DECRET 64/2002, de 19 de febrer, de concessió de la Medalla i de la Placa Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic a nou personalitats i a tres institucions.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Universitats, Recerca i Societat de la Informació
Rango de LeyDecret

DECRET

64/2002, de 19 de febrer, de concessió de la Medalla i de la Placa Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic a nou personalitats i a tres institucions.

Mitjançant el Decret 86/1982, de 15 d'abril, es van crear la Medalla i la Placa Narcís Monturiol per tal de distingir les persones físiques i jurídiques, respectivament, que han contribuït pels seus mèrits d'una manera destacada al progrés científic i tecnològic de Catalunya.

Per això, a proposta del conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació i amb l'acord del Govern,

Decreto:

Article 1

S'atorga la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic a les persones següents:

Agustí i Comes, Ramon

Catedràtic del Departament de Teoria del Senyal i Comunicacions de la Universitat Politècnica de Catalunya, per ser pioner en la recerca en el camp de les comunicacions mòbils a Catalunya i Espanya, així com per les seves contribucions científiques amb repercussió internacional en aquest camp, i per la seva contribució a l'apropament entre la universitat i l'empresa, que ha donat fruit a molts projectes conjunts.

Avilés i Puigvert, Francesc X.

Director de l'Institut de Biotecnologia i de Biomedicina (IBB) de la Universitat Autònoma de Barcelona i catedràtic de bioquímica i biologia molecular de la mateixa Universitat. Per les seves contribucions científiques amb repercussió internacional en el camp de l'enginyeria de proteïnes, concretament en l'anàlisi de l'estructura i funció, i en el redisseny de diverses proteases i inhibidors de proteases, algunes de les quals tenen gran importància biotecnològica i biomèdica. També per la seva tasca en la refundació i potenciació de l'IBB.

Bosch i Tubert, Fàtima

Catedràtica de bioquímica i biologia molecular en la Universitat Autònoma de Barcelona i directora en funcions del Centre de Biotecnologia Animal i Teràpia Gènica de la UAB. Per les seves contribucions científiques a l'estudi de la fisiopatologia de la diabetis mellitus en models animals transgènics i de la teràpia gènica per a aquesta malatia, i per la seva trajectòria de promoció de la recerca en el camp de la transferència gènica.

Durfort i Coll, Mercè

Catedràtica de biologia cel·lular de la Universitat de Barcelona. Per les seves aportacions en l'àmbit dels estudis ultraestructurals de la biologia de la reproducció d'invertebrats aquàtics i de les alteracions cel·lulars degudes al parasitisme en espècies de bivalves d'interès...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR