constitueixen el fet imposable de la taxa la inscripció en cursos periòdics organitzats pel Departament de Cultura o organismes que en depenen i l'assistència a aquests cursos, segons que s'especifica a l'article 60.

Article 58

Subjecte passiu Són subjectes passius de la taxa les persones que s'inscriuen als cursos o els seus representants legals.

Article 59

Acreditament La taxa s'acredita en el moment de la inscripció. La taxa de la tarifa 1 s'acredita trimestralment en el moment de la inscripció i successivament el dia 1 de cada començament de trimestre.

Article 60

Tarifes Pta

------------------------------------------------------------

-1 Cursets de dansa i rítmica realitzats al Centre Cultural d'Igualada. Per cada trimestre de durada del curset ............................ 5.410

-2 Curs de museologia per a postgraduats ........... 12.980

-3 Jornades de didàctica ........................... 1.300

-4 Curs de formació de terminologia ................ 1.085

-5 Cursos de l'Escola de Puntaires de l'Arboç del Penedès: 5.1 Per a infants i joves. Per any .................. 2.165 5.2 Per a adults. Per any ........................... 5.410

Capítol 2 Taxes per drets d'inscripció a les proves de la Junta Permanent de Català

Article 61

Fet imposable Constitueix el fet imposable de la taxa la inscripció en les proves de la Junta Permanent de Català.

Article 62

Subjecte passiu Són subjectes passius de la taxa les persones que s'inscriuen a les proves.

Article 63

Acreditament La taxa s'acredita mitjançant la prestació del servei i s'exigeix en el moment de la inscripció.

Article 64

Tarifes Pta

------------------------------------------------------------

-1 Proves dels nivells A, B, F i G .................. 865

-2 Altres proves .................................... 1.085

Article 65

Exempcions Són exempts d'aquesta taxa els subjectes passius en situació d'atur, jubilats o membres de famílies nombroses, que acreditin documentalment llur situació.

TÍTOL 6 Taxes del Departament de Sanitat i Seguretat Social

Capítol únic Taxa per serveis sanitaris

Article 66

Fet imposable Constitueix el fet imposable de la taxa la prestació que fa el Departament de Sanitat i Seguretat Social dels serveis que es consignen a l'article 69. El fet imposable es produeix tant si l'Administració presta els serveis d'ofici com si aquests són sol·licitats pels interessats.

Article 67

Subjectes passius Són subjectes passius de la taxa les persones naturals o jurídiques, públiques o privades, a les quals es presten els serveis que es graven a l'article 69.

Article 68

Acreditament La taxa s'acredita mitjançant la realització del fet imposable, excepte en la tarifa 5a, en què l'acreditament es produeix per mesos naturals i en la tarifa 6a, en què l'acreditament es produeix el 31 de desembre de cada any. Tanmateix, i amb excepció de les tarifes 5a i 6a, es pot anticipar l'exigibilitat al moment en què els particulars sol·licitin la prestació dels serveis.

Article 69

Tarifes

-1 Estudis i informes per a obres de nova construcció o reforma, inspecció de construccions, locals, instal·lacions, indústries, activitats, espectacles i serveis. 1.1 Per l'estudi i l'informe previ de cada projecte abans d'autoritzar les obres de nova construcció o reforma. Pta

------------------------------------------------------------

1.1.1 Amb pressupostos de fins a 10.000.000 ........ 3.570 1.1.2 Amb pressupostos de més de 10.000.000 i fins a 100.000.000 ......................... 5.950 1.1.3 Amb pressupostos de més de 100.000.000 ....... 11.900 1.2 Per les inspeccions de comprovació de l'obra acabada i l'emissió de l'informe previ al permís de funcionament. 1.2.1 Amb pressupostos de fins a 10.000.000 ........ 8.925 1.2.2 Amb pressupostos de més de 10.000.000 i fins a 100.000.000 ......................... 14.275 1.2.3 Amb pressupostos de més de 100.000.000 ....... 17.845 1.3 Per inspeccions ulteriors, periòdiqueso no .. 3.570

-2 Cadàvers i restes cadavèriques. 2.1 Per la tramitació de les autoritzacions administratives per trasllat, exhumació, inhumació, conservació o embalsamament de cadàvers ..................................... 3.570 2.2 Per la tramitació de les autoritzacions administratives pel trasllat, l'exhumació o la inhumació de restes cadavèriques .......... 1.190

-3 Altres actuacions sanitàries. 3.1 Reconeixement o examen de salut i lliurament de certificat, sense incloure-hi les taxes autoritzades per l'anàlisi, exploracions especials i impresos ......................... 1.315 3.2 Emissió d'informes que exigeixen estudis i exàmens de projectes i/o expedients tramitats a instància de part ................ 1.790 3.3 Reconeixement i lliurament de certificat d'absència de tuberculosi .................... 1.050

-4 Proves de laboratori. 4.1 Microbiologia 4.1.1 Recompte 4.1.1.1 Total de microorganismes aerobis revivificables (TGAR) ....................... 1.435 4.1.1.2 Total de microorganismes anaerobis .......... 1.435 4.1.1.3 Total de microorganismes psicrofils ......... 1.435 4.1.1.4 Total de microorganismes lipolítics ......... 1.435 4.1.1.5 Total de microorganismes proteolítics ....... 1.435 4.1.1.6 Total de microorganismes halòfils ........... 1.435 4.1.1.7 Total de microorganismes osmòfils ........... 1.435 4.1.1.8 Total de fongs i llevats .................... 1.435 4.1.1.9 Total d'espores aeròbies .................... 1.435 4.1.1.10 Total d'espores anaeròbies ................. 1.435 4.1.1.11 Per cada un dels altres recomptes no especificats ............................ 2.740 4.1.2 Identificació i recompte 4.1.2.1 De clostridis sulfito-reductors ............. 1.670 4.1.2.2 D'estafilococs coagulasa positius ........... 1.670 4.1.2.3 D'estreptococs del grup D de Lancefield ..... 1.670 4.1.2.4 D'enterobacteriàcies ........................ 1.670 4.1.2.5 De coliformes ............................... 1.670 4.1.2.6 D'Escherichia coli .......................... 1.670 4.1.2.7 De Bacillus cereus .......................... 1.670 4.1.2.8 De lactobacils .............................. 1.670 4.1.2.9 Per cada un dels altres no especificats ..... 3.570 4.1.3 Identificació 4.1.3.1 De salmonel·les ............................. 3.815 4.1.3.2 De shigel·les ............................... 3.815 4.1.3.3 De clostridis ............................... 3.815 4.1.3.4 De brucel·les ............................... 3.815 4.1.3.5 De pseudomònades ............................ 3.815 4.1.3.6 De vibrions ................................. 3.815 4.1.3.7 De Yersinia ................................. 3.815 4.1.3.8 De Campylobacter ............................ 3.815 4.1.3.9 De gonococs ................................. 2.380 4.1.3.10 De fongs i llevats ......................... 4.885 4.1.3.11 De legionel·la ............................. 5.475 4.1.3.12 De Mycrobacterium Tuberculosi (BK) ......... 4.170 4.1.3.13 Per cada un dels altres no especificats .... 5.475 4.1.4 Serotip d'un germen 4.1.4.1 Salmonel·la ................................ 1.550 4.1.4.2 Shigel·la .................................. 1.550 4.1.4.3 Brucel·la .................................. 1.550 4.1.4.4 Arizona .................................... 1.550 4.1.4.5 Per cada un dels altres no especificats .... 6.905 4.1.5 Observacions microscòpiques 4.1.5.1 Examen en fresc ............................ 480 4.1.5.2 Tinció i examen ............................ 720 4.1.5.3 Examen en camp obscur ...................... 600 4.1.6 Tècniques parasitològiques específiques 4.1.6.1 Concentració d'elements parasitaris ........ 1.435 4.1.6.2 Recompte d'elements parasitaris ............ 1.435 4.1.6.3 Per cada una de les altres tècniques d'identificació ............................ 2.145 4.1.7 Antibiograma 4.1.7.1 Antibiograma (de 5 antibiòtics) ............ 2.145 4.1.8 Tècniques immunològiques 4.1.8.1 De precipitació (inclou la floculació) ..... 1.435 4.1.8.2 D'aglutinació .............................. 1.435 4.1.8.3 Electroforètiques .......................... 4.885 4.1.8.4 Reaccions amb intervenció del complement ... 2.740 4.1.8.5 Immunofluorescència ........................ 2.145 4.1.8.6 Enzimoassaigs (ELISA) ...................... 2.740 4.1.8.7 Per cada una de les altres no especificades. 5.475 4.1.9 Proves biològiques 4.1.9.1 Assaig in vivo ............................. 6.905 4.1.10 Altres proves 4.1.10.1 Valoració d'un antisèptic .................. 4.170 4.2 Físico-química 4.2.1 Tècniques no instrumentals 4.2.1.1 Destil·lació ............................... 1.670 4.2.1.2 Extracció amb embut de decantació .......... 2.145 4.2.1.3 Extracció amb soxhlet ...................... 3.570 4.2.1.4 Mineralització ............................. 2.505 4.2.1.5 Cromatografia en capa fina o en paper ...... 3.095 4.2.1.6 Cromatografia en columna ................... 3.570 4.2.1.7 Gravimetria ................................ 2.145 4.2.1.8 Volumetria ................................. 715 4.2.1.9 Per cada una de les altres no especificades. 4.760 4.2.2 Tècniques instrumentals 4.2.2.1 Refractometria ............................. 245 4.2.2.2 Reflectometria ............................. 245 4.2.2.3 Potenciometria ............................. 1.435 4.2.2.4 Turbidimetria .............................. 305 4.2.2.5 Conductimetria ............................. 360 4.2.2.6 Espectrofotometria ......................... 1.790 4.2.2.7 Cromatografia de gasos ..................... 5.950 4.2.2.8 Espectrofotometria d'absorció atòmica ...... 3.570 4.2.2.9 Anàlisi automatitzada per absorció en l'infraroig proper (NIRA) (per paràmetre) .. 2.380 4.2.2.10 DQO ........................................ 2.380 4.2.2.11 DBO ........................................ 2.380 4.2.2.12 HPLC (Cromatrografia líquida) .............. 5.950 4.2.2.13 Cromatografia iònica ....................... 5.950 4.2.2.14 Espectrofotometria d'infraroig ............. 4.760 4.2.2.15 Per cada un dels altres no especificats .... 5.950 4.3 Bateries d'anàlisi 4.3.1 Aigües 4.3.1.1 Anàlisi completa físico-química i bacteriològica d'aigua ..................... 60.675 4.3.1.2 Anàlisi normal físico-química i bacteriològica d'aigua ..................... 11.425 4.3.1.3 Anàlisi mínima físico-química i bacteriològica d'aigua ..................... 5.360 4.3.1.4 Anàlisi d'aigües residuals (bateria bàsica), que comprèn: matèria en suspensió, DBO, DQO, pH, conductivitat, un anió i un catió ...... 6.785 4.3.1.5 Anàlisi d'aigües residuals (per cada tres determinacions més) ........................ 2.980 4.3.1.6 Anàlisi completa físico-química d'aigua..... 56.870 4.3.1.7 Anàlisi normal físico-química d'aigua ...... 5.950 4.3.1.8 Anàlisi mínima físico-química d'aigua ...... 2.980 4.3.1.9 Anàlisi normal bacteriològica d'aigua ...... 5.475 4.3.1.10 Anàlisi mínima bacteriològica d'aigua ...... 2.380 4.3.2 Aliments 4.3.2.1 Anàlisi microbiològica d'un aliment ........ 14.995

Quan la pràctica de l'anàlisi sol·licitada a instància de part requereix prendre mostres in situ, l'import total de la taxa s'incrementa de 1.790 Pta.

-5 Inspecció veterinària als escorxadors. Pta/unitat

------------------------------------------------------------

5.1 Guatlles ........................................ 0,10 5.2 Altres aus ...................................... 0,40 5.3 Bestiar vaquí i cavallar ........................ 40 5.4 Bestiar porquí .................................. 20 5.5 Bens i cabrits .................................. 10 5.6 Conills ......................................... 2

Aquestes tarifes no inclouen el preu del certificat d'inspecció sanitària que hauran d'acompanyar les carns i productes carnis, creat pel Decret 228/1987, del 7 de juliol.

-6 Serveis de control sanitari prestats en exercici de les funcions que determina el Decret 524/1982, de 28 de desembre, i l'Ordre de 29 d'abril de 1985 a les entitats que tenen com a finalitat la cobertura lliure i voluntària dels riscs d'assistència sanitària i farmacèutica conjuntament o aïlladament. 2 per mil de primes recaptades. 1 per mil quan es tracta de quotes recaptades per mutualitats de previsió social.

-7 Activitats d'assistència sanitària, i d'assistència sòcio-sanitària pública i d'iniciativa mercantil. 7.1 Per l'estudi i l'informe previ a la resolució dels expedients d'autorització administrativa de creació, ampliació, modificació, permís de funcionament, trasllat o tancament de centres, serveis i establiments. Pta

------------------------------------------------------------

7.1.1 Consultes prèvies ............................ 5.950 7.1.2 Hospitals .................................... 23.795 7.1.3 Altres centres, serveis i establiments ....... 11.900 Pta/llit

------------------------------------------------------------

7.2 Acreditament de centres i serveis sanitaris assistencials (primera vegada que se sol·licita) 7.2.1 Fins a 100 llits ............................. 1.190 7.2.2 L'excés sobre 100 llits ...................... 305 7.3 Renovacions d'acreditaments de centres i serveis sanitaris assistencials 7.3.1 Fins a 100 llits ............................. 600 7.3.2 L'excés sobre 100 llits ...................... 155 Pta

------------------------------------------------------------

7.4 Inspecció de centres, serveis i establiments d'assistència sanitària 7.4.1 A petició del titular (per inspecció o dia d'inspecció quan en representa més d'un) . 8.330 7.4.2 D'ofici ...................................... 3.570 7.5 Inspecció farmacèutica 7.5.1 Per informes sobre condicions del local, instal·lacions i utillatge per a l'autorització d'obertura o trasllat de serveis farmacèutics 7.5.1.1 Oficina de farmàcia ......................... 5.950 7.5.1.2 Farmaciola, dipòsit de medicaments .......... 3.570 7.5.1.3 Servei de farmàcia hospitalària ............. 8.330 7.5.1.4 Magatzem de distribució ..................... 11.900 7.5.2 Presa de possessió del farmacèutic titular, el regent o el copropietari ................. 3.570 7.5.3 Presa de possessió del farmacèutic agregat .. 2.380 7.5.4 Visita anual ordinària ...................... 2.380

-8 Inscripció en el registre de productes cosmètics ................................... 800

TÍTOL 7 Taxes del Departament de Política Territorial i Obres Públiques

Capítol 1 Cànon d'ocupació o aprofitament de béns del domini públic

Article 70

Fet imposable Constitueix el fet imposable l'ocupació de terrenys o la utilització de béns de domini públic i l'aprofitament dels seus materials que es fan en virtut de concessions o autoritzacions del Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

Article 71

Subjecte passiu Són subjectes passius de la taxa el titular de la concessió o l'autorització i les persones físiques o jurídiques que s'hi subroguen.

Article 72

Acreditament La taxa s'acredita mitjançant l'atorgament de la corresponent concessió o autorització respecte de l'anualitat en curs. En les successives anualitats de vigència de la concessió l'acreditament es produeix l'1 de gener de cada any.

Article 73

Base imposable

-1 Ocupació de terrenys de domini públic. La base és el valor del terreny ocupat tenint en compte el valor dels terrenys contigus i els beneficis que els concessionaris n'obtenen per la proximitat a vies de comunicació o obres marítimes o hidràuliques.

-2 Utilització del domini públic. Quan aquesta utilització es pot valorar es fa servir aquest valor com a base; en cas contrari, s'aplica el valor dels materials que es beneficien d'aquella utilització.

-3 Aprofitament de materials. Si es consumeixen, s'utilitza com a base el valor dels materials consumits i, si no es consumeixen, s'aplica com a base la utilitat que en reporta l'aprofitament.

Article 74

Determinació de la base En tots els casos especificats a l'article 73 el servei encarregat de la inspecció efectua la fixació de la base. En el cas de l'article 73.1 aquesta valoració es fa d'acord amb el valor cadastral de terrenys de situació anàloga.

Article 75

Tipus de gravamen El tipus de gravamen aplicable és del 4%. En els supòsits i 2 de l'article 73, la q uota es prorratejarà per semestres.

Capítol 2 Taxa per ordenació dels transports mecànics per carretera

Article 76

Fet imposable Constitueixen el fet imposable de la taxa les autoritzacions especificades a les tarifes que atorga el Departament de Política Territorial i Obres Públiques en l'exercici de la seva funció facultativa en l'ordenació dels transports mecànics de viatgers i mercaderies per carretera.

Article 77

Subjecte passiu Són subjectes passius de la taxa els titulars de les concessions o de les autoritzacions de transports mecànics de viatgers i mercaderies per carretera.

Article 78

Acreditament La taxa s'acredita mitjançant l'expedició de l'autorització de transport corresponent.

Article 79

Tarifes

-1 Autoritzacions anuals Pta

------------------------------------------------------------

1.1 Vehicles de menys de 9 places, inclòs el conductor, mixtes o camions amb una capacitat de càrrega útil inferior a 1 tona ............... 1.355 1.2 Vehicles de 9 a 20 places, o amb una capacitat d'1 a 3 tones de càrrega útil ................... 2.180 1.3 Vehicles que excedeixin les 20 places o amb una capacitat superior a 3 tones ................ 2.705

-2 Autorització d'un sol viatge 2.1 En àmbit provincial ............................. 275 En àmbit extraprovincial ........................ 540

Capítol 3 Taxa dels laboratoris dependents del Departament de Política Territorial i Obres Públiques

Article 80

Fet imposable Són fets imposables de la taxa els assaigs i els treballs fets pels laboratoris dependents de la Direcció General de Transports, de la Direcció General de Carreteres i del Servei Geològic, a instàncies de particulars o d'organismes oficials o privats, o els que els mateixos serveis del Departament necessiten fer per a redactar projectes o per a garantir la qualitat de l'obra executada sota la seva direcció o vigilància.

Article 81

Subjecte passiu Són subjectes passius d'aquesta taxa els organismes o els particulars peticionaris de l'assaig. Quan es tracta d'assaigs de control en obres executades sota la inspecció i la vigilància dels corresponents serveis del Departament és subjecte passiu l'adjudicatari de les obres o el concessionari, si s'escau.

Article 82

Acreditament La taxa s'acredita mitjançant la prestació del servei. En els casos d'assaigs i treballs fets a instàncies de l'interessat és, però, exigible a la bestreta des del moment en què es formula la sol·licitud.

Article 83

Tarifes Les quotes d'aplicació són les consignades a les tarifes següents:

  1. Assaigs de laboratori

    -1 Aigües 1.1 Aigües per a morters i formigons Determinacions de: Pta

    ------------------------------------------------------------

    pH .................................................. 835 Clorurs ............................................. 1.075 Sulfats ............................................. 1.435 Matèria orgànica .................................... 1.190 Sòlids dissolts ..................................... 1.550 Hidrats de carboni .................................. 715 Sulfurs ............................................. 1.670 Anàlisi química d'aigües per a morters i formigons .. 8.090 Resistivitat elèctrica (temperatura) ................ 1.905 1.2 Aigües potables Determinacions de: pH .................................................. 835 Residu fix .......................................... 955 Grau hidrotimètric (total) .......................... 1.190 Grau hidrotimètric (permanent) ...................... 1.190 Clorurs ............................................. 1.075 Sulfats ............................................. 1.435 Matèria orgànica .................................... 1.190 Sulfurs ............................................. 1.670 Manganès ............................................ 1.670 Amoníac ............................................. 1.550 Sòlids en suspensió ................................. 955 Nitrats ............................................. 1.905 Nitrits ............................................. 1.670 Anàlisi química d'aigües potables, que comprèn: pH, residu fix, grau hidrotimètric (total i permanent), clorurs, sulfats, matèria orgànica, amoníac, nitrits, sòlids en suspensió ................................. 14.040 1.3 Aigües per a ús industrial Determinacions de: Sulfats ............................................. 1.435 Clorurs ............................................. 1.075 Calci ............................................... 1.315 Magnesi ............................................. 1.435 Grau hidrotimètric (total) .......................... 1.190 Grau hidrotimètric (permanent) ...................... 1.190 Anàlisi química d'aigües per a ús industrial, que comprèn: sulfats, clorurs, calci, magnesi i grau hidrotimètric (total i permanent) .............. 6.785 Conductibilitat elèctrica ........................... 955 1.4 Determinacions isolades pH .................................................. 835 Clorurs ............................................. 1.075 Sulfurs ............................................. 1.670 Matèria orgànica .................................... 1.190 Residu fix .......................................... 955 Residu total ........................................ 1.315 Alcalinitat ......................................... 1.190 Manganès ............................................ 1.670 Sòlids en suspensió ................................. 955 Amoníac ............................................. 1.550 Nitrats ............................................. 1.905 Nitrits ............................................. 1.670 Grau hidrotimètric (total) .......................... 1.190 Grau hidrotimètric (permanent) ...................... 1.190 Sílice .............................................. 1.550 Alúmina ............................................. 1.315 Ferro ............................................... 1.550 Calci ............................................... 1.315 Magnesi ............................................. 1.435 Sodi ................................................ 1.190 Potassi ............................................. 1.190 Alumini ............................................. 1.550 Coure ............................................... 1.670 Crom ................................................ 1.670

    -2 Conglomerats 2.1 Ciments 2.1.1 Determinacions de: Humitat ............................................. 715 Pèrdua al foc ....................................... 1.435 Residu insoluble .................................... 1.435 Anhídrid sulfúric ................................... 1.670 Òxid fèrric ......................................... 1.670 Sílice .............................................. 1.435 Alúmina ............................................. 1.700 Calç ................................................ 1.905 Magnèsia ............................................ 1.435 Anàlisi química corrent d'un ciment pòrtland o natural (sense determinar àlcalis o calç lliure) .... 12.495 2.1.2 Determinacions de: Òxid ferrós ......................................... 2.380 Sulfurs ............................................. 3.815 Òxid mangànic ....................................... 2.380 Anàlisi química corrent d'un ciment siderúrgic, al forn ............................................. 17.700 2.1.3 Determinacions de: Calç lliure ......................................... 5.595 Magnèsia lliure ..................................... 3.930 Àlcalis (per fotometria de flama) ................... 3.215 Cada element de més ................................. 1.550 Òxid de manganès .................................... 1.790 Sofre total ......................................... 2.025 Sulfurs ............................................. 2.145 Matèria orgànica soluble, cloroform ................. 955 Aigua total i CO2 (pèrdua al foc) ................... 1.315 Diòxid de titani .................................... 1.790 Índex putzolànic (un dia) ........................... 2.980 Índex putzolànic (vuit dies) ........................ 5.360 Índex putzolànic (catorze dies) ..................... 7.735 Índex putzolànic (vint-i-vuit dies) ................. 9.760 Estudi petrogràfic d'un ciment ...................... 7.855 Estudi petrogràfic d'un clinker ..................... 7.855 Recompte de components mineralògics ................. 16.300 Calor de dissolució ................................. 1.905 Calor d'hidratació (una edat) ....................... 5.715 Calor d'hidratació (dues edats) ..................... 5.240 Càlcul s/Bogue ...................................... 1.190 Resistència als sulfats s/Bogue ..................... 8.330 Superfície específica d'un ciment (permeàmetre-Blaine) ................................ 3.450 Tara d'un permeàmetre ............................... 6.905 Assaig mecànic parcial d'un ciment (adormiment, autoclau i resistència a tres i set dies) ........... 15.350 Assaig mecànic complet d'un ciment (adormiment, pes específic real, finor de mòlta, autoclau i resistència a tres, set i vint-i-vuit dies) ......... 22.370 Adormiment .......................................... 1.905 Pes específic real .................................. 2.145 Finor de mòlta ...................................... 955 Autoclau ............................................ 3.450 Fabricació, conservació i trencament a flexo-tracció i compressió del morter normal (per edat: sis provetes) ............................ 8.330 Adormiment amb retardador (tres hores). Una hora ............................................ 600 Densitat del conjunt ................................ 715 Traspuament de pastes de ciment ..................... 2.380 Estabilitat de volum ................................ 1.315 Estabilitat de volum (Le Chatelier) ................. 1.550 2.2 Guixos Determinacions de: Aigua combinada ..................................... 1.905 Diòxid de carboni ................................... 1.315 Sílice i residu insoluble ........................... 1.905 Calç ................................................ 1.670 Anhídrid sulfúric ................................... 1.670 Clorurs ............................................. 1.190 Òxid d'alumini ...................................... 1.435 Òxid de ferro ....................................... 1.435 Òxid de magnesi ..................................... 1.550 Anàlisi química completa d'un guix .................. 12.730 Assaig mecànic complet d'un guix .................... 12.730 Finor de mòlta ...................................... 2.625 Pasta de consistència normal ........................ 1.190 Adormiment .......................................... 1.790 Fabricació i trencament a flexió de nou provetes prismàtiques de 4x4x16 cm ........................... 8.330 2.3 Calç Determinacions de: Sílice i residu insoluble ........................... 1.905 Òxid d'alumini ...................................... 1.435 Òxid de ferro ....................................... 1.435 Calç ................................................ 1.670 Magnesi ............................................. 1.550 Pèrdua al foc ....................................... 1.075 Diòxid de carboni ................................... 1.315 Anhídrid sulfúric ................................... 1.670 Humitat ............................................. 715 Sofre total ......................................... 1.550 Anàlisi química completa ............................ 12.495

    -3 Matèries primeres per a la fabricació de conglomerats Determinació de: Sílice i residu insoluble ........................... 1.905 Òxid d'alumini ...................................... 1.435 Òxid de ferro ....................................... 1.315 Calç ................................................ 1.550 Magnèsia ............................................ 1.435 Pèrdua al foc ....................................... 600 Anhídrid sulfúric ................................... 1.315 Humitat ............................................. 715 Diòxid de carboni ................................... 1.315 Sofre total ......................................... 1.550 Diòxid de titani .................................... 1.670 Àlcalis per fotometria .............................. 3.215 Aigua combinada ..................................... 1.905 Òxid manganós ....................................... 1.315 Òxid ferrós ......................................... 1.315 Aigua i diòxid de carboni ........................... 1.315 Anàlisi química d'una calcària ...................... 9.760 Anàlisi química d'una argila ........................ 11.305 Anàlisi química d'una marga ......................... 11.305

    -4 Granulats 4.1 Granulats per a la fabricació de morters i formigons Determinacions de: pH .................................................. 955 Contingut de fins (rentat) .......................... 1.315 Matèria orgànica (colorimetria) ..................... 835 Matèria orgànica (quantitativa) ..................... 2.025 Anhídrid sulfúric ................................... 2.980 Clorurs ............................................. 1.435 Carbó o lignit (floració) ........................... 1.075 Reacció àlcali-agregat .............................. 3.570 Estabilitat dels àrids davant l'acció del sulfat magnèsic (5 cicles) .......................... 6.545 Rentat de sorres .................................... 100/kg Rentat de graves .................................... 50/kg Assecat de 100 kg de sorra .......................... 2.260 Assecat de 100 kg de grava .......................... 955 Anàlisi granulomètrica en sec ....................... 2.505 Anàlisi granulomètrica en rentat .................... 2.980 Classificació de 100 kg en dues mides ............... 1.670 Per a un pes de P i N mides s'utilitza la fórmula: Preu = 330xPxN/100 Composició de dos granulats ......................... 1.550 Per a més de dos granulats es considera la fórmula: Preu = 380xN (a efectes de composició, el ciment és un granulat més) Pes específic real del granulat fi .................. 2.505 Pes específic del granulat gruixut .................. 2.860 Pes específic net o relatiu del granulat fi ......... 2.505 Pes específic net o relatiu del granulat gruixut .... 1.670 Pes específic aparent o elemental del granulat fi ... 2.505 Pes específic aparent o elemental del granulat gruixut ............................................. 1.670 Pes específic conjunt d'una sorra o una grava ....... 715 Porositat real o absoluta ........................... 3.335 Porositat aparent ................................... 2.625 Buits de la sorra ................................... 2.740 Buits de la grava ................................... 1.905 Humitat natural ..................................... 955 Corba d'entumiment de sorres ........................ 3.785 Coeficient de forma (UNE) d'una grava ............... 9.640 Percentatge de partícules toves ..................... 6.905 Percentatge de pedres de dues o més cares de fractura 1.905 Contingut de terrossos d'argila ..................... 3.215 Materials retinguts en el garbell: 0,063 i que flota en un líquid de p.e. 2,0 .................. 4.760 4.2 Granulats per a capes de paviments Determinacions de: Pes específic pel mètode del picnòmetre d'aire ...... 1.790 Pes específic real, aparent s.s.s.; aparent sec i absorció d'àrids gruixuts ......................... 2.025 Pes específic real, aparent s.s.s.; aparent sec i absorció d'àrids fins ............................. 4.760 Adhesivitat NLT ..................................... 3.570 Riedel-Weber ........................................ 2.980 Matèria orgànica (colorimetria) ..................... 835 Matèria orgànica (quantitativa) ..................... 1.790 Densitat relativa en oli de parafina ................ 4.285 Assaig de desgast d'un àrid gruixut emprant la màquina Los Ángeles o Deval ......................... 6.430 Determinació de la densitat aparent dels granulats .. 1.190 Determinació de friabilitat dels àrids .............. 4.050 Assaig de poliment accelerat dels àrids i determinació del coeficient de poliment accelerat ... 20.825 Determinació de l'índex de làmines i agulles dels àrids .......................................... 5.950 Densitat relativa i absorció (granulat gruixut) ..... 2.025 Densitat relativa i absorció (granulat fi) .......... 3.215 Humitat natural ..................................... 955 Anàlisi granulomètrica en sec ....................... 2.505 Anàlisi granulomètrica en humit ..................... 2.860 Determinació del material que passa pel garbell nombre 0,080 UNE en els granulats ................... 1.670 Determinació quantitativa de sulfats ................ 1.670 Reactivitat àlcali-agregat .......................... 3.570 Estabilitat dels granulats davant l'acció de les solucions de sulfat sòdic o magnèsic ................ 6.545 Equivalent de sorra ................................. 1.435

    -5 Morters, formigons i estabilitzacions amb ciment 5.1 Morters Determinacions de: Dosificació aproximada d'un morter (sense assaig de ciment) .......................................... 5.475 Dosificació aproximada d'un morter (amb assaig de ciment) .......................................... 6.905 Determinació de l'anhídrid sulfúric total ........... 2.740 Determinació de l'escorriment en la taula vibradora . 1.315 Expansió del morter fresc ........................... 1.790 Fabricació, conservació a l'aire o a l'aigua i trencament a una edat, de 6 provetes o menys a flexió i compressió ................................. 5.000 Trencament a flexió i compressió de provetes de morter. Per una sèrie de 6 provetes o menys ......... 3.215 Absorció d'aigua .................................... 2.260 Desgast en pista de dues provetes ................... 5.830 Assaig de geladicitat (25 cicles) ................... 13.805 Per cada cicle més .................................. 715 Permeabilitat fins a una pressió d'1 kg/cm2 ......... 6.190 Per cada kg/cm2 més ................................. 1.315 5.2 Formigons Determinacions de: Dosificació aproximada d'un formigó adormit (sense assaig de ciment) ................................... 5.475 Dosificació aproximada d'un formigó adormit (amb assaig de ciment) ................................... 6.905 Determinació de l'aigua d'amassament ................ 4.760 Determinació de l'anhídrid sulfúric total ........... 3.450 Estudi de dosificació per metre cúbic, incloses masses de prova ..................................... 4.760 Determinació de la consistència amb el con d'Abrams o amb la taula vibradora (3 determinacions) ......... 1.315 Determinació d'aire oclús (3 determinacions) ........ 1.435 Traspuament d'aigua del formigó ..................... 2.505 Fabricació i conservació a l'aire per una sèrie de 6 provetes o menys de formigó sense trencament ...... 4.760 Conservació en cambra regulada a 5 graus C per una sèrie de 6 provetes o menys cúbiques o cilíndiques. Per dia ............................................. 715 Fabricació i conservació en aire i trencament a una edat a tracció per compressió (assaig Brasiler) d'una sèrie de 6 provetes o menys de 15 cm de diàmetre i 30 cm d'altura ........................... 9.520 Fabricació i conservació en aigua i trencament a una edat a tracció per compressió (assaig Brasiler) d'una sèrie de 6 provetes o menys de 15 cm de diàmetre i 30 cm d'altura ........................... 11.185 Fabricació, conservació en aire i trencament a una edat per compressió d'una sèrie de 6 provetes o menys cúbiques de 15 o 20 cm d'aresta i cilíndriques de 15 cm de diàmetre i 30 cm d'altura .. 9.520 Fabricació, conservació en aigua i trencament a una edat per compressió d'una sèrie de 6 provetes o menys cúbiques de 15 o 20 cm d'aresta i cilíndriques de 15 cm de diàmetre i 30 cm d'altura .. 11.185 Fabricació, conservació i trencament a flexió de tres provetes prismàtiques .......................... 11.900 Determinació del rendiment de masses de formigó (donada la dosificació) ............................. 715 Refrondat d'una proveta defectuosa amb morter ....... 1.075 Refrondat per cara d'una proveta defectuosa amb sofre 480 Diagrama càrrega-deformació o determinació del mòdul d'elasticitat a compressió (amb proveta) ............ 6.310 Trencament a tracció per compressió (assaig Brasiler) de provetes de 15 cm de diàmetre i 30 cm d'altura, cada una .................................. 1.190 Trencament a compressió d'una proveta cúbica o cilíndrica .......................................... 955 Trencament a flexió d'una proveta prismàtica ........ 2.380 Assaig d'arrencament segons el plec de condicions vigent (un diàmetre de barra) ....................... 32.245 Determinació del pes específic aparent .............. 1.670 Determinació de l'absorció d'aigua .................. 1.670 Determinació de la porositat aparent ................ 2.625 Assaig de geladicitat (25 cicles) ................... 13.805 Per cada cicle més .................................. 715 Serrat d'una proveta amb serra de diamant per cara .. 600 Preparació de provetes, preparació i aplicació de pintures per a assaigs posteriors de permeabilitat, absorció, etc., cada proveta ........................ 1.315 Assaig de permeabilitat fins a una pressió d'1 kg/cm2 6.190 Per cada kg/cm2 de més .............................. 1.190 Assaigs d'absorció per capil·laritat, mesurant les diferències d'altura de la làmina d'aigua, per sèrie de 3 provetes ................................. 1.905 5.3 Estabilitzacions Fabricació i conservació en condicions normals de sèries de 6 provetes o menys de barreja sol-ciment .. 4.050 Trencament a compressió simple d'una proveta cilíndrica de 10 o més cm de diàmetre d'un material estabilitzat ........................................ 1.075 Trencament a compressió simple d'una proveta cilíndrica de diàmetre inferior a 10 cm de material estabilitzat ........................................ 600 Adob d'una sèrie de 6 provetes o menys en cambra humida en condicions normals. Per dia ............... 245 Assaig d'humitat-sequedat de 2 provetes de sòl-ciment o grava-ciment, per contingut de ciment .. 11.305 Assaig de congelació-desglaç de 2 provetes de sòl-ciment o grava-ciment, per contingut de ciment .. 11.305 Assaig de compactació d'una barreja de grava-ciment . 3.450 Fabricació i conservació de 6 provetes de grava-ciment compactades amb maça ................... 5.715 Fabricació i conservació de 6 provetes de grava-ciment compactades amb martell vibrant ........ 3.815 Trencament a tracció indirecta d'una proveta de grava-ciment de 15 cm de diàmetre ................ 955

    -6 Sòls 6.1 Identificació Obertura i descripció de mostres inalterades ........ 600 Límits d'Atterberg .................................. 2.980 Límits d'Atterberg, mètode simplificat .............. 1.905 Resultat de "no plasticitat" ........................ 1.550 Límit de retracció .................................. 2.980 Anàlisi granulomètrica per garbellament ............. 3.570 Anàlisi granulomètrica simplificada ................. 1.905 Material que passa pel garbell núm. 200 ............. 1.550 Anàlisi granulomètrica per sedimentació ............. 5.360 Determinació de: Humitat natural ..................................... 480 Densitat aparent .................................... 1.075 Pes específic ....................................... 2.380 Equivalent de sorra ................................. 1.670 6.2 Anàlisi química de sòls Determinació de: Sulfats en sòls ..................................... 2.025 Carbonats en sòls ................................... 1.905 Sals solubles en sòls ............................... 2.505 Matèria orgànica (colorometria) ..................... 835 Matèria orgànica (quantitativa) ..................... 2.025 pH .................................................. 1.790 6.3 Compactació Proctor normal ...................................... 3.570 Proctor modificat ................................... 5.950 Harvard miniatura ................................... 2.860 Densitat màxima d'una sorra ......................... 2.380 Densitat mínima d'una sorra ......................... 1.190 6.4 Deformitat Edòmetre de 45 mm càrrega diària, mostra inalterada amb gràfiques de consolidació i corba edomètrica .... 14.835 Edòmetre de 70 mm càrrega diària, mostra inalterada amb gràfiques de consolidació i corba edomètrica .... 16.065 Increment per preparació de mostra reemmotllada a humitat i densitat fixes ............................ 835 Increment per esperar consolidació secundària per cada graó de càrrega ................................ 1.670 Increment per cada graó de càrrega sobre els normals 1.190 6.5 Canvis volumètrics Volum de sedimentació ............................... 1.075 Inflament lliure en mostra inalterada o reemmotllada 4.170 Pressió d'inflament de mostra inalterada o reemmotllada ........................................ 5.830 Pressió màxima d'inflament amb corba de descàrrega .. 4.170 Complement sobre la tarifa anterior per cada graó de descàrrega .......................................... 835 Inflament sota pressió en mostra inalterada o reemmotllada ...................................... 3.570 Inflament Lambe ..................................... 4.640 6.6 Resistència Assaigs de resistència a compressió simple. Mostra inalterada, inclosa la corba tensió-deformació 2.380 Suplement per dibuixar les corbes tensió-deformació en l'assaig de compressió simple .................... 480 Assaig triaxial sense consolidació prèvia i trencament sense drenatge (mostra inalterada, 3 provetes) ...... 12.495 Assaig triaxial amb consolidació prèvia i trencament sense drenatge (mostra inalterada, 3 provetes) ...... 17.845 Assaig triaxial amb consolidació prèvia i sense drenatge, amb mesura de la pressió intersticial (mostra inalterada, 3 provetes) ..................... 26.175 Assaig triaxial amb consolidació prèvia i trencament amb drenatge (mostra inalterada, 3 provetes) ........ 35.690 Increment per preparació d'una proveta reemmotllada a humitat i densitat fixes per a compressió i triaxial 1.190 Increment en triaxial per a tres provetes de 4" inalterades o reemmotllades ......................... 4.760 Increment en triaxial per a tres provetes de 6" inalterades o reemmotllades ......................... 9.520 Cisallament directe de sòls en l'aparell de Casagrande mostra inalterada (assaig ràpid, 3 provetes) ........ 7.975 Increment per la determinació de resistència residual 1.670 Cisallament directe d'un sòl en aparell de Casagrande amb consolidació prèvia i sense drenatge (mostra inalterada, 3 provetes) ..................... 7.140 Cisallament directe d'un sòl en aparell de Casagrande sense consolidació prèvia i sense drenatge (mostra inalterada, 3 provetes) ..................... 5.360 Cisallament directe d'un sòl en aparell de Casagrande amb consolidació prèvia i amb drenatge (mostra inalterada, 3 provetes) ..................... 14.275 Increment per preparació d'una proveta reemmotllada a humitat i densitat fixes per a cisallament .......... 835 Cisallament directe de graves en aparell Casagrande de 0,30x30 .......................................... 11.900 Assaig de CBR (3 punts, sense incloure assaig de compactació) ........................................ 8.455 Vane-Test ........................................... 1.790 6.7 Permeabilitat Permeabilitat sota càrrega constant ................. 5.000 Premeabilitat sota càrrega variable ................. 6.310 Permeabilitat radial ................................ 11.305 Permeabilitat amb pressió en cua a la cèl·lula triaxial (mostra inalterada) ........................ 8.330 Increment per preparació d'una proveta reemmotllada a humitat i densitat fixes ............................ 1.190 6.8 Assaigs auxiliars Assaig de calcinació ................................ 955 Extracció de 10 g d'argila per a identificació ...... 1.670 Extracció de substàncies solubles en aigua d'un sòl . 1.550

    -7 Minerals i roques 7.1 Identificació i composició Descripció visual de mostres ........................ 1.790 Pta/làmina

    ------------------------------------------------------------

    Per l'elaboració d'una làmina prima apta per a l'estudi microscòpic per llum tramesa i muntada sobre un portaobjectes de 2,7x4,8 cm ................ 1.790 Aquest preu inclou el cost del serrat previ per a l'elaboració d'un paral·lelepípede de 2,7x4,8x2 cm, el cost del qual és de 152 Pta/mostra. Quan no cal el serrat previ, la taxa es redueix de 152 Pta. Per l'elaboració d'una làmina prima apta per a l'estudi microscòpic per llum tramesa i muntada sobre un portaobjectes de 5x7,5 cm .................. 5.000 Aquest preu inclou el cost del serrat previ a l'elaboració d'un paral·lelepípede de 5x7,5x2 cm, el cost del qual és de 180 Pta/mostra. Quan no cal el serrat previ, la taxa es redueix de 180 Pta. Pta

    ------------------------------------------------------------

    Estudi petrogràfic .................................. 5.950 Anàlisi química qualitativa i quantitativa d'elements especials (per elements) ............................ 3.570 Identificació rontgenogràfica de substàncies cristal·lines, per 4 mostres o menys ................ 22.605 Absorció d'aigua .................................... 3.450 Pes específic real .................................. 2.860 Pes específic net o relatiu ......................... 1.670 Pes específic aparent o elemental ................... 1.670 Porositat absoluta .................................. 3.335 Classificació estadística de graves i sorres segons ASTM-65 ...................................... 7.140 Porositat relativa .................................. 2.625 Pèrdua de pes en aigua .............................. 2.505 Geladicitat (25 cicles) ............................. 13.805 Per cada cicle més .................................. 715 Desgast en pista giratòria per una sola cara de dues provetes ............................................ 5.360 Desgast en pista per les tres cares d'un triedre, dues provetes ....................................... 9.400 7.2 Resistència Trencament a compressió simple sobre testimoni tallat i refrontat o polit, prèvia dessecació a pes constant, sense incloure tallat ni refrontat o polit. 2.025 Resistència a compressió simple sobre testimoni cilíndric tallat i refrontat o polit, amb mesurament de deformacions longitudinals, sense incloure tallat ni refrontat o polit ................................ 6.075 Triaxial amb pressions laterals fins a 100 kg/cm2, una proveta, sense incloure tallat ni refrontat o polit ............................................... 6.545 Triaxial amb pressions laterals i mesurament de deformacions longitudinals, una proveta, sense incloure tallat ni refrontat o polit ................ 9.760 Mòdul de deformació en tracció (mètode Brasiler) sense incloure tallat ni refrontat o polit .......... 4.760 Tracció simple, assaig Brasiler, sense incloure tallat ni refrontat o polit ......................... 2.505 Cisallament directe, amb mostra fins a 15 cm de diàmetre, per proveta, sense incloure tallat ni refrontat ........................................... 4.760 7.3 Determinació de conductivitats tèrmiques de roques segons mètode en règim transitori Preparació de mostra ................................ 7.140 Mesura conductivitat tèrmica ........................ 9.520

    -8 Metalls i aliatges Anàlisi d'una fosa de ferro o acer, amb determinació de fòsfor, silici i manganès ........................ 6.310 Una determinació aïllada dels elements anteriors .... 1.315 Una determinació d'un element diferent dels anteriors 3.215 Anàlisi química d'un llautó o bronze, amb determinació d'estany, coure, zinc, plom i antimoni . 15.710 Una determinació aïllada dels elements anteriors .... 3.215 Una determinació aïllada d'un element especial ...... 4.170 Una determinació aïllada d'un element especial en aliatges lleugers i conductors metàl·lics ........... 4.170 Impressió Bauman .................................... 2.260 Una radiografia ..................................... 8.240 Assaig metal·logràfic per barnilla .................. 12.495 Estudi metal·logràfic per a determinar propietats físico-químiques del filferro de pretensat i la seva estructura .......................................... 93.745 Mecanització d'una proveta prismàtica per tracció ... 1.905 Determinació de la secció per calibració ............ 245 Determinació de la secció per balança hidrostàtica .. 715 Determinacions en acers de resistència menor de 50 kg/mm2: Mòdul d'elasticitat ................................. 1.905 Límit elàstic aparent ............................... 715 Límit elàstic convencional (0,2%) amb o sense diagrama càrrega-deformació ......................... 1.905 Diagrama càrrega-deformació ......................... 1.905 Càrrega màxima ...................................... 955 Allargament en trencament ........................... 1.190 Determinacions en acers de resistència entre 50 i 100 kg/mm2: Mòdul d'elasticitat ................................. 2.860 Límit elàstic aparent ............................... 955 Límit elàstic convencional (0,2%) amb o sense diagrama càrrega-deformació ......................... 2.860 Diagrama càrrega-deformació ......................... 2.860 Càrrega màxima ...................................... 1.315 Allargament en trencament ........................... 1.790 Determinacions en acers de resistència superior a 100 kg/mm2: Mòdul d'elasticitat ................................. 3.815 Límit elàstic aparent ............................... 1.315 Límit elàstic convencional (0,2%) amb o sense diagrama càrrega-deformació ......................... 3.815 Diagrama càrrega-deformació ......................... 3.815 Càrrega màxima ...................................... 1.790 Allargament trencament .............................. 2.260 Descripció d'un cable de pretensat .................. 955 Descripció d'un cable de telefèric o similar ........ 8.810 Trencament a tracció de cables de pretensat ......... 1.905 Trencament a tracció de cables de telefèric o similar (incloent-hi l'embrocació) .................. 5.000 Trencament a tracció d'una cadena ................... 3.815 Plegatge alternatiu ................................. 955 Assaig de plegatge fins a rames paral·leles ......... 1.315 Torsió de filferros ................................. 955 Relaxació a 120 hores ............................... 32.365 Relaxació a 1.000 hores .............................108.260 Determinació de la duresa Brinell (mecanització inclosa) ............................................ 4.760 Determinació de la duresa Rockwell (mecanització inclosa) ............................................ 4.760 Assaig d'una proveta a flexió per impacte (mecanització inclosa) .............................. 2.740 Resistència d'una proveta a diferent temperatura de l'ambient ........................................... 4.760 Aixafament de tubs d'acer ........................... 3.215

    -9 Productes ceràmics, refractaris, vidres i aïllants 9.1 Productes ceràmics 9.1.1 Determinació de: Silici .............................................. 1.550 Alúmina ............................................. 1.670 Calç ................................................ 2.505 Magnèsia ............................................ 2.025 Anhídrid sulfúric ................................... 1.790 Pèrdua al foc ....................................... 955 Àlcalis (per un element) ............................ 2.505 Àlcalis (cada element més) .......................... 1.315 Anàlisi química completa (amb un element alcalí) .... 11.660 Anàlisi química completa (amb dos elements alcalins) 12.850 9.1.2 Determinació de: Humitat natural ..................................... 955 Absorció d'aigua .................................... 955 Pes específic aparent ............................... 1.670 Porositat aparent ................................... 2.625 Assaig de geladicitat (25 cicles) ................... 13.805 Cada cicle més ...................................... 835 Resistència a compressió d'una proveta de maó (inclosa preparació segons UNE 7059) ................ 2.505 Resistència de cairons a l'impacte .................. 1.315 Desgast en pista, dues provetes ..................... 5.830 Permeabilitat a 1 kg/cm2 ............................ 6.190 Cada kg/cm2 més ..................................... 1.315 9.2 Refractaris Determinació de: Humitat ............................................. 715 Pèrdua al foc ....................................... 955 Sílice .............................................. 1.550 Òxid fèrric ......................................... 1.550 Alúmina ............................................. 1.670 Calç ................................................ 2.505 Magnèsia ............................................ 2.025 Àlcalis (per element) ............................... 2.505 Àlcalis (per dos elements) .......................... 3.815 Anàlisi química completa (amb un àlcali) ............ 11.900 Anàlisi química completa (amb dos àlcalis) .......... 13.210 9.3 Vidres Determinació de: Alcalinitat ......................................... 4.405 Fluor (quantitativa) ................................ 2.260 Titani .............................................. 1.670 Antimoni ............................................ 1.790 Plom ................................................ 1.790 Sofre total ......................................... 2.145 Sílice .............................................. 1.550 Òxid de bari ........................................ 1.790 Òxid de ferro ....................................... 1.550 Alúmina .............................................1.670 Calç ................................................ 2.505 Magnèsia ............................................ 2.025 Anhídrid sulfúric ................................... 2.145 Anhídrid bòric ...................................... 1.315 Òxids de sodi i potassi ............................. 3.815

    -10 Aglomerats bituminosos 10.1 Betums asfàltics Densitat relativa ................................... 2.380 Contingut d'aigua ................................... 1.905 Viscositat Saybolt .................................. 5.475 Penetració a 25 graus C (1000g, 5s) ................. 3.095 Punt de reblaniment, anell i bola ................... 3.095 Ductilitat a 25 graus C ............................. 4.285 Punt d'inflamació Cleveland ......................... 2.380 Pèrdua per escalfament .............................. 2.740 Betum soluble en sulfur de carboni .................. 4.050 Solubilitat en dissolvents orgànics ................. 4.050 Contingut d'asfaltens ............................... 4.050 Contingut de parafines .............................. 7.975 Punt de fragilitat Fraas ............................ 5.950 Pèrdua per escalfament en pel·lícula fina ........... 2.260 Contingut de cendres ................................ 2.740 Determinació de l'índex de penetració ............... 5.360 Càlcul de l'índex de penetració ..................... 835 Índex d'acidesa ..................................... 3.215 Viscositat cinemàtica ............................... 6.430 Viscositat absoluta ................................. 6.430 10.2 Betums fluïdificats Viscositat Saybolt .................................. 3.695 Destil·lació ........................................ 5.950 Equivalent heptaxilè ................................ 4.760 Punt d'inflamació Tagliabue ......................... 1.905 Contingut d'aigua ................................... 2.025 Assaigs sobre el residu de destil·lació: Són els indicats per a betum asfàltic incrementats en el preu de la destil·lació. 10.3 Emulsions asfàltiques Contingut d'aigua ................................... 5.950 Destil·lació ........................................ 4.760 Sedimentació ........................................ 3.335 Estabilitat (mètode del clorur càlcic) .............. 3.930 Garbellament ........................................ 2.025 Miscibilitat amb aigua .............................. 2.025 Barreja amb ciment .................................. 2.625 Revestiment amb granulats ........................... 4.050 Geladicitat ......................................... 1.905 Residu per evaporació ............................... 1.905 Determinació del pH ................................. 2.860 Resistència al desplaçament per l'aigua ............. 2.025 Càrregues de les partícules ......................... 1.190 Assaigs sobre el residu de destil·lació: Són els indicats per a betums asfàltics incrementats en el preu de la destil·lació. 10.4 Quitrans per a carreteres Viscositat Engler ................................... 2.860 Viscositat BRTA (STV) ............................... 2.860 Consistència per mitjà del flotador ................. 2.025 Temperatura d'equiviscositat ........................ 5.595 Destil·lació ........................................ 5.950 Fenols .............................................. 1.670 Naftalines .......................................... 1.670 Carboni lliure insoluble en toluè ................... 4.050 Índex de sulfonació ................................. 7.975 Índex d'escuma ...................................... 2.145

    -11 Filler Superfície específica ............................... 2.380 Granulometria per garbellament ...................... 2.260 Granulometria per sedimentació ...................... 5.240 Densitat aparent en toluè ........................... 2.025 Densitat relativa ................................... 2.260 Densitat aparent .................................... 1.190 Coeficient d'emulsibilitat .......................... 3.570 Coeficient d'activitat hidròfila .................... 2.860 Buits compactats en sec ............................. 3.570 Preparació de barreges filler-betum ................. 835

    -12 Barreges bituminoses i estabilitzacions amb lligants bituminosos Assaig Marshall complet, 5 sèries ................... 47.590 Anàlisi i càlcul de la dosificació d'una barreja bituminosa pel mètode Marshall ...................... 11.185 Fabricació de provetes Marshall (tres provetes) ..... 2.860 Densitat relativa de provetes Marshall (3 provetes) ........................................ 3.095 Estabilitat i deformació de provetes Marshall (3 provetes) ........................................ 2.980 Càlcul de buits de barreges bituminoses (3 provetes) 2.380 Anàlisi i càlcul de la dosificació d'una barreja bituminosa pel mètode Hubbard-Field) ................ 5.595 Fabricació de provetes Hubbard-Field (3 provetes) ... 2.025 Densitat relativa de provetes Hubbard-Field (3 provetes) ........................................ 1.435 Estabilitat de provetes Hubbard-Field (3 provetes) .. 2.025 Anàlisi i càlcul de la dosificació d'una barreja bituminosa per a l'assaig d'immersió-compressió ..... 5.595 Fabricació de provetes d'immersió-compressió (3 provetes) ........................................ 14.275 Densitat relativa de provetes d'immersió-compressió (3 provetes) ........................................ 3.570 Resistència de provetes a compressió simple (3 provetes) ........................................ 3.570 Immersió i trencament de provetes a compressió simple (3 provetes) ................................. 10.000 Entumiment de barreges bituminoses .................. 4.050 Contingut de lligant de barreges bituminoses ........ 4.760 Granulometria dels granulats extrets d'una barreja bituminosa .......................................... 3.215 Equivalent centrífug de querosè ..................... 5.595 Permeabilitat Paving-Meter de laboratori ............ 2.025 Estudi de la dosificació de lligant per a estabilització de sòls pel mètode Hubbard-Field ..... 5.950 Fabricació de provetes Hubbard-Field per a estabilització de sòls .............................. 5.950 Estudi del comportament de barreges bituminoses pel mètode d'assaig en pista amb immersió ............... 5.950 Fabricació de provetes per a l'assaig en pista amb immersió ............................................ 4.050 Densitat relativa de provetes d'assaigs en pista amb immersió ............................................ 1.670 Assaig en pista amb immersió de provetes ............ 4.050 Recuperació de betum d'una barreja bituminosa per a treure'n la caracterització ......................... 15.825 Assaig d'indentació ................................. 5.950 Anàlisi i càlcul de la dosificació d'una barreja bituminosa amb la màquina PEL ....................... 7.380 Fabricació de provetes per la màquina PEL ........... 5.595 Densitat relativa de provetes PEL ................... 1.790 Assaig de deformació plàstica amb la màquina PEL .... 4.050

    -13 Materials per a impermeabilització 13.1 Feltres Feltres orgànics saturats de quitrà d'hulla per a la impermeabilització: Naturalesa del feltre base .......................... 835 Naturalesa del saturant ............................. 835 Característiques del feltre saturat ................. 955 Acabat de la superfície ............................. 835 Propietats físiques del feltre saturat: Amplada del rotlle en cm ............................ 955 Superfície del rotlle en m2 ......................... 1.315 Pes del feltre saturat, exclosos els embolcalls, embalatges en kg/10 m2 .............................. 1.315 Contingut d'aigua en percentatge del pes net ........ 1.670 Resistència a la tracció a 25 graus C:

    1. En direcció de les llistes kg/cm2 ................ 2.380

    2. En la direcció normal a les llistes kg/cm2 ....... 2.380 Plegabilitat a 25 graus C ........................... 1.670 Pes del saturat en kg/m2 ............................ 2.505 Cendres ............................................. 1.670 Defectes ............................................ 835 Adherència al rotlle ................................ 1.315 Feltres orgànics saturats de betum asfàltic: es fan els mateixos que l'anterior. Feltres d'amiant saturats de betum asfàltic: es fan els mateixos assaigs que per als feltres orgànics saturats de betum asfàltic. 13.2 Imprimacions Creosota per a l'ús com a capa d'imprimació en les impermeabilitzacions amb brea de quitrà d'hulla Contingut d'aigua ................................... 1.670 Consistència a 3 graus C ............................ 2.505 Densitat relativa a 38/15, 5 graus C ................ 2.260 Matèria insoluble en benzol ......................... 3.215 Assaig de destil·lació: Total destil·lat fins a 210 graus C ................. 5.000 Total destil·lat fins a 235 graus C ................. 5.000 Total destil·lat fins a 305 graus C ................. 5.000 Residu de coc ....................................... 5.000 Imprimadors per a l'ús en les impermeabilitzacions amb asfalts i betums asfàltics: Viscositat Furol a 25 graus C ....................... 2.260 Assaig de destil·lació: Total destil·lat fins a 225 graus C ................. 4.760 Total destil·lat fins a 360 graus C ................. 4.760 Residu de destil·lació: Penetració a 25 graus C ............................. 1.315 Solubilitat en sulfur de carboni .................... 3.215 Els assaigs que es fan en el residu de destil·lació s'incrementen amb el de la destil·lació. 13.3 Asfalts i betums asfàltics per a la impermeabilització Punt de reblaniment ................................. 1.670 Punt d'inflamació ................................... 1.670 Penetració en dècimes de mm: A 0 graus C (200g, 60s) ............................. 1.315 A 25 graus C (100g, 5s) ............................. 1.315 A 46 graus C (50g, 5s) .............................. 1.315 Ductilitat a 25 graus C ............................. 1.905 Pèrdua per escalfament .............................. 1.905 Penetració del residu de la pèrdua per escalfament .. 1.315 Betum soluble en sulfur de carboni .................. 3.215 Solubilitat en dissolvents orgànics ................. 3.215 Cendres ............................................. 1.670 Partícules gruixudes retingudes en el garbell 0,080 (UNE 7.050) referides a la matèria insoluble en sulfur de carboni: Índex de penetració ................................. 2.260 Determinació ........................................ 2.860 Càlcul .............................................. 715 13.4 Emulsions asfàltiques per a la construcció in situ de recobriments protectors de cobertes Uniformitat ......................................... 955 Comportament durant l'aplicació: Aplicació per polvorització ......................... 2.505 Aplicació a brotxa .................................. 1.670 Composició: Pes en kg/1 ......................................... 1.315 Residu de destil·lació .............................. 4.760 Contingut d'aigua ................................... 1.670 Cendres referides a la matèria no volàtil ........... 1.905 Matèria orgànica no volàtil ......................... 2.260 Components inorgànics ............................... 2.260 Requisits de comportament: Inflamabilitat ...................................... 1.670 Enduriment .......................................... 1.435 Assaig d'escalfament a 100 graus C .................. 1.905 Flexibilitat a 0 graus C ............................ 1.905 Assaig a la flama directa ........................... 2.260 13.5 Làmines asfàltiques de feltre orgànic amb superfície llisa, en rotlles per a la impermeabilització de cobertes. Propietats físiques del material acabat: Naturalesa del feltre base .......................... 955 Amplada del rotlle .................................. 955 Naturalesa del saturant dels feltres i de les capes de recobriment....................................... 835 Superfície del rotlle ............................... 1.315 Característiques del feltre saturat ................. 955 Plegabilitat a 25 graus C ........................... 1.670 Acabat de la superfície ............................. 955 Comportament a 80 graus C durant dues hores ......... 1.670 Pes metre net, per rotlle del material necessari per a cobrir 10 m2 d'àrea en kg ........................ 1.315 Pes de 10 m2 del material en kg ..................... 1.315 Pes del feltre sec per 10 m2 d'àrea en kg ........... 1.315 Pes del saturant, soluble en sulfur de carboni per 10 m2 d'àrea en kg .................................. 3.215 Pes per 10 m2 d'àrea de la capa de recobriment asfàltic aplicada a la cara externa del feltre saturat en kg ....................................... 3.215 Pes de la matèria mineral que passa pel garbell 0,16 (UNE 7.050) referit al pes total de matèria mineral, en tant per cent .................................... 1.670 Defectes ............................................ 1.190 Plegabilitat ........................................ 1.670 Adherència .......................................... 1.670 13.6 Làmines asfàltiques de feltre orgànic, amb superfície mineralitzada, en rotlles, per a la impermeabilització de cobertes: Es fan els mateixos assaigs que per a les làmines asfàltiques de superfície llisa, excepte el pes de la matèria mineral, que en aquest cas és: Pes per 10 m2 d'àrea de la matèria mineral que passa el garbell 3,2 (UNE 7.050) i és retingut pel garbell 0,16 (UNE 7.050) en kg. Tant per cent en pes de la matèria mineral que passa pel garbell 0,16 (UNE 7.050) referit a la suma dels pesos del betum que forma part de les capes de recobriment aplicades a ambdues cares del feltre saturat i de la matèria mineral que passa pel garbell 0,16 (UNE 7.050) .................................... 1.670 13.7 Làmines asfàltiques de feltre orgànic amb superfície parcialment mineralitzada en rotlles per a les impermeabilitzacions: Es fan els mateixos assaigs que per a les làmines asfàltiques de feltre orgànic amb superfícies mineralitzades. 13.8 Làmines asfàltiques prefabricades amb suports de diferent naturalesa per a la impermeabilització de cobertes Assaigs sobre mostra original: Aspecte ............................................. 1.190 Acabat de la superfície de la làmina ................ 835 Dimensions del rotlle ............................... 1.315 Pes per unitat de l'àrea de la làmina ............... 1.315 Gruixària de la làmina .............................. 955 Uniformitat de les capes del màstic ................. 955 Plegabilitat a diferents temperatures ............... 1.670 Resistència a la tracció de la làmina ............... 3.215 Resistència a la tracció de provetes superposades ... 3.215 Comportament amb la calor a 80 graus C, dues hores .. 1.790 Envelliment artificial (dues-centes hores, 6 provetes o menys ............................................. 10.830 Composició per unitat d'àrea: Màstic asfàltic ..................................... 3.215 Suport .............................................. 1.315 Matèria mineral de protecció ........................ 1.670 Característiques del material bituminós: Punt de reblaniment ................................. 1.670 Penetració a: 0 graus C (200g, 60s) ............................... 1.315 25 graus C (100g, 5s) ............................... 1.315 Índex de penetració ................................. 2.860 Ductilitat a 25 graus C ............................. 1.905 Pèrdua per escalfament .............................. 1.905 Penetració del residu a 25 graus C, tant per cent de la penetració original .............................. 1.670 Solubilitat en sulfur de carboni .................... 3.215 Cendres ............................................. 1.670 Filler mineral insoluble en benzol que passa pel garbell 0,080 (UNE 7.050) ........................... 1.670 Naturalesa i característica del suport: Aspecte ............................................. 1.190 Gruixària ........................................... 955 Resistència a la tracció ............................ 3.215 Assaigs sobre mostra envellida: Plegabilitat a diferents temperatures ............... 1.670 Resistència a la tracció ............................ 3.215 13.9 Plaques asfàltiques de feltre orgànic amb superfícies mineralitzades per a cobertes Naturalesa del feltre base .......................... 955 Naturalesa del saturant dels feltres i de les capes de recobriment ...................................... 955 Característiques dels feltres saturats .............. 955 Acabat de les superfícies ........................... 835 Propietats físiques del material acabat: Comportament en ésser escalfades a 80 graus C durant dues hores ................................... 1.670 Pes mitjà net per 10 m2 d'àrea ...................... 1.315 Pes per 10 m2 de la part vista de la placa quilogram 1.315 Pes del feltre sec per 10 m2 d'àrea ................. 1.315 Pes del suport del feltre soluble en S2C per 10 m2 d'àrea .............................................. 3.215 Pes per 10 m2 d'àrea de la capa de recobriment aplicada a la capa externa del feltre saturat Quilogram ........................................... 3.215 Pes per 10 m2 d'àrea de la matèria mineral que passa pel garbell 2,32 i és retinguda pel garbell 0,16 (UNE 7.050) ......................................... 1.670 Tant per cent en pes de la matèria mineral que passa pel garbell 0,17 (UNE 7.050) ........................ 1.670 Tant per cent en pes de la matèria mineral total referit al pes de la placa .......................... 1.315 Defectes ............................................ 1.190 Adherència .......................................... 1.670

      -14 Massilles per a segellar juntes 14.1 Compostos bituminosos plàstics d'aplicació en fred, per a segellar juntes, en els paviments de formigó Penetració: A 0 graus C (200g, 60s) ............................. 1.315 A 25 graus C (150g, 5s) ............................. 1.315 Adherència .......................................... 9.400 Fluència ............................................ 1.670 14.2 Materials de tipus elàstic per al revestiment en calent en el segellament de juntes en els paviments de formigó Temperatura d'abocament ............................. 2.260 Penetració .......................................... 1.315 Adherència .......................................... 9.400 Fluència ............................................ 1.670 Temperatura de seguretat ............................ 5.950 14.3 Massilles antiquerosè d'aplicació en calent Penetració amb immersió ............................. 6.310 Penetració sense immersió ........................... 1.315 Solubilitat ......................................... 1.905 Fluència ............................................ 1.670 Adherència a blocs de morter sense immersió ......... 9.400 Adherència a blocs de morter amb immersió ........... 15.710

      -15 Pintures 15.1 Pintures per a marques vials, blanques i grogues Assaigs a la pintura líquida: Pes específic ....................................... 1.670 Contingut d'aigua ................................... 1.670 Consistència Krebs Stormer .......................... 1.905 Temps d'assecatge ................................... 1.905 Color (visual) ...................................... 835 Conservació en envasament ........................... 1.190 Estabilitat: En envasament ple ................................... 1.315 A dilució ........................................... 1.905 Propietats d'aplicació: A brotxa ............................................ 1.670 Resistència a la sagnia ............................. 2.260 Assaigs en la pel·lícula seca de pintura: Reflectància lluminosa aparent ...................... 1.905 Poder de cobriment .................................. 3.215 Flexibilitat ........................................ 1.905 Resistència al desgast .............................. 2.505 Resistència a la immersió en aigua .................. 1.435 Resistència a l'envelliment i resistència a l'acció de la llum (dues-centes hores, sis o menys provetes). 10.830 Determinació del pes de pintura i microesferes de vidre dipositades per m2 ............................ 2.145 Esferes de vidre: Determinació de percentatges d'esferes de vidre imperfectes ......................................... 6.310 Anàlisi granulomètrica .............................. 1.905 Resistència: A l'aigua ........................................... 1.905 Als àcids ........................................... 1.905 A la solució de clorur càlcic ....................... 2.260 15.2 Pintures en general Assaigs físics en la pintura líquida Condicions d'aplicació: A brotxa ............................................ 1.670 A pistola ........................................... 2.505 Extensió de pel·lícules de pintures de gruix uniforme 1.905 Separació i determinació dels principals components: Pes específic ....................................... 1.670 Volàtils ............................................ 1.670 Pigment ............................................. 3.215 Determinació de partícules (grosses) ................ 2.505 Densitat relativa ................................... 1.905 Temps d'assecatge ................................... 1.905 Consistència Krebs Stormer .......................... 1.905 Viscositat copa Ford ................................ 1.905 Estabilitat (en estufa a 60 graus C) ................ 2.740 Finor de mòlta ...................................... 1.905 Absorció ............................................ 1.670 Punt d'inflamació ................................... 1.670 Poder de cobriment (criptòmetre de Pfund) ........... 1.670 Assaigs químics en la pintura líquida: Contingut d'aigua ................................... 1.670 Índex d'acidesa del vehicle fix (s'hi sumen 500 Pta si s'ha d'extreure el vehicle fix) .................. 2.505 Índex de iode dels àcids grassos extrets de la pintura ............................................. 3.215 Qualitatives de Colofònia i derivats ................ 1.905 Contingut d'àcids grassos ........................... 4.405 Anhídrid ftàlic ..................................... 4.405 Resines nitrogenades (quantitativa) ................. 4.405 Índex de saponificació .............................. 3.215 Matèria insaponificable en vernissos ................ 2.505 Separació i determinació quantitativa del pigment ... 3.815 Assaigs en la pel·lícula seca de pintura: Resistència a la immersió en aigua .................. 1.435 Adherència .......................................... 1.905 Flexibilitat ........................................ 1.905 Envelliment artificial (cent hores, sis o menys provetes) ........................................... 5.475 Poder de cobriment de la pel·lícula seca ............ 3.215 Reflectància lluminosa aparent ...................... 1.905 Lluentor especular .................................. 1.905 Assaig de boira salina (vint-i-quatre hores, quatre provetes o menys) ................................... 1.550 Resistència als àlcalis ............................. 1.670 Color (coordenades tricromàtiques) .................. 3.215 Resistència a l'impacte ............................. 1.905 Resistència al ratllat .............................. 1.905 Resistència al desgast .............................. 2.505 Resistència al doll de sorra per cada 100 litres de sorra ............................................... 1.905 Anàlisi química qualitativa de pigments d'alumini (purpurines) ........................................ 2.505 Partícules grosses .................................. 2.505 Índex de flotació de pigments d'alumini ............. 3.215 Matèria grassa soluble en acetona en els pigments d'alumini en pasta .................................. 3.215 en pasta: 2.700 Matèria no volàtil 105-110 graus C .................. 1.670 Estabilitat dels pigments d'alumini en pasta ........ 1.905 15.3 Vernissos per a pintures de purpurina d'alumini Propietats d'aplicació .............................. 2.260 Aspecte dels vernissos .............................. 835 Colors sistema Garner ............................... 1.315 Índex d'acidesa en vernissos ........................ 2.505

      -16 Lubrificants Índex d'acidesa ..................................... 2.505 Índex de saponificació .............................. 3.215 Punt d'inflamació ................................... 1.670 Viscositat Engler ................................... 1.905 Densitat relativa ................................... 1.905 Sofre corrosiu ...................................... 2.505

      -17 Substàncies grasses Densitat relativa ................................... 1.905 Insaponificables .................................... 3.215 Punt de fusió i solidificació ....................... 1.905 Determinació d'índex ................................ 3.215

      -18 Combustibles i dissolvents 18.1 Combustibles sòlids Humitat ............................................. 1.670 Potència calorífica ................................. 3.815 Cendres cok i materials volàtils .................... 4.405 Sofre (s'hi inclou la potència calorífica) .......... 3.450 Sofre (no s'hi inclou la potència calorífica) ....... 3.450 18.2 Combustibles líquids Pes específic ....................................... 1.905 Viscositat .......................................... 1.905 Destil·lació fraccionada ............................ 4.760 Punt d'inflamació i combustió ....................... 1.670 Potència calorífica ................................. 3.815 Aigua ............................................... 1.670 Sofre (s'hi inclou la potència calorífica) .......... 4.045 Sofre (no s'hi inclou la potència calorífica) ....... 3.450

      -19 Assaigs i mesures amb radioisòtops naturals i artificials 19.1 Aforaments El preu total d'una sèrie d'aforaments es compon de tres sumands: a, b i c.

    3. Per un conjunt d'un o mes aforaments fets en el mateix emplaçament .................................. 41.640

    4. Per cada aforament, amb independència del cabal ............................................... 24.985

    5. Per al cabal total mitjà de la sèrie completa (és a dir, sumats els cabals parcials obtinguts en cada un dels aforaments), el preu referit a 1 m3/s s'estableix de la manera següent: Entre 0 i 10 m3/s cada m3/s.......................... 8.330 Entre 10 i 25 m3/s cada m3/s ........................ 7.380 Entre 25 i 50 m3/s cada m3/s ........................ 4.885 Entre 50 i 100 m3/s cada m3/s ....................... 4.170 Entre 100 i 200 m3/s cada m3/s ...................... 3.815 Entre 200 i 300 m3/s cada m3/s ...................... 2.145 Entre 300 i 400 m3/s cada m3/s ...................... 1.670 (segons preu de l'isòtop) 19.2 Mesurament de trici, carboni-14, deuteri i oxigen-18 Mesurament del trici amb concentració inferior a 20 unitats de trici per mostra ......................... 10.470 Mesurament del trici amb concentració superior a 20 unitats de trici per mostra ...................... 8.330 Mesurament de carboni-14 i datació de la mostra per cada una ............................................ 16.655 Mesurament de deuteri per cada mostra ............... 8.330 Mesurament d'oxigen-18 per cada mostra .............. 8.330 En el cas que siguin diverses les mostres a analitzar, s'aplicaran els coeficients de reducció següents als preus unitaris de l'apartat 19.2. De 5 a 10 mostres 0,9. De 10 a 20 mostres 0,8. 19.3 Mesurament de radioactivitat en aigua Unitat de determinació en aigua de l'activitat alfa i betatotal i espectrometria gamma .................... 52.110 Unitat de determinació quantitativa i qualitativa en aigua d'elements emissors de radiacions alfa, beta i gamma .............................................. 208.190

      -20 Diversos Composició química d'un ciment per fluorescència .... 15.710 Estudi de roques minerals, guixos, calçs, ciments, refractaris, argiles, per ATD per unitat ............ 9.400 Anàlisi per difracció de raigs X, difractograma normal .............................................. 10.950 Determinar la tara d'un dinamòmetre ................. 3.215 Determinar la tara d'un manòmetre ................... 3.215 Determinar la tara d'una cèl·lula ................... 4.405 Un gat, més un manòmetre, més una bomba ............. 7.500 Pressió hidrostàtica ................................ 3.335 Aixafament de tubs fibrociment ...................... 1.435 Flexió longitudinal de tubs ......................... 3.695 Assaig de pas d'aigua d'un tub de drenatge .......... 10.000 Assaig d'una planxa de fibrociment (flexió) ......... 3.695 Flexió de biguetes .................................. 2.860 Determinació d'humitat en fustes .................... 1.190 Assaigs mecànics en materials bituminosos: Geladicitat, 6 provetes 25 cicles ................... 13.805 Flexibilitat (sobre mandrí r=60 cm) diagrama, cada mostra .............................................. 3.815 Fragilitat, preparació, cost d'una mostra ........... 2.860 Permeabilitat fins a 1 kg/cm2 ....................... 6.190 Per cada kg/cm2 més ................................. 1.315 Trencament a tracció, preparació i assaig (3 provetes) ........................................... 3.095 Deformació a 50 graus C ............................. 1.315

  2. Assaigs al camp

    -21 Prospeccions Sondeig a rotació percussió amb sonda hidràulica amb testimoni continu: Ml. a sòls .......................................... 5.595 Ml. a roques ........................................ 7.735 Ml. a graves ........................................ 10.470 Ut. d'assaigs SPT (Standard Penetration Test) ....... 2.860 Ut. de mostra inalterada (Shelby) ................... 3.335 Ut. de caixa de testimonis .......................... 4.170 Ml. d'instal·lació de tub piezomètric de PVC ........ 1.315 Assaigs de penetració dinàmica: Ml. d'assaigs de penetració dinàmica (BORRO) ........ 2.625 Assaigs de penetració estàtica: Ml. d'assaigs de penetració estàtica (DELFT) ........ 3.695 Sondeigs amb camió, sonda helicoïdal gran diàmetre: Ml. de sondeig superficial a sòls amb diàmetre màxim de 600 mm i fins a una profunditat de 5 m ........... 2.740 Ut. mostra inalterada a sòls amb diàmetre de 200 mm i fins a una profunditat de 5 m ..................... 6.310 Sondeigs sísmics per refracció: Sondeig sísmic per refracció. Per punt .............. 6.665 Sondeigs elèctrics amb ala fins a 200 m: Sondeig elèctric amb ala fins a 200 m. Per punt ..... 8.810

    -22 Paviments Ut. d'assaigs de densitat in situ pel mètode de l'arena (NLT-109) ................................... 4.405 Ut. de determinació de la textura superficial del paviment pel mètode de la taca de sorra ............. 2.145 Ut. de determinació del coeficient de resistència al lliscament amb el pèndol del RRL (NLT-175) .......... 12.495 M2 de mostra en paviment flexible de 0,50 m de profunditat ......................................... 26.655 Ut. d'extracció de testimoni d'aglomerat asfàltic de 15 cm de diàmetre fins a 25 cm d'altura ............. 3.335 Ut. d'extracció de testimoni de formigó en paviment de 15 cm de diàmetre i fins a 30 cm d'altura ........ 4.050 Ut. d'extracció de testimoni de formigó de 10 cm de diàmetre i fins a 25 cm d'altura .................... 4.885 Ut. d'assaigs de plaça de càrrega segons normes VSS . 13.210 Jornada d'auscultació de paviment amb equip deflectògraf Lacroix LPC ............................ 91.010

    Normes d'aplicació

    -1 Tots els materials a assajar han de ser portats al laboratori, el centre o el gabinet corresponent, lliures de tota despesa i degudament preparats.

    -2 Quan la prestació del servei exigeix la presa de mostres in situ, la quota de tarifa s'incrementa de la quantitat fixa de 1.790 pessetes.

    Capítol 4 Taxa per la direcció i la inspecció d'obres

Article 84

Fet imposable És el fet imposable de la taxa la prestació del treball facultatiu de direcció i inspecció de les obres fetes mitjançant contracte, incloses les adquisicions o els subministraments especificats en els projectes i les corresponents revisions de preus a càrrec de l'Administració per gestionar i executar aquestes activitats, ja sigui mitjançant subhasta, concurs, contractació directa o a preu fet.

Article 85

Subjecte passiu Són subjectes passius de la taxa les persones naturals o jurídiques adjudicatàries de la contracta.

Article 86

Acreditament La taxa s'acredita en el moment de l'expedició de cada certificació i és exigible mitjançant la retenció.

Article 87

Bases i tipus de gravamen La base de la taxa és l'import líquid de les obres executades, incloent-hi, si s'escau, les revisions de preus i les adquisicions i els subministraments especificats en els projectes, segons les certificacions expedides pel servei. El tipus és del 4%.

Capítol 5 Taxa per la redacció de projectes, la confrontació i la taxació d'obres i projectes

Article 88

Fet imposable És el fet imposable de la taxa la prestació de treballs facultatius de redacció, taxació, confrontació i informes de projectes d'obres, serveis i instal·lacions d'entitats, empreses o particulars, i la taxació de les obres, els serveis i les instal·lacions.

Article 89

Subjecte passiu Són subjectes passius de la taxa els titulars o peticionaris de concessions, autoritzacions administratives o taxacions davant del Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

Article 90

Acreditament La taxa s'acredita mitjançant la prestació del servei. És, però, exigible:

  1. En el cas de petició de redacció de projectes, des del moment que l'interessat accepta el pressupost formulat pel servei.

  2. En el cas de confrontació i informe, des del moment de la presentació del projecte que n'ha de ser objecte.

  3. En el cas de taxació, quan el servei admet la prestació facultativa de la taxació o en virtut dels preceptes que regulen la matèria.

Article 91

Base imposable Constitueix la base imposable l'import del pressupost total d'execució material del projecte d'obra, serveis o instal·lacions i, en el cas de taxació, el valor que en resulta.

Article 92

Tipus de gravamen L'import de la taxa s'obté multiplicant l'arrel cúbica del quadrat de la base pel coeficient que s'assenyala a continuació, és a dir, per l'aplicació de la fórmula: t = c·p 2/3. p = pressupost del projecte.

  1. En el cas de redacció de projectes d'obres, serveis i instal·lacions, s'aplica el coeficient: c=2,7. La quantia de la taxa no pot ésser inferior a 14.275 Pta.

  2. En el cas de confrontació i informe s'aplica el coeficient c=0,8. La quantia de la taxa no pot ésser inferior a 7.140 Pta.

  3. En el cas de taxacions d'obres, serveis i instal·lacions i en el de taxacions de terrenys o edificis, s'aplica el coeficient c=0,5. La quantia de la taxa no pot ésser inferior a 5.950 Pta.

  4. En el cas de taxacions de projectes d'obres, serveis i instal·lacions s'aplica el coeficient c=0,3. La quantia de la taxa no pot ésser inferior a 4.760 Pta.

  5. En el cas de projectes de filloles o prolongacions s'aplica la fórmula següent:

l' t= 0,8(

-----p)2/3 l+l'

l'= longitud fillola o prolongació. l= longitud línia base. p= pressupost material mòbil.

Capítol 6 Taxa per informes i altres actuacions facultatives

Article 93

Fet imposable Constitueix el fet imposable de la taxa la prestació d'informes tècnics, l'expedició de certificats i altres actuacions facultatives que s'han de fer en les tramitacions instades per entitats, empreses o particulars, davant el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, o quan s'han d'efectuar com a conseqüència de disposicions en vigor o dels termes mateixos de les concessions o les autoritzacions atorgades. No són sotmesos a aquesta taxa els informes motivats per línies elèctriques de baixa tensió o per autoritzacions en zona de policia i vigilància de les obres públiques, per executar obres quan el seu pressupost, en ambdós casos, sigui inferior a cent mil pessetes. S'exceptuen d'aquesta taxa els informes que tenen assenyalada específicament una taxa especial.

Article 94

Subjecte passiu Són subjectes passius de la taxa les persones físiques o jurídiques a les quals afecta la prestació del servei.

Article 95

Acreditament La taxa s'acredita mitjançant la prestació del servei, i és exigible a la bestreta des del moment que es formula la sol·licitud.

Article 96

Tarifes Pta ------------------------------------------------------------

-1 Per visats dels contractes d'adquisició d'habitatge de protecció oficial ................. 260

-2 Per informe de caràcter facultatiu per a la redacció del qual no cal prendre dades del camp. 3.215 -3.1 Per informes de caràcter facultatiu per a la redacció dels quals cal prendre dades del camp . 13.685 Quan cal sortir més dies al camp. Per dia ...... 11.185 Més, si s'escau, el preu de les fotografies. Per foto ........................................... 245 3.2 Per informes de facultatius en el cas de plans parcials o d'altres projectes presentats a instàncies de particulars per a tramitar-los, d'acord amb la subrogació que preveu la Llei 3/1984, del 9 de gener, de mesures d'adequació de l'ordenament urbanístic (en el cas de 10 ha o fracció) ..................................... 14.875 Per cada 10 ha més o fracció ................... 8.040 Quan cal sortir més dies al camp ............... 11.185 Més, si s'escau, el preu de les fotografies. Per foto ....................................... 245 3.3 Per informes i per l'avaluació de projectes sobre programes de restauració de les explotacions d'activitats extractives .......... 23.795 (S = superfície en hectàrees) + 4.760 (S) -4.1 Per treballs diversos de camp, inspecció d'obres i aixecaments topogràfics i altres actuacions facultatives, amb aixecament d'actes, expedició de certificat final, lliurament de plànols o redacció del document de l'actuació feta ....... 13.685 Quan cal sortir més dies al camp. Per dia ...... 11.185 Més, si s'escau, el preu de les fotografies. Per foto ........................................... 245 4.2 Per inspeccions de les obres i accions de restauració de l'explotació d'activitats extractives .................................... 15.465 -5.1 Informes preceptius per a autoritzacions d'usos i obres provisionals que correspon d'emetre a la Comissió d'Urbanisme segons l'article 58 de la Llei del Sòl ................................... 5.360 Quan cal sortir al camp. Per dia ............... 11.185 Més, si s'escau, el preu de les fotografies. Per foto ........................................... 245 5.2 Autoritzacions prèvies a la llicència fixada per l'article 44 del Reglament de gestió urbanística (Reial Decret 3288/1978, del 25 d'agost) ....... 5.360 Quan cal sortir al camp. Per dia ............... 11.185 Més, si s'escau, el preu de les fotografies. Per foto ........................................... 245

Capítol 7 Taxa per l'examen de projectes i de certificacions i la inspecció d'obres d'habitatges de protecció oficial

Article 97

Fet imposable Constitueix el fet imposable de la taxa l'examen de projectes, la comprovació de certificacions i la inspecció d'obres, tant de nova planta com de rehabilitació, referents a tota mena d'habitatges acollits a la protecció oficial.

Article 98

Subjecte passiu Són subjectes passius de la taxa les persones naturals o jurídiques, públiques o privades, promotores de projectes d'habitatges de protecció oficial o de projectes de rehabilitació i que sol·liciten els beneficis establerts, la inspecció, el certificat o la qualificació corresponents mitjançant la presentació de la documentació necessària.

Article 99

Acreditament La taxa s'acredita mitjançant la realització del fet imposable. És, però, exigible a la bestreta des del moment de la sol·licitud.

Article 100

Base imposable i tipus de gravamen Si es tracta d'habitatges nous, la base imposable és el resultat de multiplicar el nombre de m2 de superfície útil del projecte pel mòdul ponderat aplicable vigent en el moment de la sol·licitud. Si es tracta de rehabilitació d'habitatges, la base és constituïda pel pressupost protegible. En ambdós casos s'aplica el tipus del 0,07%.

Capítol 8 Taxa per l'expedició de cèdula d'habitabilitat

Article 101

Fet imposable Constitueix el fet imposable de la taxa el reconeixement i la inspecció a efectes d'habitabilitat dels locals destinats a l'habitatge.

Article 102

Subjecte passiu Són subjectes passius de la taxa els sol·licitants de la cèdula, és a dir, les persones naturals i jurídiques públiques o privades, promotors, propietaris i cedents en general d'habitatge, tant si els ocupen ells mateixos com si els lliuren a altres persones per qualsevol títol.

Article 103

Acreditament La taxa s'acredita mitjançant la realització del fet imposable. És, però, exigible a la bestreta des del moment de la sol·licitud d'expedició de la cèdula d'habitabilitat.

Article 104

Tarifes Pta

------------------------------------------------------------

-1 Primera ocupació: Per un habitatge ................................. 3.090 Per cada un dels habitatges, quan es tracti d'un immoble de 2 a 5 habitatges ...................... 2.060 Per cada un dels habitatges, quan es tracti d'un immoble de 6 habitatges o més .................... 1.030

-2 Segona ocupació: Per cada habitatge ............................... 570

Capítol 9 Taxa per l'atorgament de llicències en el supòsit de subrogació de les comissions d'urbanisme

Article 105

Fet imposable Constitueix el fet imposable de la taxa l'atorgament de llicències sobre actes d'edificació i usos del sòl en el supòsit de subrogació de les comissions d'urbanisme segons les normes legals o reglamentàries d'aplicació.

Article 106

Subjecte passiu Són subjectes passius de la taxa els qui sol·liciten les llicències.

Article 107

Acreditament La taxa s'acredita mitjançant l'atorgament de la llicència per la comissió d'urbanisme corresponent.

Article 108

Base imposable i tipus de gravamen La base imposable és constituïda pel pressupost del projecte. El tipus de gravamen ha d'ésser com a màxim del 3%, però no ha de superar en cap cas el tipus de gravamen establert en les ordenances de cada ajuntament quan l'atorgament de la llicència és directe.

Article 109

Bonificacions En els supòsits de projectes d'habitatges de protecció oficial, la quota tributària resultant gaudeix d'una bonificació del 90%, l'import de la qual és retornat a l'interessat en ocasió de l'acreditament de la cèdula de qualificació definitiva.

Capítol 10 Taxes de la Junta de Residus

Article 110

Fet imposable Constitueixen fets imposables els següents serveis de la Junta de Residus:

  1. Els informes i l'avaluació de projectes sobre l'activitat de tractament de residus industrials.

  2. Les funcions d'inspecció de les activitats de tractament de residus industrials programades a les corresponents autoritzacions.

  3. La tramitació d'expedients d'inscripció en el registre de transportistes de residus industrials.

  4. La tramitació d'expedients d'inscripció i anotació de modificacions en l'inventari permanent d'empreses productores de residus industrials.

  5. El mostreig, la caracterització i l'emissió del dictamen corresponent en relació amb un residu industrial a sol·licitud de l'interessat.

  6. La supervisió per la Junta de Residus de la Fitxa d'Acceptació i del Full de Seguiment, d'acord amb la legislació vigent en matèria de residus industrials.

Article 111

Subjectes passius Són subjectes passius:

-1 En els supòsits a), b) i f) de l'article 110, els titulars de les autoritzacions d'instal·lacions de tractament de residus.

-2 En el supòsit c) de l'article 110, les persones físiques o jurídiques que efectuen operacions de recollida i transport de residus industrials.

-3 En el supòsit d) de l'article 110, les persones físiques o jurídiques titulars d'empreses productores de residus industrials.

-4 En el supòsit e) de l'article 110, les persones físiques o jurídiques que sol·liciten la prestació dels serveis.

Article 112

Acreditament La taxa s'acredita mitjançant la realització del fet imposable. Si es tracta dels fets imposables c), d) i e), és exigible a la bestreta en el moment de la sol·licitud.

Article 113

Tarifes S'apliquen les tarifes següents:

-1 Fet imposable a): 95.175 Pta. A aquesta quota s'han d'afegir els costos derivats de l'anàlisi i la caracterització de residus, segons les tarifes aplicades pel Laboratori General d'Assaigs i Investigacions de la Generalitat.

-2 Fet imposable b): 16.065 Pta. A aquesta quota s'ha d'afegir l'import de 580 Pta per l'anàlisi i paràmetre en cas d'assaigs de camp, i, si s'escau, els costos derivats de l'anàlisi i la caracterització de residus, segons les tarifes aplicades pel Laboratori General d'Assaigs i Investigacions de la Generalitat.

-3 Fet imposable c): Per expedient d'inscripció: 2.980 Pta.

-4 Fet imposable d): 4.1 Per expedient d'inscripció: 2.980 Pta. 4.2 Per anotació de modificació: 1.790 Pta.

-5 Fet imposable e): 5.1 Pel mostreig: 7.210 Pta. 5.2 Per l'informe: 7.210 Pta. A aquestes quotes s'han d'afegir els costos de les anàlisis efectuades d'acord amb les tarifes aplicades pel Laboratori General d'Assaigs i Investigacions de la Generalitat.

-6 Fet imposable f): 6.1 Per la fitxa d'acceptació: 5.150 Pta. 6.2 Pel full de seguiment: 210 Pta.

TÍTOL 8 Taxes del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca

Capítol 1 Taxa per la prestació de serveis a l'Agroindústria

Article 114

Fet imposable Constitueix el fet imposable de la taxa la prestació a instància dels interessats, pel Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, dels següents serveis, treballs i estudis, per tal d'adequar i promoure les indústries agràries i alimentàries.

-1 Expedients per la inscripció d'instal·lacions i modificacions d'indústries.

-2 Expedició de permisos i certificats relacionats amb les indústries agràries i alimentàries.

-3 Inspecció i control del compliment de la legislació vigent.

-4 Confrontació de projectes, instal·lacions o aparells i productes, verificació de documents de pagament i certificacions d'obra per estendre informes o certificacions per a l'obtenció de desgravacions, subvencions o altres beneficis.

Article 115

Subjecte passiu Són subjectes passius de la taxa les persones físiques o jurídiques que sol·licitin la prestació dels serveis, treballs o estudis assenyalats a l'article 114.

Article 116

Acreditament

-1 La taxa s'acredita per la prestació del servei. Tanmateix l'exigibilitat es pot avançar al moment de la seva sol·licitud.

-2 Si un cop iniciat l'expedient es produeix la seva conclusió per desestiment de l'interessat o per causes a ell imputables, la taxa s'acredita en la quantia del 35% de la quota aplicable, si no ha tingut lloc la total prestació del servei. En el supòsit contrari, s'acredita la taxa en la seva totalitat i no és procedent cap devolució.

Article 117

Tarifes La taxa és exigida segons les bases i els tipus següents:

Tarifa 1 Expedients per a la inscripció d'instal·lacions i modificacions d'indústries 1.1 Expedients d'inscripció de noves instal·lacions, ampliació o perfeccionament d'indústries (valor de la inversió en pessetes): Pta

------------------------------------------------------------

1.1.1 Fins a 100.000 ................................ 2.165 1.1.2 De 100.001 a 1.000.000 ........................ 7.570 1.1.3 D'1.000.001 a 5.000.000 ....................... 16.225 1.1.4 De 5.000.001 a 20.000.000 .................... 34.610 1.1.5 Més de 20.000.000 ............... (12.980 + 1.085 x N)

(N= número de milions o fracció)

1.2 Per la inscripció d'instal·lacions que per la seva escassa importància no necessitin projecte tècnic s'aplicarà el 50% de la base. 1.3 Per trasllat d'indústries s'aplicarà igualment el 50% del valor dels elements o instal·lacions traslladats. 1.4 Per la inscripció d'altres modificacions, tals com canvi d'activitat, canvi de titularitat o arrendament, s'aplicarà el 25% de la base. Per reducció i substitució de maquinària aquest percentatge s'aplicarà al valor actual de les instal·lacions donades de baixa o que entrin en substitució, respectivament. En qualsevol cas, l'aplicació d'aquesta tarifa 1 comportarà l'expedició del corresponent certificat d'inscripció.

Tarifa 2 Expedició de permisos i certificats relacionats amb les indústries agràries i alimentàries Pta

------------------------------------------------------------

2.1 Per autoritzacions de funcionament parcial, certificacions puntuals de característiques de la indústria, expedició de duplicats del certificat de registres i documents anàlegs ...... 1.085 2.2 Per acta de posada en marxa d'indústries de temporada i expedició del certificat de registre a indústries prèviament inscrites en algun altre Departament, es determinarà la taxa d'acord amb la base d'aplicació següent (valor de la instal·lació en pessetes): 2.2.1 Fins a 1.000.000 .............................. 1.625 2.2.2 D'1.000.001 a 5.000.000 ....................... 2.705 2.2.3 De 5.000.000 a 20.000.000 ..................... 6.490 2.2.4 Més de 20.000.000 ............................. 10.815

Tarifa 3 Inspecció i control de les indústries Base d'aplicació (valor de la instal·lació en pessetes) Pta

------------------------------------------------------------

3.1 Visites d'inspecció ordinàries 3.1.1 Fins a 2.000.000 .............................. 1.300 3.1.2 De 2.000.001 a 20.000.000 ..................... 2.165 3.1.3 De 20.000.001 a 100.000.000 ................... 3.785 3.1.4 Més de 100.000.000 ............................ 5.410 3.2 Visites d'inspecció i comprovació 3.2.1 Fins a 2.000.000 .............................. 2.705 3.2.2 De 2.000.001 a 20.000.000 ..................... 5.410 3.2.3 De 20.000.001 a 100.000.000 ................... 8.655 3.2.4 Més de 100.000.000 ............................ 12.980

Tarifa 4 Confrontacions de projectes, instal·lacions, aparells i productes, verificació de documents de pagament i certificacions d'obra per estendre informes o certificacions per a l'obtenció de subvencions, desgravacions o altres beneficis. La determinació d'aquesta taxa, que comportarà, si és el cas, la compulsa de documents, es farà d'acord amb el valor de pessetes del pressupost del projecte o de la instal·lació a confrontar Pta

------------------------------------------------------------

4.1 Fins a 2.000.000 ................................ 2.705 4.2 De 2.000.001 a 20.000.000 ....................... 9.735 4.3 De 20.000.001 a 100.000.000 ..................... 33.530 4.4 Més de 100.000.000 .............................. 67.055

Capítol 2 Taxa per l'expedició de llicències de caça, matrícules d'àrees de caça i precintes d'arts per a la caça

Article 118

Fet imposable Constitueix el fet imposable d'aquesta taxa la prestació de serveis administratius inherents a l'expedició de llicències, matrícules i precintes d'arts que, d'acord amb la legislació vigent, són necessaris per a practicar la caça i que s'especifiquen a les tarifes.

Article 119

Subjecte passiu Són subjectes passius de la taxa les persones físiques que obtenen la llicència, la matrícula i el precinte corresponents per a la caça.

Article 120

Acreditament L'acreditament de la taxa es produeix en el moment de la sol·licitud de la llicència, la matrícula i el precinte d'arts per a la caça.

Article 121

Tarifes

Tarifa 1 Llicències de caça Classe A: Per a caçar amb armes de foc i qualsevol altre procediment autoritzat Pta

------------------------------------------------------------

A-

1) Llicències nacionals per a caçadors nacionals i estrangers residents ......................... 2.705 A-

2) Llicències nacionals per a caçadors estrangers no residents ................................... 21.595 A-

3) Llicències regionals vàlides per a caçar en la província d'expedició i en les províncies limítrofes els nacionals i els estrangers residents ...................................... 1.360 A-

4) Llicències regionals vàlides per a caçar en la província d'expedició i en les províncies limítrofes els nacionals i els estrangers menors de 18 anys .............................. 675 A-

5) Llicències temporals de dos mesos per a estrangers no residents ........................ 10.805 A-

6) Pròrroga de la llicència temporal A-5 per dos mesos més .................................. 5.405 A-

7) Llicències per a caçar a tot el territori de Catalunya, els nacionals i estrangers residents 1.360 A-

8) Llicències per a caçar a tot el territori de Catalunya, els nacionals i estrangers menors de 18 anys .............................. 675

Classe B: Per a caçar fent ús de qualsevol procediment autoritzat, autoritzat, tret d'armes de foc. Pta

------------------------------------------------------------

B-

1) Llicències nacionals per a caçadors nacionals i estrangers residents ......................... 1.360 B-

2) Llicències nacionals per a caçadors estrangers no residents ................................... 10.805 B-

3) Llicències regionals vàlides per a caçar en la província d'expedició i en les províncies limítrofes els nacionals i els estrangers residents ...................................... 675 B-

4) Llicències regionals vàlides per a caçar en la província d'expedició i en les províncies limítrofes els nacionals i els estrangers menors de 18 anys .............................. 340 B-

5) Llicències temporals de dos mesos per a estrangers no residents ........................ 5.405 B-

6) Pròrroga de la llicència temporal B-5 per dos mesos més .................................. 2.705 B-

7) Llicències per a caçar a tot el territori de Catalunya, els nacionals i estrangers residents 675 B-

8) Llicències per a caçar a tot el territori de Catalunya, els nacionals i estrangers menors de 18 anys .............................. 340

Classe C: Llicències especials per a caçar amb ocells de falconeria, fures, reclam de perdius o tenir canilles. Pta

------------------------------------------------------------

C-

1) Per a caçar amb ocells de falconeria, fures, canilles i reclam de perdius ................... 2.705 C-

2) Per a tenir canilles ........................... 27.000

Tarifa 2 Segells de recàrrec per a la caça Quan l'exercici de la caça es vol fer extensiu a la caça major, a les perdius d'esquivament, a la tirada d'ànecs i a la caça del gall fer i del pioc salvatge, els titulars de les llicències de la tarifa primera han d'anar proveïts, a més, d'un segell de recàrrec de l'import següent: Pta

------------------------------------------------------------

Classe A-1 .......................................... 1.355 Classe A-2 .......................................... 10.800 Classe A-3 .......................................... 685 Classe A-4 .......................................... 340 Classe A-5 .......................................... 5.405 Classe A-6 .......................................... 2.705 Classe A-7 .......................................... 685 Classe A-8 .......................................... 340 Classe B-1 .......................................... 685 Classe B-2 .......................................... 5.405 Classe B-3 .......................................... 340 Classe B-4 .......................................... 170 Classe B-5 .......................................... 2.705 Classe B-6 .......................................... 1.355 Classe B-7 .......................................... 340 Classe B-8 .......................................... 170

Tarifa 3 Matrícula d'àrees de caça L'esmentada tarifa és constituïda per un import equivalent al 15% de la renda cinegètica de l'àrea de caça, avaluada mitjançant l'inventari estimat de les espècies i el nombre de cada una d'elles, en 55 Pta per ha i any per a les àrees de caça de la 1ª classe; 90 Pta per ha i any per a les àrees de caça de 2ª classe i 175 Pta per ha i any per a les àrees de caça de 3ª classe. Als efectes de l'apartat anterior es consideren àrees de caça de: 1ª classe: les de caça major d'un cap de bestiar per cada 100 ha o inferior i de caça menor les de 0,30 peces per ha o inferior. 2ª classe: les de caça major de més d'un i fins a dos caps de bestiar per cada 100 ha i de caça menor les de més de 0,30 fins a 0,80 peces per ha. 3ª classe: les de caça major de més de dos i fins a tres caps de bestiar per cada 100 ha i de caça menor les de més de 0,80 fins a 1,5 peces per ha. Per a àrees privades de caça menor de menys de 250 ha de superfície el valor assignable a la renda cinegètica per a tota l'extensió, sigui quina sigui, no pot ésser inferior a 23.795 pessetes.

Tarifa 4 Precintes Es percep un import únic de 70 pessetes.

Capítol 3 Taxa per la gestió tècnica facultativa dels serveis agronòmics

Article 122

Fet imposable Constitueixen el fet imposable de la taxa els treballs i els serveis a càrrec de l'Administració que es refereixen en general al foment, la defensa i la millora de la producció agrícola i que s'especifiquen a l'article 125.

Article 123

Subjecte passiu Són subjectes passius de la taxa les persones físiques o jurídiques que utilitzen, a petició pròpia o per imperatiu de la llei, els serveis o els treballs esmentats a l'article 125.

Article 124

Acreditament L'acreditament de la taxa es produeix mitjançant la realització del fet imposable. Tanmateix, l'exigibilitat s'avança al moment de prestar el servei o l'activitat que constitueix el fet imposable quan es presta a instàncies de l'interessat.

Article 125

Bases i tipus La taxa s'exigeix segons les bases i els tipus que es detallen a les tarifes.

Tarifa 1 Per la inscripció en registres oficials Pta

------------------------------------------------------------

-1 Per inscripció en registres de serveis de plaguicides: Grup fabricants i importadors ................... 5.360 Grup venedors i aplicadors ...................... 3.335

-2 Per renovació d'inscripció en els registres de serveis de plaguicides .......................... 1.790

-3 Per inscripció en els registres de maquinària agrícola i expedició de la cartilla de circulació: 3.1 Tractors agrícoles, tant importats com de fabricació nacional: 2,5 per mil del preu segons la factura del venedor en els de preu inferior a ..............200.000 2 per mil del preu segons la factura del venedor en els de preus superior a ..............200.000 3.2 Motors i altra maquinària agrícola de nova construcció (motocultors, recol·lectores, remolcs, etc): 2,5 per mil del preu segons la factura del venedor en els de preu inferior a ...............200.000 2,5 per mil del preu segons la factura del venedor en els de preu superior a ...............200.000 3.3 Motors i altra maquinària agrícola reconstruïda: 1 per mil del preu segons la factura inicial de venda.

Tarifa 2 Per informes facultatius Pta

------------------------------------------------------------

Si ho demana una entitat de caràcter lucratiu ....... 2.685 Si ho demana una entitat de caràcter no lucratiu .... 1.435

Tarifa 3 Per la inspecció facultativa Pta

------------------------------------------------------------

Si es tracta de la inspecció facultativa inicial .... 1.400 Per les visites periòdiques als magatzems dels majoristes .......................................... 955 Per les visites periòdiques als magatzems dels minoristes .......................................... 715 Aquesta tarifa s'aplica als fertilitzants, les llavors i els planters.

Tarifa 4 Per l'aixecament d'actes a càrrec del personal facultatiu Es percep una tarifa única de 955 pessetes.

Tarifa 5 Per la inspecció facultativa de terrenys En plantacions de fruiters i vinya, segons la superfície afectada: Menys d'1 ha: 4/3 del 2% del cost dels plançons. 1 ha: 2% del cost dels plançons. Més d'1 ha fins a 5 ha: 2/3 del 2% del cost dels plançons. Més de 5 ha: 1/2 del 2% del cost dels plançons.

Tarifa 6 Anàlisi de laboratori i altres serveis facultatius Pta

------------------------------------------------------------

-1 Determinacions generals en productes envasats: Comprovació d'etiquetatge, pes net, volum net i calibre ......................................... 305 Característiques organolèptiques (aspecte, color, etc.) ........................................... 600

-2 Fertilitzants: Torbes (pH, humitat, centres i matèria orgànica). 1.190 Adobs minerals solubles en aigua (nitrogen, fòsfor, potassi) ................................ 2.380 Adobs minerals no solubles en aigua (nitrogen, fòsfor, potassi) ................................ 3.570 Nitrogen en adobs minerals (cada forma) ......... 600 Adobs orgànics (pH, humitat, matèria orgànica, cendres, nitrogen total, fòsfor total, potassi total, nitrogen orgànic, nitrogen inorgànic) .... 5.950 Adobs organominerals (ídem conceptes anteriors) . 8.925 Adobs en general:

  1. Altres macroelements excepte P, K, N i S ..... 600

  2. Sofre ........................................ 1.190

  3. Cadascun dels microelements .................. 1.190

    -3 Sòls: Fertilitat ...................................... 2.380 Fertilitat i textura ............................ 3.570 Salinitat (elements solubles) cadascun dels anions i cations ................................ 600 Complex de canvi:

  4. Capacitat d'intercanvi catiònic .............. 1.190

  5. Cations (cadascun) ........................... 600 Humitats (cadascuna) ............................ 600 Textura ......................................... 1.190 Carbonats ....................................... 245 Calç activa ..................................... 145 pH .............................................. 210 Conductivitat elèctrica ......................... 210 Matèria orgànica (N, P i K) cadascun ............ 715

    -4 Aigües: Anàlisi completa ................................ 3.570 Cada catió o anió ............................... 600 pH o conductivitat elèctrica .................... 305

    -5 Productes fitosanitaris Matèria activa (tècniques no instrumentals) ..... 2.380 Matèria activa (tècniques instrumentals) ........ 3.570 pH o suspensibilitat o emulsionabilitat o humitat 600 Cations metàl·lics (cadascun) ................... 1.190 Altres determinacions (per cada matèria activa) . 3.570 Residus: Organoclorats, presència, i per cada matèria activa .......................................... 4.760 Organofosfats, presència, i per cada matèria activa .......................................... 4.760 Altres determinacions de residus (per cada matèria activa) ................................. 4.760

    -6 Determinacions generals en productes per a l'alimentació humana i animal Humitat o matèria seca o cendres ................ 600 pH o anàlisi qualitativa inorgànica d'anions i cations (cadascun) .............................. 305 Fibra bruta o fibra àcida detergent o fibra neutra detergent o cendres insolubles en àcid ... 1.190 N-total o proteïna bruta ........................ 1.190 Greix (extracte eteri) o acidesa del greix ...... 600 Greix (hidròlisi prèvia) ........................ 1.190 Sucres totals o sucres reductors o midó ......... 1.790 Cations i anions inorgànics (cadascun) .......... 1.190 Mercuri ......................................... 2.380 Conservadors (qualit.) o edulcorants art. (qualitativa) o colorants (qualitativa, Arata) .. 1.190 Aflatoxina B1 (quantitativa) o aflatoxines B1, B2, G1 i G2 (semi-quantitativa) ................. 5.950 Lisina (hidròlisi, HPLC) o vit. A ............... 5.950 Urea o midó o sofre o vit. C (qualitativa) ...... 305 Granulometria ................................... 1.190 Arseni (quali merkotes) ......................... 1.155 Aminoàcids (hidròlisi i HPLC) ................... 11.550

    -7 Pinsos,farratges, cereals i derivats i llegums Composició botànica dels farratges i estat de la mostra .......................................... 305 Examen microscòpic (qualitativa) ................ 600 Urea o licnina .................................. 1.190 N-proteic o peròxids ............................ 1.790 N-no proteic .................................... 2.980 Gluten o contingut en ou (pastes) ............... 1.190 Extracció o tipus (farines) ..................... 600 Valor W i P/L (farines) ......................... 2.380 Carotens o xentofiles totals o nicarbacin ....... 3.925 Antitiroides (qualitativa) ...................... 2.380 Antitiroides (cadascun) o àcid nicotinic o alaquindox ...................................... 3.570 Antitiroides (tiouracil, metiltiouracil, propiltiouracil, feniltiouracil i metizamol) .... 5.950 Carbadox o furazolidona ......................... 4.460 Carbadox i furazolidona ......................... 5.410 Àcids orgànics dels ensitjats ................... 3.570 Quantitat mínima de grans sencers, sense defectes (arròs) ................................ 2.380 Acumulació de toleràncies de qualitat (llegums) . 2.380 Acumulació de toleràncies de qualitat i calibre (llegums) ....................................... 2.980 Ca + P o Na + K ................................. 1.785 Ca + P + Mg ..................................... 2.380 Ca + P + Mg + Mn + Zn + Fe + Cu + Na + K ........ 5.950 Humitat + cendres + greix + proteïna + fibra .... 2.980 Antitiroides (qualitativa de tiouracils) ........ 2.310

    -8 Olis i greixos, xocolates i torrons Densitat a 20 graus o prova del fred o índex de refracció o punt de fusió, o índex d'acidesa .... 600 Índex de peròxids o de saponificació o d'hidroxil 890 Índex de iode o prova de tetrabromurs ........... 890 Insaponificable o àcids grassos o presència d'antioxidants .................................. 2.380 Reconeixement d'oli de sansa .................... 890 Absorció UV ..................................... 835 Esterols ........................................ 5.950 Eritrodiol ...................................... 7.140 Anilines o anilides grasses ..................... 4.760 Impureses ....................................... 1.190 % de fruit sec .................................. 1.190 Sucres (HPLC) ................................... 2.380 Lecitina ........................................ 4.170 Compostos polars ................................ 1.455 Punt de fum ..................................... 580

    -9 Llets i productes lactis Greix o lactosa caseïna ......................... 1.190 Extracte sec o densitat o índex d'acidesa o índex de refracció o presència de fenolftaleïna ....... 600 Àcid sòrbic o benzoic ........................... 3.570 Àcids grassos ................................... 2.380 Solubilitat ..................................... 580

    -10 Begudes alcohòliques i alcohols Densitat relativa ............................... 305 Extracte sec o extracte real o extracte sec primitiu o grau alcohòlic o grau Beaumé o grau de fermentació ..................................... 600 Acidesa total o acidesa fixa o anhídric sulfurós total o anhídric sulfurós lliure ................ 600 Metanol o glicerina o bases nitrogenades o àcid sòrbic .......................................... 1.190 Sucres (HPLC) o acidesa volàtil (licors) o esters o aldebids o furfural o alcohols superiors ...... 2.380

    -11 Vinagres Acidesa total .................................. 305 Extracte sec total o acidesa fixa o índex d'oxidació o anhídrid sulfurós .................. 600 Acidesa volàtil ................................. 890 Acetoïna o alcohol residual o metanol o prolina o àcid tartàric (qualitativa) ..................... 1.190

    -12 Sucs de fruita, nèctars, cremogenats, begudes refrescants, mosts, melmelades, confitures i mels Grau Brix o sòlids insolubles en aigua .......... 600 Graus Beaumé .................................... 1.190 Acidesa total ................................... 600 Anhídrid sulfurós total ......................... 600 Sucres (HPLC) ................................... 2.380 Índex de formol o prolina o hidroximetil furfural 1.190 Cafeïna ......................................... 2.380 Activitat diastàsica ............................ 3.570 Àcid ascòrbic ................................... 1.190

    -13 Cafè, te, infusions, espècies i fruits secs Extracte aquós o extracte alcohòlic o extracte eteri ........................................... 600 Calibre ......................................... 305 Índex de color o índex de refracció ............. 600 Acidesa del greix o examen microscòpic .......... 600 Cafeïna ......................................... 2.380

    -14 Conserves vegetals, verdures i salses Pes escorregut o terbolesa o calibre ............ 305 Grau Brix o unitats fibroses o acidesa o extracte sec .................................... 600

    -15 Microbiologia Aerobis totals o aerobis mesòfils o fongs llevats o llevats osmòfils o esporulats anaerobis o espores termoresistents ......................... 1.405 Bacillus cereus o coliformes o E. colio enterobacteriàcies totals o ST. aureus o Str. D. de Lancefield o sulfito-reductors o pseudomona aeruginosa ...................................... 1.575 Clostridium perfringens o salmonel·la o shigel·la 3.785 Gèrmens patògens ................................ 6.490 Estabilitat a l'etanol 68% ...................... 600 Prova de la fosfatasa ........................... 600 Anàlisi microbiològica d'aigües ................. 5.410

    -16 Altres determinacions Determinacions seriades que no requereixen emprar instrumentació analítica ........................ 1.190 Determinacions seriades que requereixen emprar algunes de les tècniques analítiques següents: Cromatografia de gasos, densitometria, cromatografia líquid-líquid i fluorimetria ...... 3.570 Determinacions seriades que requereixen emprar algunes de les tècniques analítiques següents: Espectrofotometria IR, espectrofotometria UV-VIS i absorció atòmica .............................. 2.380 Determinacions no seriades que no requereixen emprar tècniques instrumentals .................. 1.790 Determinacions no seriades que requereixen emprar algunes de les tècniques analítiques següents: Cromatografia de gasos, cromatografia líquid- líquid, densitometria, fluorimetria ............. 5.950 Determinacions no seriades que requereixen emprar algunes de les tècniques analítiques següents: Espectrometria IR, espectrofotometria UV-VIS i absorció atòmica ................................ 3.570 En els casos en què la metodologia analítica emprada requereix la utilització de la cromatografia de columna o la cromatografia en capa fina la tarifa s'incrementa de ............. 905

    -17 Altres serveis facultatius de caràcter no analític Per informes i/o certificats relacionats amb les anàlisis dels productes emesos per a:

  6. Entitats lucratives .......................... 3.095

  7. Entitats no lucratives ....................... 1.790 Dictàmen sobre productes ........................ 11.900 Registre i autorització de laboratoris privats .. 5.950 Inspeccions periòdiques a laboratoris ........... 3.570

    -18 Productes enològics P. Solubles en àcids diluïts .................... 580 Hidroc. aromàtics superiors (quali.) ............ 295 Àcid cítric (HPLC) .............................. 1.155 Àcid cítric (valoració com a producte pur) ...... 580 Tetrat potàssic (HPLC) .......................... 1.155

    -19 Ous (per 24 unitats o fracció) Ous amb la closca bruta o tacada (%), ous trencats o amb fisures (%), ous rugosos i/o amb forma irregular (%), ous amb la closca descalcificada (%) .............................. 580 Ous amb cossos estranys a la clara (%), ous amb cossos estranys al rovell (%), ous amb el germen desenrotllat (%) ................................ 295 Ous amb la cambra d'aire mòbil (%), ous amb mobilitat sensible del rovell (%), alçada de la cambra d'aire (mm) .............................. 580

    Tarifa 7 Expedició de certificats i altres tràmits administratius Pta

    ------------------------------------------------------------

    Per a particulars i entitats no lucratives .......... 715 Per a entitats industrials i/o comercials ........... 1.190 S'inclouen en aquest apartat les actuacions administratives següents: Traspassos de maquinària agrícola (altes i baixes) Certificacions de maquinària agrícola Pèrdua de documentació i nova expedició d'aquesta Expedició de certificat de camió agrícola Expedició de certificat sobre reducció de la tarifa elèctrica Expedició de carnets per a aplicadors de plaguicides. 325

    Tarifa 8 Determinació per a laboratoris d'afeccions o plagues que afecten els vegetals Pta

    ------------------------------------------------------------

    Determinacions que no requereixen utillatge especialitzat ....................................... 1.190 Determinacions que requereixen utillatge especialitzat ....................................... 2.380

    Tarifa 9 Pta

    ------------------------------------------------------------

    Per les inspeccions fitosanitàries periòdiques d'equips i instal·lacions per a tractaments fitosanitaris ....................................... 1.190 Per les inspeccions fitosanitàries periòdiques de planters ............................................ 2.380 Per les inspeccions fitosanitàries d'establiments d'horticultura, arboricultura, fructicultura i jardineria; de camps i collites a instàncies de l'interessat ........................................ 2.380 Per la inspecció de material de reproducció vegetal: fins a 10.000 unitats ............................... 5.950 per cada part o unitat de 1.000 ..................... 600

    Tarifa 10 Per la inspecció facultativa de tractaments fitosanitaris i la redacció de l'informe oportú a raó del 2% d'aquest tractament.

    Tarifa 11 Pta

    ------------------------------------------------------------ Pel seguiment d'assaigs oficials de camp de productes o especialitats fitosanitàries en fase de preregistre 11.900

    Tarifa 12 Pel reconeixement de danys o avaries de productes destinats a l'agricultura (adobs, insecticides, antrocriptogàmics, herbicides, etc.) es percep l'1% del valor de la part de la mercaderia que hagi estat reconeguda.

    Tarifa 13 Pels informes del personal facultatiu especialitzat en qüestions econòmiques sobre beneficis a la producció per transformació i millora de terrenys i conreus més beneficiosos, es perceben les quotes resultants de l'aplicació de les bases tarifades següents: Base: import del pressupost d'execució, en Pta. Tipus: % aplicable de la millora. Base Tipus ------------------------------------------------------------

    Fins a 50.000 .......................................... 3 De 50.001 a 100.000 .................................... 2,5 De 100.001 a 500.000 ................................... 2 De 500.001 a 1.000.000 ................................. 1,5 De 1.000.001 a 5.000.000 ............................... 1 De 5.000.001 a 10.000.000 .............................. 0,5 En endavant ............................................ 0,2 Les tarifes mínimes són de 1.260 Pta.

Article 126

Exempció No s'aplica la taxa per gestió tècnica o facultativa dels serveis agronòmics quan hi ha una plaga declarada oficialment.

Capítol 4 Taxa per la prestació de serveis facultatius veterinaris

Article 127

Fet imposable Constitueix el fet imposable de la taxa la prestació que l'Administració dels serveis i els treballs definits en fa l'article 130, que afecten les persones naturals o jurídiques tant si són sol·licitats pels interessats com si es presten d'ofici.

Article 128

Subjecte passiu Són subjectes passius de la taxa les persones naturals o jurídiques a les quals es presten els serveis fixats en les tarifes de l'article 130.

Article 129

Acreditament La taxa s'acredita i s'exigeix en el moment de la prestació del servei.

Article 130

Bases i tipus La taxa s'exigeix segons les bases i el tipus següents:

Tarifa 1 Per la prestació de serveis facultatius relacionats amb la comprovació sanitària, el sanejament ramader i la lluita contra ectoparàsits de ramaderies diplomades qualificades i granges de multiplicació a petició dels interessats. Èquids i bòvids: 40 Pta per animal. Porcí, de llana i cabrum: 15 Pta per animal. Aus: 3,50 Pta per unitat.

Tarifa 2 Pels serveis facultatius corresponents a l'organització sanitària, l'estadística i la inspecció de les campanyes de tractament sanitari i obligatori. Per cada gos, 50 Pta. Per cada animal major, 5 Pta. Per cada animal menor (porcí, de llana o cabrum), 2 Pta.

Tarifa 3 Per l'aplicació de les vacunes i d'altres productes biològics i pels tràmits obligatoris posteriors regeixen les quotes següents: Canins ..................................... 50 Pta/u. Bovins ..................................... 50 Pta/u. Porcins .................................... 20 Pta/u. Cabrum i oví ............................... 10 Pta/u. Cavallí, mular i asiní ..................... 50 Pta/u. Aus ........................................ 2 Pta/u.

Tarifa 4 Per la prestació de serveis facultatius relacionats amb anàlisis, dictàmens i peritatges a petició de l'interessat o quan així ho exigeix el compliment de la normativa vigent:

  1. Anàlisis bacteriològiques, bromatològiques, parasitològiques, histològiques, eriotècniques i clíniques, 300 Pta per cada determinació.

  2. Sèrum, diagnòstics i proves al·lèrgiques, 150 Pta per cada determinació.

  3. Estudi analític i dictamen de terrenys sospitosos de contaminació enzoòtica, 1.500 Pta.

  4. Reconeixement facultatiu dels animals importats i expedició de la certificació d'aptitud, 750 Pta.

    Tarifa 5 Per la inspecció i la comprovació anual de les delegacions i els dipòsits dels productes biològics i zoosanitaris destinats a prevenir i combatre les malalties infeccioses contagioses i parasitàries dels animals: Per delegació, 5.000 Pta. Per dipòsit, 2.500 Pta.

    Tarifa 6 Pta

    ------------------------------------------------------------

    Pels serveis facultatius corresponents a:

  5. L'obertura de centres d'aprofitament de cadàvers d'animals ........................................... 10.500

  6. L'obertura de nuclis zoològics ................... 2.500 Pels serveis facultatius imposats per la vigilància anual d'aquests centres i les anàlisis bacteriològiques dels productes derivats destinats a aliments de bestiar i adob orgànic, per tal d'evitar la possible difusió de malalties infeccioses contagioses ................... 2.060

    Tarifa 7 7.1 Pels serveis facultatius corresponents a l'extensió de la guia d'origen i sanitat, document que acredita que els animals procedeixen de zona no infectada i que no pateixen malalties infeccioses contagioses o parasitàries difusibles, necessària per a la circulació del bestiar, i en compliment del que disposa la normativa vigent, requereixen els drets següents: Èquids, 75 Pta per animal. Bovins, 50 Pta per animal. Oví i cabrum, 5 Pta per unitat. Conills reproductors, 0,50 Pta per unitat. Gallines, perdius, faisans i altres aus, 0,50 Pta per unitat. Pollastres i pollets recria, 0,40 Pta per unitat. Pollets d'un dia, 0,10 Pta per unitat. Guatlles, 0,10 Pta per unitat. Porcs, 18 Pta per unitat. Conills, 0,40 Pta per unitat. 7.2 Bestiar d'esports i sementals selectes: Aquesta classe de bestiar té el doble de les tarifes del grup al qual correspon l'animal afectat per la guia. 7.3 Bestiar transhumant Quan la guia d'origen i sanitat pecuàries afecta bestiar que ha de sortir del terme municipal del seu empadronament per tal d'aprofitar pastures i ha de retornar al punt d'origen, les taxes pels serveis facultatius veterinaris a percebre són el 50% de les establertes per a cada espècie de bestiar, i les guies que emparen aquestes expedicions poden ésser ratificades gratuïtament per les Inspeccions Veterinàries de trànsit, fins a cinc vegades, amb validesa de cinc dies per a cada ratificació.

    Tarifa 8 Pels serveis facultatius relacionats amb la intervenció i la fiscalització del moviment interprovincial de bestiar en cas d'epizoòties difusibles quan així ho disposi el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca. Per cada document expedit, 150 Pta.

    Tarifa 9 Pels treballs facultatius corresponents a la inspecció obligatòria i la vigilància de la desinfecció:

  7. D'embarcacions, vehicles i remolcs utilitzats en el transport de bestiar, les companyies ferroviàries, empreses navilieres i de transport i particulars han de liquidar 100 Pta per aquest servei.

  8. Dels locals destinats a fires, mercats, concursos, exposicions i altres llocs públics on s'allotja o contracta bestiar o matèries contumaces, quan s'estableix amb caràcter obligatori, es perceben 2.000 Pta per cada local inspeccionat.

    Tarifa 10 Pels treballs i les despeses de desinfecció i desinsectació de vehicles utilitzats en el transport de bestiar per carretera, explotacions pecuàries, locals destinats a fires, mercats, concursos, exposicions i altres llocs on s'allotja o contracta bestiar o matèries contumaces, a petició de l'interessat, i quan són a càrrec dels serveis dependents del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca. Per vehicle o remolc, 800 Pta. Per gàbia o calaix per a cap de bestiar de toreig, 100 Pta. Per gàbia o calaix per a aus, 10 Pta. Locals o allotjaments de bestiar, per metre quadrat de superfície, 5 Pta.

    Tarifa 11 Per dosi dipositada al centre distribuïdor, 40 Pta/dosi.

    Tarifa 12 Pel marcatge i la tipificació de cuiros i pells, segons l'Ordre conjunta dels Ministeris de Gobernación i d'Agricultura, del 9 de desembre de 1952, i l'Ordre Circular de les Direcciones Generales de Sanidad i de Ganadería del 24 de febrer de 1953: Per cada cuiro o pell, 50 Pta.

    Tarifa 13 Per la prestació de serveis referents a la realització d'inspeccions i la recollida de mostres a les indústries i a les explotacions pecuàries i a llurs delegacions i dipòsits, 1.000 Pta.

    Tarifa 14 Pels estudis referents a la redacció de projectes i peritacions a petició de l'interesat, l'1% de llur valor.

    Tarifa 15 Pel certificat de reconeixement i ressenya en les transaccions comercials de bestiar es perceben 20 pessetes per animal quan el valor d'aquest no excedeix les 4.000 Pta i el 0,5% del valor de l'animal dels que ultrapassen aquesta xifra.

    Tarifa 16 Per expedició de certificats i altres documents relacionats amb els registres genealògics, control de rendiments i altres actuacions tècniques: Per a particulars i entitats no lucratives: 600 Pta. Per a entitats industrials i/o comercials: 1.100 Pta.

    Tarifa 19 Per l'expedició del llibre d'explotació: 50 Pta.

Article 131

Exempció No s'aplica la taxa per la prestació de serveis facultatius veterinaris, en les campanyes de sanejament ramader, quan hi ha una epizoòtia i/o zoonosi declarada oficialment i quan es tracti d'actuacions prioritàries de foment a zones determinades, així declarades pel Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Capítol 5 Taxa del permís de pesca

Article 132

Fet imposable Constitueix el fet imposable de la taxa l'atorgament dels permisos per a pescar en les zones de pesca controlada de la Direcció General del Medi Natural. Els permisos que autoritzen la pesca en les zones de pesca controlada són independents de les llicències de caça i pesca a què fan referència els capítols 2 i 7 d'aquest títol, de què, en tot cas, han d'estar en possessió els sol·licitants d'aquesta classe de permisos.

Article 133

Subjecte passiu Són subjectes passius de la taxa les persones físiques, nacionals o estrangeres, que sol·liciten l'expedició dels permisos corresponents per a pescar en les zones de pesca controlada de la Direcció General del Medi Natural. Són però exempts de la taxa les persones majors de 65 anys.

Article 134

Acreditament La taxa s'acredita i es fa efectiva en l'acta de sol·licitud del permís per a pescar.

Article 135

Tarifes Permisos de zones de pesca controlada: Pta

------------------------------------------------------------

Classe A intensiva: Estrangers no residents ............................. 2.705 Estrangers residents i espanyols .................... 1.355 Riberencs ........................................... 535

Classe B truitera 1ª: Estrangers no residents ............................. 1.355 Estrangers residents i espanyols .................... 535 Riberencs ........................................... 275

Classe C truitera 2ª: Estrangers no residents ............................. 535 Estrangers residents i espanyols .................... 275 Riberencs ........................................... 130

Ciprínids: Estrangers no residents ............................. 275 Estrangers residents i espanyols .................... 130 Riberencs ........................................... 55

Capítol 6 Taxa per la prestació de serveis i l'execució de treballs en matèria forestal

Article 136

Fet imposable Constitueix el fet imposable de la taxa la prestació que fa l'Administració, d'ofici o a instàncies dels administrats, dels serveis, els projectes i els expedients que es defineixen en l'article 139.

Article 137

Subjecte passiu Són subjectes passius de la taxa les persones físiques o jurídiques a qui es presten els serveis o per als quals s'executen els treballs continguts a les tarifes.

Article 138

Acreditament La taxa s'acredita mitjançant la realització del fet imposable. Tanmateix, l'exigibilitat s'avança al moment d'iniciació de l'expedient que s'incoa per la realització del servei o l'execució del treball.

Article 139

Tarifes

Tarifa 1 Aixecament de plànols Per l'aixecament d'itineraris, 245 Pta/km. Per confecció del plànol, 40 Pta/ha.

Tarifa 2 Replantejament de plànols D'1 a 1.000 metres, 480 Pta. De més d'1 km. o fracció, 480 Pta/km.

Tarifa 3 Particions S'aplica la tarifa doble de la d'aixecament de plànols, però l'enginyer té l'obligació de donar a cadascun dels interessats un plànol general amb les divisions i la de marcar i amollonar sobre el terreny els diferents lots.

Tarifa 4 Partions Per l'amollonament i l'aixecament topogràfic a raó de 785 Pta/km.

Tarifa 5 Amollonament Pel replantejament a raó de 480 Pta/km. Pel reconeixement i la recepció de les obres, el 10% del pressupost d'execució.

Tarifa 6 Cubicació i inventari d'existències Inventari d'arbres, 0,60 Pta/m3. Càlcul de suro, resina, fruits, etc., 0,60 Pta/arbre. Existències fitades, el 5 per mil del valor inventariat.

Tarifa 7 Valoracions Fins a 100.000 Pta de valor, 4.760 Pta. Excés sobre 100.000 Pta el 5 per mil del valor.

Tarifa 8 Ocupacions, autoritzacions de cultius agrícoles en terrenys forestals

  1. Per la demarcació o la senyalització del terreny 125 Pta per cadascuna de les 20 primeres ha i 70 Pta per a les ha restants.

  2. Per la inspecció anual del gaudi, el 5% del cànon o renda anual d'aquest.

    Tarifa 9 Formació del mapa forestal A raó de 5,96 Pta/ha les 1.000 primeres i d'1,19 Pta/ha la resta.

    Tarifa 10 Informes 10% de l'import de les tarifes que corresponen a l'execució del servei o treball que motiva l'informe amb un mínim de 600 Pta.

    Tarifa 11 Anàlisi i consultes Consultes amb reconeixement de plànols, documents o productes forestals, 600 Pta. Anàlisis microgràfiques o químiques, qualitatives i quantitatives, de fustes, productes forestals, terres, etc., 1.790 Pta.

    Tarifa 12 Memòries informatives de finques forestals Fins a 250 ha de superfície, 11,89 Pta/ha. Excés sobre 250 fins a 1.000 ha, 4,75 Pta/ha. Excés sobre 1.000 fins a 5.000 ha, 2,37 Pta/ha. Excés sobre 5.000, 1,19 Pta/ha.

    Tarifa 13 Assenyalament i inspecció de tota mena d'aprofitaments i gaudis forestals, piscícoles i cinegètics En predis forestals i aigües de domini públic.

  3. Fustes: per als assenyalaments, a raó de 43 Pta cadascun dels 100 primers metres cúbics; 32,44 Pta els 100 següents i 16,22 Pta la resta. Per a les comptades en blanc el 75% de l'assenyalament, i pels reconeixements finals, el 50% d'aquest.

  4. Resines i suro: per a l'assenyalament, a raó de 2,97 Pta cadascun dels 10.000 primers arbres, i de 2,16 Pta la resta. Per al reconeixement de campanyes de resines, el 75% de l'assenyalament, i el 50% per als redols de sureres i per als darrers, l'import de l'assenyalament o aquest augmentat d'1/3, segons que es tracti de resines o de suro.

  5. Llenyes: per als assenyalaments, a raó de 9,70 Pta cada esteri dels 500 primers, i de 5,40 Pta la resta. Per als reconeixements finals el 75% de l'assenyalament.

  6. Pastures i brosta: per les operacions anuals a raó de 12,97 Pta cadascuna de les 500 ha primeres, de 5,95 Pta, la resta fins a 1.000; de 2,97 Pta la resta fins a 2.000 i d'1,62 Pta l'excés sobre les 2.000.

  7. Fruits i llavors: per als reconeixements anuals, a raó de 12,97 Pta cada ha de les 200 primeres i de 8,65 Pta la resta.

  8. Espart i altres plantes industrials: per als reconeixements anuals, a raó de 6,48 Pta cada quintar dels 1.000 primers i de 2,97 Pta la resta.

  9. Pel margalló 1.085 Pta el metre lineal de tronc o tija.

    Tarifa 14 Redacció de plans, estudis o projectes

  10. Ordenació i revisions: per la redacció de les memòries preliminars d'ordenació: Fins a 500 ha de superfície, 1.190 Pta. De 501 a 1.000 ha, 1.495 Pta. De 1.001 a 5.000 ha, 2.890 Pta. De 5.001 a 10.000 ha, 4.470 Pta. De 10.001 ha en endavant, 5.950 Pta. Per la confecció de projectes d'ordenació de boscos a raó de 125 Pta/ha quan la cabuda sigui inferior a 1.000 ha, i 70 Pta més per ha d'excés. En els projectes d'ordenació de boscos de rebrot, herbacis i herbacis llenyosos la tarifa és el 40% de la consignada en el paràgraf anterior, i en les forests mitjanes el 50%. Per a les revisions s'aplica el 50% de les tarifes d'ordenacions. En la redacció de plans provisionals d'ordenació s'apliquen les tarifes de bosc gros, però els afecta el coeficient 0,4 quan es tracta de bosc gros; el 0,25 de boscos mitjans i de rebrot, i el 0,15, d'herbàcies. Per a les revisions s'aplica en cada cas una tarifa igual al 0,5 de la corresponents al projecte.

  11. Obres, treballs i instal·lacions de tota índole: s'acredita el 3% del pressupost d'execució material, incloses les adquisicions i els subministraments.

  12. Comarques d'interès forestal i perímetres de repoblació obligatòria: Per la redacció de la memòria de reconeixement general, 5.950 Pta.

    Tarifa 15 Direcció en l'execució de tota mena de treballs, obres, aprofitaments i instal·lacions, i en llur conservació i funcionament a càrrec de l'Administració 6% del pressupost d'execució material.

    Tarifa 16 Refosa de dominis i redempció de servituds D'aquestes tarifes s'apliquen les que tenen més relació amb el treball que s'ha d'executar.

    Tarifa 17 Inspeccions Per les visites d'inspecció a planters i instal·lacions de caràcter forestal s'acrediten 1.190 Pta.

    Tarifa 18 Certificats fitosanitaris en matèria forestal Per l'expedició de certificats fitosanitaris del suro en planxa, el 0,125% del valor del producte. En altres casos: Fins a 300.000 Pta, el 0,5%. Excés sobre 300.000 fins a 600.000 Pta, el 0,4%. Excés sobre 600.000 fins a 1.000.000 de Pta, el 0,3%. Excés sobre 1.000.000, el 0,2%.

    Tarifa 19 Permís de buscadors de tòfones Pta

    ------------------------------------------------------------ Per l'expedició del permís de buscador de tòfones ... 1.355

    Capítol 7 Taxa per la llicència de pesca continental i la matrícula d'embarcacions i aparells flotants per a la pesca

Article 140

Fet imposable Constitueix el fet imposable de la taxa la prestació dels serveis administratius inherents a l'expedició de les llicències i matrícules que, d'acord amb la legislació vigent, són necessàries per practicar la pesca continental o per a dedicar embarcacions o aparells flotants a la pesca continental.

Article 141

Subjecte passiu Són subjectes passius de les taxes les persones físiques o jurídiques que sol·liciten l'expedició de llicències o matrícules necessàries per a la pesca continental o per a l'ús d'embarcacions i aparells flotants en aquesta.

Article 142

Acreditament La taxa s'acredita en el moment que se sol·liciten les llicències o matrícules.

Article 143

Tarifes

-1 Llicències de pesca continental: les classes i els imports són els següents: Pta ------------------------------------------------------------

Especial: Vàlida per a pescar en tot el territori nacional durant un any als estrangers no residents ........... 1.360 Nacional: Vàlida per a pescar en tot el territori nacional durant un any els espanyols i estrangers residents .. 825 Regional: Vàlida per a pescar en la província de la seva expedició i en les províncies limítrofes durant un any, als espanyols i estrangers residents ........... 535 Quinzenal: Vàlida per a pescar en tot el territori nacional durant quinze dies consecutius, sense distinció de nacionalitat ni residència del pescador ............ 340 Reduïda: Llicència anual per a les dones i els homes menors de 16 anys ............................................. 220 Per a pescar durant un any en tot el territori de Catalunya ........................................... 535

Aquestes llicències autoritzen la pràctica de la pesca continental de totes les espècies comunes, menys en les zones de pesca controlada dependents de la Direcció General del Medi Natural. Perquè les llicències puguin ésser utilitzades per a la pesca d'espècies selectes hi ha els recàrrecs següents: Pta

------------------------------------------------------------

Per a la pesca de la truita: Especial ............................................ 685 Nacional ............................................ 415 Regional ............................................ 275 Quinzenal ........................................... 170 Reduïda ............................................. 220 Catalunya ........................................... 275 Per a la pesca del salmó: Especial ............................................ 1.360 Nacional ............................................ 825 Regional ............................................ 535 Quinzenal ........................................... 535 Reduïda ............................................. 535 Per a la pesca de l'angula .......................... 1.360

-2 Matrícula d'embarcacions i aparells flotants per a la pesca continental Tenen vigència d'un any, i les classes i els impostos son: Pta

------------------------------------------------------------

Classe 1ª: és preceptiva quan l'embarcacióés de motor ............................................... 1.075 Classe 2ª: per a embarcacions impulsades per vela, rem, perxa o qualsevol altre procediment diferent del motor ............................................... 490

Capítol 8 Taxa per la direcció, la inspecció i l'administració de contractes d'obres formalitzats pel Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i les seves entitats autònomes

Article 144

Fet imposable Constitueixen el fet imposable de la taxa els treballs de direcció, inspecció i administració de les obres contractades pel Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i les seves entitats autònomes.

Article 145

Subjecte passiu Són subjectes passius de la taxa els contractistes o preufeters de les obres.

Article 146

Acreditament La taxa s'acredita en signar-se les certificacions d'obres corresponents i s'exigeix quan es fa efectiu l'import, del qual es dedueix.

Article 147

Bases i tipus La quantia de la taxa és el 3% de l'import líquid de les certificacions expedides per obres executades el mes anterior. En les obres contractades a preu fet aquesta taxa és el 4% de les obres executades el mes anterior.

Capítol 9 Pesca marítima

Article 148

Fet imposable Constitueix el fet imposable de la taxa la prestació que fa la Direcció General de Pesca Marítima dels serveis següents:

  1. Expedients d'atorgaments de concessions de terrenys de domini públic per a la seva utilització amb fins de marisqueig o aqüicultura.

  2. Expedients d'autoritzacions de construccions de vaixells. Modificacions, reparacions i substitucions, tant elements de la quilla com de l'equip propulsor.

  3. Expedients d'autoritzacions per al funcionament d'establiments de piscicultura i marisqueig.

  4. Expedients per altres autoritzacions pesqueres i establiments de piscicultura i marisqueig.

  5. Inspeccions, comprovacions i control de compliment de la legislació vigent a les indústries pesqueres, marisqueres o d'aqüicultura tant a bord dels vaixells com a terra.

  6. Serveis administratius inherents a tota classe d'autoritzacions de qualsevol tipus de modalitat de pesca, utilització de vedats i qualsevol altre d'ús restringit.

  7. Serveis administratius inherents a l'emissió i renovació de títols professionals, diplomes i documents acreditatius de la pesca marítima.

  8. Emissió de guies per al transport de productes de pesca marítima que requereixen control.

  9. Elaboració d'informes tècnics en matèria de pesca marítima.

  10. Homologació d'arts, aparells i altres instruments de pesca marítima.

  11. Serveis administratius inherents a l'expedició de llicències de pesca recreativa d'acord amb la legislació vigent.

Article 149

Subjecte passiu Són subjectes passius de la taxa:

-1 En el supòsit a) de l'article 148, les persones físiques o jurídiques a les quals s'atorguen les concessions.

-2 En el supòsit e) de l'article 148, les persones físiques o jurídiques a les quals es presten, a petició pròpia o per imperatiu de la llei, els serveis que constitueixen el fet imposable.

-3 En els altres supòsits de l'article 148, les persones naturals o jurídiques en interès de les quals es concedeixen les autoritzacions, s'emeten els informes o es presten els altres serveis.

Article 150

Acreditament La taxa s'acredita mitjançant la realització del fet imposable. Tanmateix, l'exigibilitat s'avança al moment de la sol·licitud de la prestació dels serveis, excepte en el fet imposable e) quan l'Administració fa d'ofici la inspecció.

Article 151

Tarifes S'apliquen les tarifes següents:

-1 Fet imposable a), b), c), d): 2.980 Pta per cada expedient.

-2 Fet imposable e) segons les bases següents:

Base d'aplicació (Valor de la instal·lació) Tarifa Pta

------------------------------------------------------------

Fins a 500.000 ....................................... 955 De 500.001 a 1.000.000 ............................... 1.190 De 1.00.001 a 2.000.000 .............................. 1.190 Per cada milió més o fracció ......................... 600

-3 Fet imposable f): 1.190 Pta per cada expedient d'autorització.

-4 Fet imposable g): 600 Pta per cada expedient.

-5 Fet imposable h): 360 Pta per cada guia.

-6 Fets imposables i), j): 1.790 Pta per cada informe i expedient d'homologació.

-7 Fet imposable k): Llicències d'un any de duració: 715 Pta. Llicències de dos anys de duració: 1.435 Pta. La quota resultant de la tarifa K es beneficiarà en un 50% en aquells casos en què el titular de la llicència acrediti documentalment la seva condició de pensionista.

Capítol 10 Taxa per la prestació de serveis d'anàlisis enològiques

Article 152

Fet imposable Constitueix el fet imposable de la taxa la prestació que fa el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca dels serveis que es consignen a l'article 155.

Article 153

Subjectes passius Són subjectes passius de la taxa les persones naturals o jurídiques que sol·liciten la prestació dels serveis que es graven a l'article 155.

Article 154

Acreditament La taxa s'acredita mitjançant la realització del fet imposable. Tanmateix, l'exigibilitat s'avança al moment de la sol·licitud de la prestació dels serveis.

Article 155

Tarifes La taxa s'exigeix segons les tarifes següents:

Tarifa 1 Anàlisis de vins Pta

------------------------------------------------------------

Volàtil real ......................................... 220 Alcohol .............................................. 145 Alcohol (mares) ...................................... 220 Volàtil aparent ...................................... 110 Volàtil .............................................. 80 Densitat ............................................. 70 Matèries reductores .................................. 220 Sulfurs total ........................................ 90 Sulfurs lliures ...................................... 90 Ferro ................................................ 175 Sulfats .............................................. 110 Examen microscòpic ................................... 415 Antiferments ......................................... 560 Determinació numèrica ................................ 70 Taní ................................................. 275 Àcid cítric .......................................... 275 Àcid màlic ........................................... 220 Àcid làctic .......................................... 560 Híbrids .............................................. 510 Colorants artificials ................................ 510 Glucosa .............................................. 220 Composicions alcohòmetres ............................ 275 Calci ................................................ 925 Nitrogen total ....................................... 315 pH ................................................... 210 Àcid benzoic ......................................... 815 Àcid ascòrbic ........................................ 90 Brom en vins ......................................... 1.625 Brom en vins dolços .................................. 3.235 Extracte sec calculat ................................ 110 Extracte no reductor ................................. 685 Cendres .............................................. 275 Metílic .............................................. 415 Salicílic ............................................ 415 Pressió .............................................. 415 Degustació ........................................... 415 Fòsfor ............................................... 275 Coure quantitat ...................................... 415 Coure qualitat ....................................... 175 Cloropricina ......................................... 955 Alcohols superiors ................................... 415 Bases nitrogenades ................................... 815 Sòrbic quantitat ..................................... 815 Sòrbic qualitat ...................................... 415 Diòxid de carbó ...................................... 325 Alcohols: Metanol .............................................. 415 Butanol .............................................. 415 Propanol ............................................. 415 Esters ............................................... 415 Furfural ............................................. 415 Aldehids ............................................. 415 Àcids ................................................ 415 Terres: Nitrogen total ....................................... 175 Nitrogen amoniacal ................................... 175 Matèria orgànica ..................................... 110 pH ................................................... 210 Calç activa .......................................... 145 Conductivitat ........................................ 210 Nematodes ............................................ 1.150

Tarifa 2 Anàlisi i dret de certificació Pta

------------------------------------------------------------

Anàlisi per a l'elecció del peu americà ............. 935 Anàlisi de fertilitat de la vinya ................... 3.000 Drets de certificació ............................... 380 Anàlisi pel registre enològic ....................... 10.000

Capítol 11 Taxa per la certificació de material de reg i maquinària de tractaments fitosanitaris

Article 156

Fet imposable Constitueix el fet imposable de la taxa la prestació que fa l'Administració dels serveis que es detallen a l'article 159.

Article 157

Subjecte passiu Són subjectes passius de la taxa els fabricants que sol·liciten les certificacions de garantia.

Article 158

Acreditament La taxa s'acredita i es fa efectiva quan se sol·licita la certificació.

Article 159

Tarifes La taxa s'exigeix segons les tarifes següents:

Tarifa 1 Certificació de característiques de material de reg: Pta model

------------------------------------------------------------

Elements emissors de microirrigació ................ 35.690 Elements difusors de microirrigació ................ 47.590 Altres elements de microirrigació .................. 29.745

Tarifa 2 Certificacions de característiques de maquinària de tractaments fitosanitaris Pta

------------------------------------------------------------

Aparells polvoritzadors hidràulics ................. 83.275 Aparells polvoritzadors hidropneumàtics ............ 107.070 Bombes hidràuliques ................................ 35.690 Broquetes de polvorització ......................... 29.745 Dispositius de transport pneumàtic ................. 35.690 Altres dispositius de polvorització ................ 29.745

TÍTOL 9 Taxes del Departament de Justícia

Capítol 1 Taxa per la inscripció en el Registre de Fundacions

Article 160

Fet imposable Constitueix el fet imposable la inscripció en el Registre de Fundacions de la Generalitat de la carta fundacional i les successives renovacions dels patronats de les fundacions privades a què fa referència l'article 9.24 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

Article 161

Subjecte passiu Són subjectes passius de la taxa les fundacions que sol·liciten les inscripcions assenyalades a l'article 160.

Article 162

Acreditament L'acreditament de l'obligació tributària neix amb la inscripció dels actes que defineixen el fet imposable.

Article 163

Tarifes La taxa s'exigeix d'acord amb la tarifa següent: Pta

------------------------------------------------------------

Inscripció de la carta fundacional .................. 29.745 Inscripció de les renovacions dels patronats ........ 305

Capítol 2 Taxa per les modificacions estatutàries, la fusió o l'agregació de fundacions

Article 164

Fet imposable Constitueix el fet imposable l'autorització del Protectorat de la Generalitat dels actes dels patronats de les fundacions referents a la modificació dels estatuts o a la fusió o a l'agregació a una altra fundació.

Article 165

Subjecte passiu Són subjectes passius les fundacions privades sotmeses al Protectorat de la Generalitat que sol·liciten autorització per a la realització dels actes compresos a l'article 164. En el cas d'agregació és subjecte passiu l'entitat supervivent i, en el cas de fusió, la fundació de més dotació d'entre les interessades, i n'és responsable solidària la nova entitat que resulta de la fusió.

Article 166

Acreditament L'acreditament de l'obligació tributària neix amb l'autorització dels actes que defineixen el fet imposable.

Article 167

Tarifes La taxa s'exigeix d'acord amb la tarifa següent: Pta

------------------------------------------------------------

Modificació dels estatuts de fundacions ............ 11.900 Fusió o agregació de fundacions .................... 11.900

Cada autorització determina l'acreditament d'una sola quota, qualsevol que sigui el nombre d'entitats que hi participen.

Capítol 3 Taxa per les inscripcions i les modificacions d'associacions i llurs federacions

Article 168

Fet imposable Constitueix el fet imposable la inscripció en el Registre d'Associacions de la Generalitat de les associacions i llurs federacions, i també les modificacions posteriors de les entitats subjectes a la Llei 191/1964, del 24 de desembre, d'associacions, o a la que en el futur s'aprovi com a desenvolupament de l'article 22 de la Constitució.

Article 169

Subjecte passiu Són subjectes passius de la taxa les persones jurídiques que sol·liciten les inscripcions assenyalades a l'article 168.

Article 170

Acreditament L'acreditament de l'obligació tributària neix amb la inscripció dels actes que defineixen el fet imposable.

Article 171

Tarifes La taxa es percep a raó de 3.570 pessetes per inscripció.

TÍTOL 10 Taxes del Departament d'Indústria i Energia

Capítol únic

Article 172

Fet imposable Constitueix el fet imposable de la taxa la prestació dels serveis que fa el Departament d'Indústria i Energia, d'ofici o a petició de la persona interessada, segons que s'especifiquen:

-1 Comprovacions d'aparells de mesura, contrastació de metalls preciosos i anàlisis químiques o de contaminació fetes als laboratoris oficialment aprovats o als locals del sol·licitant.

-2 Resolució d'expedients de concessió, autorització o inscripció d'activitats industrials i d'instal·lacions subjectes a reglaments de seguretat i normalització.

-3 Control i prova d'aparells, recipients, vehicles, etc., sotmesos a prova inicial, periòdica o per reforma, en virtut de la Reglamentació de Seguretat, Homologació i Normalització.

-4 Emissió d'informes, certificacions tècnico- administratives i de control o confrontació d'actuacions, projectes i documents tècnics fets pels serveis del Departament.

-5 Resolució d'expedients de concessió de permisos, autorització i inscripció d'activitats regulades per la legislació sobre mines.

Article 173

Subjecte passiu Són subjectes passius de la taxa les persones naturals o jurídiques, públiques o privades, a les quals es presten els serveis enumerats a l'article 172.

Article 174

Acreditament La taxa s'acredita mitjançant la prestació del servei. S'exigeix, però, a la bestreta mitjançant la liquidació provisional des del moment de la iniciació de l'expedient d'ofici o a sol·licitud de l'interessat. Si un cop iniciat l'expedient es produís la seva conclusió, per desestimació de l'interessat o per causes a ell imputables, la taxa s'acredita en la quantia d'un 35% de la tarifa aplicable si no ha tingut lloc a la total prestació del servei. En el supòsit contrari, s'acreditarà la taxa en la seva totalitat i no procedirà cap devolució.

Article 175

Normes de gestió La gestió, la liquidació i la recaptació de la taxa corresponen al Departament d'Indústria i Energia, mitjançant els seus serveis territorials. Si la taxa acreditada no coincideix amb l'import ingressat a la bestreta, es practica la liquidació definitiva, la qual es notifica al subjecte passiu perquè la ingressi dins els terminis establerts pel Reglament general de recaptació, o s'incoa, si s'escau, d'ofici l'expedient de devolució d'ingressos indeguts.

Article 176

Tarifes Les quotes de la taxa s'ajusten a les tarifes següents: Pta

------------------------------------------------------------

Per aparell, element o instal·lació

-1 Metrologia i laboratori 1.1 Comprovació d'aparells de mesura en subministraments de servei públic 1.1.1 Comptadors d'aigua fins a 19 mm calibre ..... 165 Comptadors de gas fins a 15 m3/h ............ 165 Comptadors elèctrics monofàsics ............. 165 Limitadors elèctrics

- Maxímetres ........... 165 1.1.2 Comptadors d'aigua de 20 a 99 mm calibre .... 295 Comptadors de gas de 16 m3/h a 65 m3/h ...... 295 Comptadors nominals ......................... 295 Comptadors elèctrics trifàsics .............. 295 1.1.3 Comptadors especials: Comptadors d'aigua de més de 99 mm de calibre 1.180 Comptadors de gas de més de 65 m3/h volumètric i de turbina ..................... 1.180 Comptadors elèctrics de doble o triple tarifa, o amb transformadors de mesura (tensió o voltatge) ......................... 1.180 Comprovació d'un sistema de comptadors limitadors, etc. per a homologar-los o modificar-los ............................... 1.180 1.1.4 Comprovació d'aparells de mesura en subministrament de servei públic feta al domicili de l'administrat ................... 3.490 1.1.5 Laboratoris Aprovació, revisió, comprovació d'aparells de mesura patrons i expedició dels certificats corresponents ............................... 6.430 Per cada aparell patró ...................... 540 1.2 Pesos i mesures 1.2.1 Mesures lineals, ponderals o de cabuda Comprovació a fàbrica ....................... 50 Comprovació a domicili ...................... 90 1.3 Mecanismes per a pesar 1.3.1 Termòmetres ................................. 7,57 1.3.2 Balances automàtiques, semiautomàtiques o manuals i bàscules i romanes de menys de 200 kg i aparells de mesures tècniques, manòmetres, etc. Comprovació a fàbrica ....................... 210 Comprovació a domicili ...................... 480 1.3.3 Bàscules de 200 kg a 3.000 kg Sortidors i comptadors de líquids: Comprovació a fàbrica ....................... 975 Comprovació a domicili ...................... 1.830 1.3.4 Calibratge de cisternes i bàscules pont ..... 8.570 1.4 Metalls preciosos 1.4.1 Objectes d'or i platí per cada decagram o fracció i de composició homogènia ........... 110 1.4.2 Objectes de plata per cada decagram o fracció i de composició homogènia ................... 50 1.4.3 Barres, lingots de metalls preciosos ........ 1.940 1.4.4 Quan les peces, les barres o els lingots contenen més d'un metall noble o es componen de diferents parts soldades que cal contrastar, s'apliquen les tarifes anteriors a cada metall noble o a cada peça contrastada 1.5 Anàlisis químiques o de contaminació 1.5.1 Assaigs quantitatius. Per cada producte químic quantificat .......................... 4.825 1.5.2 Presa de mostres. Per cada presa de mostres de contaminants atmosfèrics en emissió ...... 16.765

-2 Resolució d'expedients de concessió i autorització d'activitats industrials i instal·lacions subjectes a reglaments de seguretat industrial i normalització. Inscripció al registre industrial i comprovació d'activitats i instal·lacions que no requereixen autorització o concessió prèvies o l'atorgament de les quals no correspon a la Generalitat de Catalunya. 2.1 Nova instal·lació o ampliació. Base: valor de la instal·lació o de l'ampliació. 2.1.1 Fins a 100.000 Pta .......................... 2.060 2.1.2 Més de 100.000 fins a 1 milió ............... 7.210 2.1.3 Més d'1 milió fins a 5 milions .............. 15.450 2.1.4 Més de 5 milions fins a 20 milions .......... 32.960 2.1.5 Més de 20 milions fins a 5.000 milions 32.960 + 200N 2.1.6 Més de 5.000 milions ............. 1.062.960 + 100 N (N = nombre de milions o fracció) 2.2 Per la inscripció d'activitats subjectes al Decret d'alliberament industrial que per la seva escassa importància no necessiten projecte tècnic, s'aplica el 50% de la tarifa 2.1 2.3 Pel canvi de nom, les pròrrogues, les modificacions de la instal·lació i el canvi de condicions de l'activitat: 2.3.1 Pel canvi de nom i les pròrrogues: 25% de la tarifa 2.1 2.3.2 Per les modificacions de la instal·lació i el canvi de condicions en l'activitat quan aquestes modificacions o canvis no pressuposen ampliació de les activitats inscrites en el Registre: 25% de la tarifa 2.1. La base, en aquest cas, és el valor de les modificacions o dels canvis. 2.4 Quan l'expedient principal comporta, a més, la presentació de separata d'altres reglamentacions de seguretat, s'aplica, pel conjunt, el 150% de la tarifa 2.1 2.5 Per les ampliacions, els canvis de nom, les modificacions o els canvis derivats de l'acció inspectora en ocasió de la revisió, periòdica o a petició de tercers, dels registres: 150% de la tarifa 2.1.

-3 Control i prova d'aparells, recipients o vehicles sotmesos a prova inicial, periòdica o per reforma, en virtut de la reglamentació de seguretat, homologació i normalització, competència del Departament d'Indústria i Energia. 3.1 Control estadístic de certificacions de prova emeses pel fabricant conservador o les entitats col·laboradores. 3.1.1 Certificacions unitàries .................... 715 3.1.2 Certificacions de lots d'elements de productes de petit valor, fabricats en sèrie Recipients de més de 100 l .................. 135 Recipients de menys de 100 l ................ 60 3.2 Inspecció tècnica de vehicles feta per personal dels serveis territorials d'Indústria i Energia utilitzant o no les estacions ITV dels concessionaris i l'expedició del certificat. 3.2.1 Inspeccions periòdiques de vehicles especials ................................... 2.380 Inspeccions per a duplicats o per a la matriculació del vehicle .................... 2.380 Inspeccions per a l'autorització de reformes o comprovació d'elements auxiliars o conjunts de vehicles ........................ 2.380 3.2.2 Inspecció de taxímetres o compta quilòmetres. 905

-4 Ordenació minera (C = nombre quadrícules mineres) 4.1 Permisos d'exploració (mínim per a C = 300) .138.000 145 + (C-300) 4.2 Permisos d'investigació (mínim C = 1) .......138.000 535 + (C-1) 4.3 Concessió d'explotació derivada (mínim C = 50) .....................................138.000 2.625 + (C-50) 4.4 Concessió d'explotació directa (mínim C = 50) .....................................177.260 2.625 + (C-50) 4.5 Aprovació dels plans de labors de recursos miners de les seccions A), C) i D). La base és el valor del pressupost anual d'explotació. S'aplica el 150% de la tarifa 2.1 4.6 Activitats mineres afins. 4.6.1 Inscripció i autoritzacions d'indústries mineres, pous, tallers de pirotècnia, polvorins i llurs ampliacions: s'aplica la tarifa 2.1. 4.6.2 Canvi de nom, pròrrogues, caducitats, modificacions i canvi de condicions de l'activitat. 4.6.2.1 Pel canvi de nom i de les pròrrogues s'aplica la tarifa 2.3.1. 4.6.2.2 Per les caducitats, les modificacions i el canvi de condicions de l'activitat s'aplica la tarifa 2.3.2. 4.6.2.3 Per les ampliacions, els canvis de nom, les modificacions o els canvis derivats de l'acció inspectora amb ocasió de la revisió, periòdica o a petició de tercers, dels registres: s'aplica la tarifa 2.5. 4.7 Particions i perímetres de protecció ........ 24.985

-5 Certificacions i informes 5.1 Homologació i assaigs 5.1.1 Informe sobre la fabricació de tipus per a la seva homologació ............................ 9.520 5.1.2 Expedició de certificats d'assaigs com a laboratori oficial de sorolls-frenats i avisadors de vehicles ....................... 14.275 5.1.3 Aprovació de fabricació de tipus única d'acord amb els Reglaments de Seguretat ..... 6.545 5.2 Control d'actuacions d'entitats col·laboradores, d'empreses i de professionals autoritzats, amb expedició dels certificats corresponents. 5.2.1 Control de professionals, empreses i entitats col·laboradores (exàmens escrits, registre, revisió d'inscripció, comprovació de mitjans materials, renovació de carnets, etc.) ...... 2.380 5.2.2 Control reglamentari d'inspectors d'entitats col·laboradores, empreses de serveis públics i empreses mineres i de professionals amb examen pràctic d'utilització d'aparells o mecanismes tècnics .......................... 7.140 5.3 Informes i certificacions tècniques 5.3.1 Informes relatius a activitats mineres (presa de mostres del fons de sac, aforament d'aigües, revisions reglamentàries d'elements auxiliars a les mines, caducitat de concessions, etc.) .......................... 12.980 5.3.2 Informes relatius a accidents laborals en activitats mineres .......................... 27.040 5.3.3 Confrontacions de projectes, instal·lacions aparells i productes per a estendre informes o certificacions, amb ocasió de les revisions periòdiques o a petició de tercers o bé, per obtenir subvencions o desgravacions, fraus, expropiacions, consolidació de concessions, certificat de productor nacional, reconversió industrial. Segons el valor del pressupost industrial o el valor del pressupost del projecte, instal·lació, aparells o productes a confrontar. 5.3.3.1 Inferior o igual a dos milions de pessetes .. 2.705 5.3.3.2 Més de dos milions fins a 20 milions ........ 9.735 5.3.3.3 Més de 20 milions fins a 100 milions ........ 33.530 5.3.3.4 Més de 100 milions .......................... 67.055 5.3.4 Informes per a l'autorització de l'ús o emmagatzematge d'explosius 5.3.4.1 Fins a 100 kg ............................... 5.410 5.3.4.2 Més de 100 a 500 kg ......................... 8.115 5.3.4.3 Més de 500 a 5.000 kg ....................... 12.980 5.3.4.4 Més de 5.000 kg ............................. 27.040 5.3.5 Visita i informe de grans voladures ......... 16.225 5.3.6 Certificats d'explotacions de patents i models d'utilitat ........................... 4.330

Article 177

Normes d'aplicació de les tarifes

-1 La verificació i la prova d'aparells o elements en laboratoris oficialment autoritzats es poden fer en lots uniformes, i els controls es poden fer utilitzant sistemes de mostratge adequats. El Departament d'Indústria i Energia fixa el nombre d'unitats que integra cada lot.

-2 L'import de la taxa per la verificació o la contrastació d'aparells o productes fabricats que van destinats a la venda no pot ultrapassar el 3% del preu de venda de l'objecte contrastat. Quan la taxa fixada en les tarifes anteriors l'ultrapassa, aquella es redueix al percentatge esmentat.

-3 Els Serveis Territorials del Departament d'Indústria i Energia poden comprovar d'ofici els valors declarats en la documentació aportada i sol·licitar els comprovants que calgui, per si s'escau rectificar la base per a la fixació de la taxa. A aquest efecte els seus Serveis d'Inspecció poden establir barems o valors mitjans que facilitin la tasca d'avaluació, sens perjudici del dret de recurs de l'administrat previst en aquesta Llei.

-4 En el cas que els serveis d'inspecció necessaris per a l'atorgament d'autorització o inscripció d'instal·lacions subjectes a reglaments de seguretat industrial i normalització siguin realitzades per entitats d'inspecció i control concessionàries de la Generalitat de Catalunya, no s'aplica la tarifa 2, sinó la tarifa 3.1.

TÍTOL 11 Taxes del Departament de Benestar Social

Capítol únic Taxes per activitats de serveis socials públiques i d'iniciativa mercantil

Article 178

Fet imposable Constitueix el fet imposable de la taxa la prestació que fa el Departament de Benestar Social dels serveis que es consignen a l'article 181. El fet imposable es produeix tant si l'administració presta els serveis d'ofici com si aquests són sol·licitats pels interessats.

Article 179

Subjectes passius Són subjectes passius de la taxa les persones naturals o jurídiques, públiques o privades, a les quals es presten els serveis que es graven a l'article 181.

Article 180

Acreditament La taxa s'acredita mitjançant la realització del fet imposable, tanmateix es pot anticipar l'exigibilitat al moment que els particulars sol·licitin la prestació dels serveis.

Article 181

Activitats de serveis socials públiques i d'iniciativa mercantil Pta

------------------------------------------------------------

-1 Autorització i registre d'establiments i serveis socials: 1.1 Entitats sense establiments ..................... 2.705 1.2 Establiments residencials ....................... 18.280 1.3 Establiments diürns ............................. 12.220 1.4 Altres serveis o activitats d'entitats i establiments ja autoritzats i registrats ........ 5.410

-2 Acreditament d'establiments i serveis: 2.1 Acreditament d'establiments residencials (fins a 50 places), per plaça ........................... 630 2.2 L'excés sobre 50 places, per plaça .............. 155 2.3 Acrediment d'establiment i serveis diürns ....... 6.115

-3 Renovacions d'acreditaments d'establiments i serveis: 3.1 Residencials (fins a 50 places), per plaça ...... 315 3.2 L'excés sobre 50 places, per plaça .............. 100 3.3 Diürns .......................................... 3.065

-4 Inspeccions d'establiments i serveis fetes a petició de l'entitat titular: per acte o per dia de durada quan se'n requereixi més d'un ......... 8.545

-5 Modificacions d'assentaments registrals ......... 630

-6 Certificacions d'assentaments registrals ........ 630

Disposicions addicionals

-1 Les taxes a què fa referència la lletra f) del punt 1 de l'article 11 de la Llei orgànica 8/1980 s'han d'ajustar a la normativa de la Llei de cessió de tributs a la Generalitat de Catalunya.

-2 Continuen regint-se per les mateixes disposicions atès que no són compresos en l'àmbit d'aquesta Llei:

  1. Les percepcions del règim de la Seguretat Social.

  2. El cànon de sanejament creat per la Llei 5/1981.

  3. Els cànons percebuts a causa de concessions administratives de serveis.

  4. Els productes de les tarifes per serveis i dels cànons per concessions i autoritzacions administratives en els ports d'acord amb la Llei 4/1982.

  5. Les taxes acadèmiques i administratives de l'ensenyament universitari.

  6. Les contribucions especials derivades del Servei de Prevenció i Extinció d'Incendis.

  7. Les exaccions parafiscals que percep l'Institut Català de la Vinya i el Vi.

    -3 Llevat dels supòsits continguts a l'article 2 i a les disposicions addicionals primera i segona, resta prohibida la percepció, sota qualsevol denominació, d'exaccions i indemnitzacions no recollides en aquesta Llei, per raó dels serveis públics prestats per la Generalitat o els seus organismes autònoms.

    -4 Qualsevol llei que, d'ara endavant, modifiqui o creï taxes compreses dins l'àmbit d'aquesta haurà de contenir una nova redacció dels preceptes afectats, incloent-hi, si cal, articles amb numeració bis.

    -5 S'autoritza el Consell Executiu a adequar anualment les taxes acadèmiques aplicables en l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEF) a les que regeixen per als centres universitaris de caràcter experimental.

    Disposició derogatòria Resten derogats en l'àmbit territorial de Catalunya:

  8. La Llei 27/1984, del 19 de desembre.

  9. Les disposicions recollides en l'annex de la Llei 27/1984, llevat de les normes de caràcter extratributari.

  10. El Decret 141/1984, de 10 d'abril.

  11. Qualsevol altra disposició que s'oposi a aquesta Llei. La Llei de taxes i exaccions parafiscals del 25 de desembre de 1958 no és aplicable en l'àmbit territorial de Catalunya.

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR