ORDRE de 29 de febrer de 1988, per la qual es fixen els períodes hàbils i les normes generals relacionades amb la pesca a les aigües continentals de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

D'acord amb el que disposen la Llei de Pesca Fluvial, de 20 de febrer de 1942, i el seu Reglament de 6 d'abril de 1943, i les disposicions concordants, es fixen els períodes hàbils de pesca i les normes generals aplicables a la pesca a les aigües continentals de Catalunya;

Escoltat el Consell de Pesca Continental de Catalunya;

En virtut d'això, i a proposta de la Direcció General de Política Forestal,

Ordeno:

Article 1

Horari hàbil A les aigües públiques i privades, l'horari hàbil de pesca és d'una hora abans del sol ixent fins a una hora després de la posta, excepte per a les llamprees, que es poden capturar de nit. L'anguila té una reglamentació especial, que s'esmenta a l'article 9.

Article 2

Dimensions mínimes S'indiquen a l'Annex 1, amb l'excepció esmentada a l'article 8.5. Els exemplars de mida igual o inferior a la longitud que s'expressa han de ser retornats a l'aigua immediatament, sigui quin sigui l'art de pesca utilitzat. La longitud dels peixos es compta des de la punta de la boca fins al punt mitjà de l'aleta caudal. Per a l'anguila, caldrà atenir-se al que disposa l'article 9 d'aquesta Ordre.

Article 3

Límit de captures D'acord amb l'article 8.8 d'aquesta Ordre, la truita té limitació màxima de captures, tant a les zones lliures com a les zones de Pesca Controlada.

Article 4

Xarxes 4.1 Les xarxes queden prohibides a les comarques de Barcelona i Girona. 4.2 A la resta de Catalunya només es poden autoritzar determinats tipus de xarxes, en els llocs, en l'època i per a les espècies especificades a continuació, i en cap cas no poden ocupar més de la meitat de l'amplada del corrent del riu en el moment de pescar. La mida de malla o llum es refereix a la xarxa convenientment mullada. Comarques de Tarragona Només s'autoritza filat de malla o llum de 35 mm de costat com a mínim. Lloc: riu Ebre i Estanys interiors del Delta de l'Ebre, aigua avall del pont penjant d'Amposta. Espècies: ciprínids, llísseres, alosa, saboga, llobarro i pleuronectiformes. Època: d'1 d'octubre a final de febrer. Comarques de Lleida Només seran permeses amb autorització expressa de la Secció Territorial del Medi Natural de Lleida. Filat de malla o llum de 12 mm de costat com a mínim. Llargària màxima de 20 m, amplada o alçària màxima d'1,25 m. Espècie: madrilla i bagra.

Article 5

5.1 Zones de Pesca Controlada (acotats) Són les zones de les aigües continentals que, per les seves condicions biològiques o piscícoles, tenen una regulació especial. La llista actual de les zones de Pesca Controlada (acotats) és la de l'Annex 2. Els afluents que desguassen en aquestes zones també són considerats de Pesca Controlada (acotats) als seus darrers 50 m. Per pescar en aquestes zones és necessari el permís especial d'un dia de durada, personal i intransferible. Els pescadors jubilats podran gaudir del permís gratuït excepte els dies festius i els dissabtes. El límit d'aquesta mena de permisos és del 20% de la quota diària de la zona. Els pescadors menors de 16 anys podran gaudir del permís gratuït a les zones de Pesca Controlada del Grup 2n (zones amb limitació de permisos per temporada), excepte els diumenges i els festius. 5.2 Zones de Pesca Controlada Professional (acotats) D'acord amb la Resolució de la Direcció General de Política Forestal de 23 d'octubre de 1986, es va prorrogar la concessió de pesca als estanys de l'Encanyissada, la Tancada i la Goleta o les Olles (Delta de l'Ebre).

Article 6

Refugi de pesca (vedat) És la zona on és vedat o prohibit pescar per tal de protegir o fomentar la fauna ictiològica. En aquests indrets no es pot pescar cap espècie. Amb motiu de la protecció i el foment de la fauna ictiològica, per aquesta temporada, s'han fixat els refugis que es detallen a l'Annex 3.

Article 7

La pesca als Espais Naturals de Protecció Especial es regirà per la normativa específica de cada espai.

Article 8

Truita (Salmo trutta fario i Salmo gairdneri) 8.1 El període hàbil general per a la pesca de la truita serà des del dia 19 de març fins al dia 31 d'agost, incloses ambdues dates. 8.2 D'acord amb l'article 18 de la Llei de Pesca Fluvial vigent, es consideraran com a aigües habitades per la truita les que s'indiquen a l'annex 4 i, en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR