ORDRE VCP/460/2008, de 28 d'octubre, de creació dels premis Pompeu Fabra.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidencia
Rango de LeyOrdre

ORDRE

VCP/460/2008, de 28 d'octubre, de creació dels premis Pompeu Fabra.

El Departament de la Vicepresidència, mitjançant la Secretaria de Política Lingüística, és competent en matèria de foment de l'ús de la llengua catalana.

Els premis Pompeu Fabra els institueix la Secretaria de Política Lingüística per reconèixer i premiar les persones, entitats, empreses o organitzacions que hagin contribuït a l'impuls del català en diversos àmbits.

Els premis porten el nom de Pompeu Fabra, gramàtic i lexicògraf que va dedicar la seva vida a l'estudi del català i a la difusió de la correcció de la llengua, ja que la seva figura i el seu treball han estat essencials per fixar el català contemporani. Fabra fou, a més d'un científic brillant, un escriptor conscient de la dimensió social dels usos lingüístics i de la necessitat de disposar d'una llengua codificada i apta per als diversos estils i funcions, d'un instrument vàlid per a la recuperació cívica i cultural, després de segles de decadència. Per tant, en la figura de Pompeu Fabra s'associen factors de tradició i de modernitat, de coneixement i de divulgació, de sistematització i de foment de l'ús, tots relacionats amb la llengua catalana, que s'escauen amb allò que els premis que s'institueixen amb el seu nom volen reconèixer i distingir.

Per tot això,

Ordeno:

Article 1

Crear els premis Pompeu Fabra, amb l'objectiu de reconèixer la tasca de persones o entitats en la projecció social de la llengua catalana en diferents àmbits i, fent públic aquest reconeixement, fomentar l'acció de la societat civil en l'impuls del català en els sectors de regulació privada.

Article 2

S'atorgaran cinc premis, en les categories següents:

Premi Pompeu Fabra de comunicació i noves tecnologies.

Premi Pompeu Fabra de l'àmbit socioeconòmic.

Premi Pompeu Fabra a la projecció i difusió de la llengua catalana.

Premi Pompeu Fabra a la trajectòria professional, científica o cívica.

Premi Pompeu Fabra a la incorporació a la comunitat lingüística catalana.

Article 3

La concessió dels premis Pompeu Fabra es farà per ordre de la persona titular de la vicepresidència del Govern.

Article 4

L'atorgament del premi es materialitza en el lliurament d'un bust de Pompeu Fabra. El premi no té dotació econòmica.

Article 5

S'aproven les bases que han de regir els premis Pompeu Fabra, les quals es publiquen en l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició final

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR