ORDRE AAM/183/2012, de 20 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per incentivar la recerca aplicada en matèria de producció agroalimentària, i se'n convoquen els corresponents a l'any 2012.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) té com a objectiu, entre altres, el foment de la recerca en matèria de producció agrària i alimentària.

L’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) va ser creada per la Llei 7/2001, de 31 de maig, amb l’objectiu d’executar els programes de beques, de préstecs, de subvencions i d’altres activitats de foment a l’estudi universitari, de la recerca científica i tècnica i de la innovació tecnològica a Catalunya.

El DAAM, a través de la Secretaria General, és competent per fomentar la recerca en matèria de producció agrària i alimentària ecològica i mètodes alternatius de control de plagues a l’agricultura.

Els Estatuts de l’AGAUR, aprovats pel Decret 168/2002, d’11 de juny, preveuen al seu article 5.1.b) la formalització d’acords, pactes, convenis i contractes amb entitats públiques o privades i amb altres departaments de la Generalitat de Catalunya per a la concessió de subvencions, així com el seu seguiment. Així mateix, correspon a l’AGAUR el foment de les relacions amb altres institucions amb funcions de gestió d’ajuts universitaris i de recerca i l’assessorament als òrgans de l’Administració de la Generalitat en les matèries relacionades amb la gestió d’ajuts i subvencions.

Dins d’aquest marc de col·laboració, mitjançant el Conveni entre el DAAM i l’AGAUR de 21 de desembre de 2011 s’encarrega a l’AGAUR la gestió de la convocatòria d’ajuts per incentivar la recerca aplicada en matèria de producció agroalimentària.

Els esmentats ajuts tenen com a objecte contribuir a la generació del coneixement necessari per desenvolupar tècniques de producció agroalimentària ecològica necessàries per a la producció ecològica, d’acord amb el Reglament (CE) 834/2007, que afavoreixin la reconversió i aportin garanties als operadors que duen a terme aquest tipus de produccions a Catalunya i també per al desenvolupament de mitjans alternatius de control de plagues, malalties, gestió eficient de l’aigua de reg i mesures de mitigació dels efectes del canvi climàtic.

Consegüentment, valorada la conveniència de donar compliment a aquests objectius, d’acord amb el Conveni establert entre el DAAM i l’AGAUR, i de donar suport a la recerca aplicada en matèria de producció agroalimentària mitjançant un ajut econòmic, d’acord amb l’article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, i en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts per incentivar la recerca aplicada en matèria de producció agroalimentària, que es publiquen a l’annex d’aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts destinats a incentivar la recerca aplicada en matèria de producció agroalimentària corresponents a l’any 2012, d’acord amb les bases reguladores aprovades a l’article 1 precedent.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds serà de 30 dies naturals a comptar de l’endemà de la publicació de l’Ordre al DOGC.

2.3 L’import global màxim destinat a aquesta convocatòria és de 264.429,09 euros, 100.000,00 euros a càrrec de la partida pressupostària AG03 D/482000101/6111/0000, i 164.429,09 euros a càrrec de la partida pressupostària AG06 D/482000100/5740/000, del pressupost del DAAM, que el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha transferit a l’AGAUR d’acord amb el Conveni d’encàrrec de gestió signat entre el DAAM i l’AGAUR a 21 de desembre de 2011. Aquest import es distribuirà de la manera següent:

Un import màxim de 100.000,00 euros per als ajuts concedits pels 8 àmbits especificats a l’apartat 1.2.1 de les bases reguladores, corresponents a la recerca aplicada en àmbits específics en matèria de producció agroalimentària ecològica.

Un import màxim de 164.429,09 euros per als ajuts concedits pels 3 àmbits especificats a l’apartat 1.2.2 de les bases reguladores, corresponents a la recerca aplicada en altres àmbits de producció agroalimentària.

Aquest desglossament es podrà modificar en funció de les disponibilitats pressupostàries finals i les necessitats per a cada apartat.

2.4 L’òrgan instructor dels expedients d’ajuts és l’AGAUR.

2.5 L’òrgan competent per emetre la resolució sobre les sol·licituds és el/la conseller/a del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. A aquests efectes es nomena una Comissió de valoració que serà l’òrgan col·legiat encarregat de valorar les sol·licituds d’ajuts, formada pel subdirector o la subdirectora general de Transferència i Innovació Agroalimentària, el subdirector o la subdirectora general d’Agricultura i un vocal designat per l’AGAUR.

2.6 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit a la persona sol·licitant serà de 6 mesos a comptar de la data en què finalitza el termini de presentació de sol·licituds. En cas de manca de resolució expressa, la sol·licitud es considera desestimada per silenci administratiu.

2.7 Aquesta resolució posa fi a la via administrativa. Contra la resolució es pot interposar potestativament recurs de reposició davant del/de la conseller/a del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la notificació de la resolució, o bé interposar recurs contenciós administratiu en el termini de 6 mesos des de l’endemà de la recepció d’aquesta notificació davant de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

En cas de silenci administratiu, el recurs de reposició davant el conseller o la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural o el recurs contenciós administratiu davant de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, es podrà interposar en el termini de tres mesos a comptar de la data en què s’exhaureixi el termini per emetre resolució i notificar que estableix l’apartat anterior.

2.8 Els ajuts concedits es publicaran al web http://www.gencat.cat/agaur fent ús dels mitjans electrònics establerts i s’exposaran al tauler d’anuncis de les dependències de l’AGAUR (passeig de Lluís Companys, 23, 08010 Barcelona). Els que superin els 3.000,00 euros, es publicaran, a més, en el DOGC.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 20 de juny de 2012

Josep Maria Pelegrí i Aixut

Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació

i Medi Natural

Annex

Bases reguladores

—1 Objecte

L’objecte dels ajuts convocats mitjançant l’Ordre és:

1.1 Atorgar ajuts que contribueixin a generar el coneixement necessari per desenvolupar tècniques de producció agroalimentària, tant en l’àmbit específic de la producció agroalimentària ecològica, d’acord amb el que estableix el Reglament (CE) 834/2007, que afavoreixin la reconversió i aportin garanties als operadors que duen a terme aquest tipus de produccions a Catalunya, com en altres àmbits, més generals, de sistemes de producció agroalimentària.

1.2 Tots els projectes s’han d’adequar obligatòriament a un dels àmbits que s’enumeren a continuació:

1.2.1 Recerca aplicada en àmbits específics en matèria de producció agroalimentària ecològica.

Àmbit 1. Sanitat vegetal i animal.

Àmbit 2. Gestió del sòl, adobat i fertilització i pràctiques de conreu.

Àmbit 3. Maneig de la vegetació espontània en les zones de conreu.

Àmbit 4. Desenvolupament de pràctiques aqüícoles ecològiques adaptades a l’entorn.

Àmbit 5. Alimentació, instal·lacions i pràctiques pecuàries.

Àmbit 6. Anàlisi i millora de les qualitats diferencials del sistema de producció agroalimentària ecològica.

Àmbit 7. Selecció i millora de varietats adaptades al sistema de producció agrària ecològica, especialment de varietats locals de Catalunya.

Àmbit 8. Anàlisi econòmica i/o social de les activitats agroalimentàries ecològiques.

1.2.2 Recerca aplicada en altres àmbits de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR