DECRET 97/1997, de 15 d'abril, pel qual s'estableixen determinats criteris d'aplicació de la Llei 19/1995, de 4 de juliol, de modernització de les explotacions agràries.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyDecret

Amb l'objectiu d'aconseguir un model d'explotació agrària més competitiu i preparat per afrontar els canvis successius produïts en el marc de la política agrària comunitària i dels acords comercials multilaterals del GATT, la Llei estatal 19/1995, de 4 de juliol, de modernització de les explotacions agràries, ha establert una sèrie de mesures destinades a estimular la formació d'explotacions agràries amb dimensions suficients i a fomentar l'associacionisme agrari i l'accés dels agricultors joves a la titularitat de les explotacions agràries.

L'esmentada Llei 19/1995, de 4 de juliol, crea el concepte d'explotació agrària prioritària com a referència bàsica d'actuació, i preveu que les comunitats autònomes siguin les encarregades d'expedir la certificació per acreditar que l'explotació té caràcter de prioritària.

Atès que, d'acord amb l'article 12.1.4) de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, correspon a la Generalitat de Catalunya la competència exclusiva en matèria d'agricultura i ramaderia d'acord amb les bases i l'ordenació de l'activitat econòmica general i la política monetària de l'Estat.

D'acord amb l'informe de la Comissió Jurídica Assessora;

A proposta del conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Professionalitat agrària 1.1 Als efectes del que disposa l'article 4.1.b) de la Llei 19/1995, de 4 de juliol, s'entén que el titular de l'explotació posseeix un nivell de capacitació agrària suficient quan estigui inclòs en algun dels supòsits següents:

  1. Haver cursat estudis agraris, com a mínim del nivell de formació professional agrària de primer grau.

  2. Haver superat les proves de capatàs agrícola.

  3. Haver exercit l'activitat agrària un mínim de 5 anys, la qual cosa s'acredita mitjançant la constatació de la data d'afiliació en el règim corresponent de la Seguretat Social.

  4. Acreditar, respecte als anys que no s'ha exercit l'activitat agrària, l'assistència a cursos o seminaris de perfeccionament tecnològic i empresarial agrari amb una durada mínima de 25 hores lectives per cada any, fins a completar els cinc anys que estableix l'apartat anterior. 1.2 Els majors de 40 anys que exerceixin o vulguin exercir l'activitat agrària i no puguin justificar el requisit esmentat a l'apartat c) hauran de formalitzar la seva alta al règim corresponent de la Seguretat Social i comprometre's a adquirir en el termini de 2 anys, respecte als anys que manquin per arribar als 5 anys establerts, la formació necessària mitjançant l'assistència a cursos de perfeccionament tecnològic i empresarial agrari amb una durada mínima de 25 hores lectives per cada any que manqui fins a completar en hores lectives de formació el termini esmentat. 1.3 Els cursos que es realitzin per completar l'experiència professional, els haurà d'homologar el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR