Dedicatòria al meu pare 'In Memòriam': paraules pronunciades el dia 2 d'agost de 2012, en el seu enterrament

AutorJoaquín Carbonell Tabeni
CargoAdvocat. Doctor en Dret Professor Associat de Dret Processal de la Universitat de Lleida
Páginas42-42

Page 42

El dia 31 de juliol de 2012 a les 23 hores, va morir el meu pare i company Don Joaquin Carbonell Sorribes.

Sense dubte mereix aquestes breus paraules de record.

La seva mort no pot esborrar la seva memòria, en especial el seu número de col·legiat 77 del l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Lleida.

Amb ell se’n va el caràcter de l’antiga advocacia catalana i espanyola:

  1. Els antics temps de l’exquisit respecte als companys i la jurisdicció, el desplaçarse als Jutjats per parlar amb funcionaris, jutges, fiscals i companys qualsevol qüestió que no necessàriament era la urgència de l’assumpte del client puntual.

  2. Els temps oblidats de la màquina d’escriure i el telèfon fix de roda; a les vistes i judicis mai van oblidar aquells lletrats la vestimenta de l’anterior estatut de l’advocacia: el vestit, sabates i corbata negra; la camisa sempre de color blanc; cada advocat tenia la seva pròpia toga ad-hoc per la trinxera.

  3. Era impensable tutejar llavors a un company lletrat de major edat.

    Van ser els temps de lletrats durs i experts en dret: entre altres i perdó pels oblits, dels advo-cats Srs. Duró, Pol, Mestre, Rivera, Betriu, Tamarit, Minguella, Reves, Dr. Montaña.

    Van disfrutar tots ells de "buenos tiempos para la lírica": les lleis no es modificaven a ritme insostenible, i la jurisprudència es buscava a mà, en els pesats toms enquadernats de l’Aranzadi. Aquests temps sense dubte mai tornaran per l’advocacia, deixo a la consideració dels companys si van ser o no millors.

    Per finalitzar vull destacar-los que el meu pare, en la seva condició de segona generació de juristes de la família, té la sort de abandonarnos, deixant un important llegat successori de tercera i quarta generació de juristes i advocats de la família Carbonell, que perpetuarem la seva memòria:

  4. Tres fills juristes: amb el caràcter de tercera...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR