DECRET 43/1989, de 24 de febrer, sobre mesures d'ajut per al foment de la modernització i millora de l'eficàcia de les estructures agràries.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyDecret

La Llei 9/1985, de 24 de maig, sobre modernització de l'empresa familiar agrària, va establir un sistema per a la modernització del sector agrari a Catalunya, on l'estructura social i econòmica de la majoria de les explotacions que constitueixen la base de les activitats agrícola i ramadera és de caràcter familiar, amb la finalitat de disposar d'un marc legal adequat per garantir uns ingressos i unes condicions de vida equiparables als d'altres activitats professionals.

L'adhesió a la Comunitat Econòmica Europea va fer necessària l'adaptació d'aquesta normativa al dret comunitari, principalment al Reglament CEE 797/1985 del Consell, de 12 de març de 1985, sobre millora de l'eficàcia de les estructures agràries, la qual cosa es va dur a terme mitjançant el Decret legislatiu 4/1986, de 4 d'agost, pel qual es modifica la Llei 9/1985.

Aquest Decret legislatiu determina que el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca pot desplegar, en benefici de les empreses familiars agràries i, de manera prioritària, d'aquelles que presentin plans de modernització i desenvolupament integral, mesures que contribueixin a la millora de les seves rendes i condicions de vida, treball i producció.

Atès que els objectius que es pretenen assolir amb aquesta legislació s'adequen als que preveu la normativa agrícola estructural comunitària, concretament al Reglament CEE 797/1985, de 12 de març, relatiu a la millora de l'eficàcia de les estructures agrícoles;

Atès que l'acció comuna instaurada en l'esmentat Reglament ha estat instrumentada per l'Estat mitjançant el Reial Decret 808/1987, de 19 de juny, i les seves ordres de desplegament;

Atesa la limitació de recursos financers estatals, que ha fet necessària una concentració dels ajuts vers determinades actuacions;

Atesa l'especificitat de les estructures agràries de Catalunya;

En conseqüència, i en virtut de les competències que em són conferides, a proposta del Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i d'acord amb el Consell Executiu, Decreto:

Article 1

Amb la finalitat de fomentar i donar suport a la modernització de les estructures agràries a Catalunya, s'estableix un règim d'ajuts dins el marc del Reglament CEE 797/1985, de 12 de març, relatiu a la millora de l'eficàcia de les estructures agràries.

D'una banda, la secció 1 d'aquest Decret defineix un règim d'ajut per complementar determinades línies que preveu el Reial Decret 808/1987, de 19 de juny, pel qual s'estableix un sistema d'ajuts per a la millora de l'eficàcia de les estructures agràries en aplicació del Reglament CEE 797/1985. D'altra banda, les seccions 2 i 3 instrumenten ajuts relatius a altres àmbits que es considera necessari fomentar donada la limitació de recursos estatals a l'hora d'aplicar l'acció comuna esmentada.

Secció 1 Ajuts complementaris a determinades inversions en explotacions agrícoles

Article 2

2.1 Podran ser complementats els ajuts corresponents a les inversions acollides a l'acció comuna i que vagin destinades a: 2.1.1 Foment i reconversió de regadius:

  1. Mesures adreçades a l'economia d'aigua i energia: Basses de recollida i regulació d'aigua. Xarxes de distribució a pressió. Sistemes de reg a pressió natural.

  2. Mesures adreçades a la millora de l'eficàcia d'aplicació de reg: Instal·lació de regs localitzats. Sistemes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR