DECRET 215/1991, de 14 d'octubre, de modificació del Decret 56/1989, de 13 de març, de reestructuració de l'Institut Català de la Salut.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

Pel Decret 56/1989, de 13 de març, es procedí a reorganitzar els serveis centrals de l'Institut Català de la Salut, tot redistribuint les funcions dels diversos òrgans i unitats, i adaptant-ne l'estructura a les competències encomanades a l'Institut.

Les funcions atribuïdes a l'Assessoria Jurídica de l'Institut Català de la Salut han experimentat, en els últims temps, un increment notable, derivat del creixement dels serveis i les activitats que té encomanats, tant pel que fa a la vessant consultiva o d'assessorament com a la de representació i defensa de l'Institut davant els òrgans jurisdiccionals.

Dins d'aquest context, el present Decret té per objecte dotar l'Assessoria Jurídica de l'Institut Català de la Salut d'una estructura organitzativa coherent i adequada, que li permeti desenvolupar d'una manera eficaç i eficient les funcions que li han estat atribuïdes.

A l'empara del que preveu l'article 61 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, a proposta del conseller de Sanitat i Seguretat Social, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article únic

Es modifica l'article 12 del Decret 56/1989, de 13 de març, de reestructuració de l'Institut Català de la Salut, que queda redactat de la manera següent: "12.1 L'Assessoria Jurídica s'encarregarà de: "

  1. La representació i defensa de l'Institut Català de la Salut en tota mena de judicis, sens perjudici del que disposa el Decret 286/1988, de 17 d'octubre. "

  2. La preparació dels antecedents, la tramitació de les comunicacions judicials i l'emissió d'informes, quan s'escaigui, sobre els recursos que se substanciïn en via jurisdiccional. "

  3. L'emissió d'informes sobre els convenis i els contractes administratius, civils i mercantils que hagin de ser subscrits pels òrgans de l'Institut o, si s'escau, elaborar-los, i també l'emissió d'informes sobre els plecs de clàusules administratives i dels expedients relatius a la modificació, novació, nul·litat, rescissió, resolució i extinció dels contractes. "

  4. L'elaboració d'informes o, si s'escau, de les propostes de resolució dels recursos interposats contra els actes administratius de l'Institut o dels seus òrgans, i de les reclamacions en via governativa, prèvia a la judicial, civil o laboral. "

  5. L'elaboració dels dictàmens i estudis jurídics de tota mena que li siguin encomanats, com també qualsevol altre assumpte que, d'acord amb la legislació vigent, exigeixi...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR