Judici ràpid a Dolors Vila Llobet, Secretària del Jutjat de 1a Instància de CERVERA

AutorLluís Padullés i Augé
CargoAdvocat
Páginas12

Page 12

Tranquils, tranquils, que no passa res. Com podeu pensar en aquesta possibilitat qui l'heu conegut? El que fa un titular.

El cert és que, en horari habilitat a l'efecte ja que es tractava de causa urgent que ho justificava, puix la Secretària (de tota la vida) del Jutjat de 1a Instància i Instrucció núm.1 de Cervera, Sra. Dolors Vila Llobet, cessava el mateix dia 31 de gener de 2008, després de 44 anys de servei a l'Administració de Justícia, amb assistència del M. Fiscal, es va celebrar al Jutjat de 1a Instància i Instrucció de Cervera la vista del judici oral contra seva en raó a un suposat il·lícit contra els drets dels treballadors (ella mateixa), on la part acusadora era el propi Jutjat i el M. Públic i la seva defensa un advocat del Partit.

Es tractava d'acordar o decidir sobre la conveniència i oportunitat d'accedir a la petició formulada per la funcionària al Departament de Justícia envers la procedència o no de la seva jubilació anticipada tot i analitzant si havia fet prous mèrits perquè li fos reconeguda i atesa la situació en què es queda el Jutjat (quasi de paràlisi momentània) amb la seva marxa definitiva. Fou practicada la prova, documental i testifical de l'agent Sra. Florinda, amb l'informe final o conclusions.

El cert és que hi va haver moments del judici, amb assistència com a públic de tot el personal dels Jutjats núm. 1 i 2, com de professionals lletrats i procuradors del Partit Judicial de Cervera que escoltaven amb especial atenció el que succeïa a la Sala, en què es dubtava si estàvem en un procediment civil i de jurisdicció voluntària sobre reconeixement de mèrits; o davant el Jutjat contenciós administratiu donada la seva condició de funcionària i per tractar-se d'actes de l'Administració pública; o davant el Jutjat Social al parlar de temes laborals com la jubilació; o del Jutjat d'Instrucció tot i que suposadament qualsevol il·lícit aniria de part de l'Administració de Justícia i contra seva si, en definitiva, es restringís els drets de la treballadora reconeguts per disposicions legals. Però ja se sap, en justícia tot és possible i, com passa en tantes ocasions, mai se sap del resultat. Tot és discutible, tot és opinable... i fins i tot havíem de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR