DECRET 40/1990, de 23 de gener, pel qual es modifiquen els Estatuts del Consorci de Promoció Turística de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

L'experiència acumulada des de la constitució del Consorci de Promoció Turística en ordre al seu funcionament, i també les incorporacions a aquest organisme per part d'entitats representatives del sector, han aconsellat als seus òrgans rectors la modificació dels Estatuts amb la finalitat de la seva millor adequació per al compliment dels seus objectius.

Ateses les competències que m'han estat conferides, a proposta del conseller de Comerç, Consum i Turisme i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article únic

Es modifiquen els Estatuts del Consorci de Promoció Turística i es publiquen annexos en aquest Decret.

Disposicions finals

- 1 Es faculta el conseller de Comerç, Consum i Turisme per dictar les normes necessàries per al desplegament, l'eficàcia i l'execució del present Decret.

- 2 Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 23 de gener de 1990

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Lluís Alegre i Selga Conseller de Comerç, Consum i Turisme

ESTATUTS del Consorci de Promoció Turística de Catalunya

Capítol 1 Normes generals

Article 1

1.1 El Consorci de Promoció Turística de Catalunya és una entitat dotada de personalitat jurídica pública, sotmesa a l'ordenament jurídic públic. 1.2 És integrat per:

  1. La Generalitat de Catalunya, que n'exerceix la tutela per mitjà del Departament de Comerç, Consum i Turisme.

  2. Les entitats de promoció turística de caràcter zonal i local, amb un total de 14 representants distribuïts de la forma següent: Patronat de Turisme Costa Brava-Girona: 4 representants. Centre d'Iniciatives Turístiques del Maresme: 1 representant. Patronat Municipal de Turisme de Barcelona: 1 representant. Associació d'Entitats de Promoció Turística del Garraf: 1 representant. Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i Comunitat Turística de la Costa Daurada: 4 representants. Patronat Intercomarcal de les Terres de Lleida: 2 representants. Centre d'Iniciatives Turístiques de la Vall d'Aran: 1 representant.

  3. Les associacions representatives del sector, amb un total de 13 membres distribuïts de la forma següent: Confederació Empresarial d'Hoteleria de Catalunya: 4 representants. Associacions d'Apartaments Turístics: 2 representants. Federació Catalana de Càmpings i Ciutats de Vacances: 2 representants. Associació Catalana d'Agències de Viatges: 2 representants. Federació Empresarial Catalana d'Autotransports de Viatgers: 1 representant. Associació Catalana d'Estacions de Muntanya: 1 representant. Associació de Parcs Aquàtics de Catalunya: 1 representant.

Article 2

El Consorci de Promoció Turística de Catalunya, amb la finalitat de vetllar per la imatge i la millora del desenvolupament del sector turístic, té com a objecte l'execució d'accions orientades a la seva promoció i a l'assistència tècnica als ens que ho sol·licitin, promovent i donant suport a la presència del sector en els mercats turístics.

Article 3

La durada del Consorci serà indefinida.

Article 4

El domicili del Consorci serà el que, dins l'àmbit territorial de Catalunya, establirà el Consell General.

Article 5

Podran integrar-se en el Consorci altres entitats, corporacions i institucions de dret públic o privat del sector turístic, sempre que acceptin expressament els presents Estatuts i amb l'acord favorable d'admissió previ adoptat per la majoria absoluta del ple del Consell General del Consorci.

Capítol 2 Òrgans

Article 6

El Consorci es regirà pels òrgans següents:

  1. El Consell...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR