ORDRE CLT/361/2011, de 2 de desembre, dels premis Pompeu Fabra.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyOrdre

ORDRE

CLT/361/2011, de 2 de desembre, dels premis Pompeu Fabra.

L'Ordre VCP/460/2008, de 28 d'octubre, va crear els premis Pompeu Fabra per reconèixer i premiar les persones, entitats, empreses o organitzacions que hagin contribuït a l'impuls del català en diversos àmbits. Posteriorment, es va modificar mitjançant l'Ordre VCP/454/2010, de 10 de setembre, que va instituir, en el si dels premis Pompeu Fabra, el premi Robèrt Lafont, per reconèixer i premiar persones o entitats que s'hagin distingit per la defensa, projecció i promoció de la llengua occitana en qualsevol punt del domini lingüístic.

Ara es creu convenient donar entitat pròpia a la categoria dedicada a l'occità aranès, de manera que es crea separadament el premi Robèrt Lafont, mitjançant una altra ordre amb els mateixos objectius que ja tenia, però amb una regulació pròpia que en refermi la singularitat i la identitat. En conseqüència, aquesta Ordre, que deroga l'Ordre VPC/460/2008, de 28 d'octubre, elimina el premi Robèrt Lafont del si dels premis Pompeu Fabra i regula de manera íntegra aquests últims.

Així mateix, aquesta Ordre incorpora una altra categoria als premis Pompeu Fabra, la del voluntariat lingüístic. Es creu oportú atorgar un reconeixement a iniciatives de voluntariat que hagin afavorit l'extensió de l'ús de la llengua catalana o a alguna persona física o jurídica que hagi destacat per la seva participació i implicació en el programa “Voluntariat per la Llengua”. Aquest programa, creat al 2003, és impulsat per la Direcció General de Política Lingüística i el seu objectiu és incentivar la pràctica oral del català. L'any 2010 el programa esmentat va ultrapassar les 10.000 parelles lingüístiques.

El Decret 200/2010, de 27 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, disposa que correspon al Departament de Cultura la promoció i el foment de la llengua catalana.

D'acord amb l'article 12.d) de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i l'article 39.3 de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern;

Per tot això,

Ordeno:

Article 1

Premis Pompeu Fabra

Els premis Pompeu Fabra tenen l'objectiu de reconèixer la tasca de persones o entitats en la projecció social de la llengua catalana en diferents àmbits i, fent públic aquest reconeixement, fomentar l'acció de la societat civil en l'impuls del català en els sectors de regulació privada.

Article 2

Categories

S'atorguen sis premis, en les categories següents:

  1. Premi Pompeu Fabra de comunicació i noves tecnologies.

  2. Premi Pompeu...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR