ORDRE ARP/163/2002, de 3 de maig, per la qual es crea la Reserva de drets de plantació de vinya de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ARP/163/2002, de 3 de maig, per la qual es crea la Reserva de drets de plantació de vinya de Catalunya.

L'article 5 del Reglament CE 1493/1999, del Consell, de 17 de maig, pel qual s'estableix l'organització comuna del mercat vitivinícola, dóna potestat als estats membres per a la creació de reserves nacionals o regionals de drets de plantació de vinya, amb la finalitat de millorar la gestió del potencial de producció.

El Reglament CE 1227/2000, de la Comissió, de 31 de maig, pel qual es fixen les disposicions d'aplicació del Reglament CE 1493/1999, del Consell, pel que fa al potencial de producció, estableix els requisits de control de les transferències de drets entre les reserves.

El Reial decret 196/2002, de 15 de febrer, pel qual es regula l'establiment de reserves de drets de plantació de vinya, fixa els criteris d'entrada de drets de plantació a la Reserva nacional, així com el procediment per a la tramitació a les diferents reserves regionals.

Sens perjudici de l'aplicabilitat directa del que disposa l'esmentat Reial decret, aquesta Ordre es dicta per crear la Reserva de drets de plantació de vinya de Catalunya i per establir els criteris i el procediment d'aplicació dels aspectes que preveu la disposició legislativa estatal, que tenen una incidència directa i específica en la producció vitícola de Catalunya.

L'article 3 de la Llei 19/1995, de 4 de juliol, de modernització de les explotacions agràries, considera les explotacions agràries familiars i les associatives com a prioritàries per a l'obtenció preferent dels beneficis, els ajuts i qualsevol altra mesura de foment.

L'article 4.b) de la Llei 18/2001, de 31 de desembre, d'orientació agrària, considera com una de les línies d'actuació en la modernització de l'empresa agrària, el foment de l'ocupació i la incorporació a l'activitat agrària de joves amb formació i capacitació professionals suficients, els quals han de tenir prioritat en els processos de distribució de drets i de quotes de producció.

L'Ordre de 28 de gener de 2002, de modificació de l'Ordre de 6 de setembre de 2000, per la qual s'estableixen les normes i els procediments de regulació del potencial de producció vitícola a Catalunya, en la seva disposició addicional preveu que el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca estableixi la regulació específica en matèria de reserva de drets de plantació tan aviat com es publiqui la normativa bàsica corresponent.

Valorades les propostes del sector vitícola de Catalunya representat a la Taula Sectorial de la Vinya i el Vi, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte i àmbit d'aplicació

1.1 L'objecte d'aquesta Ordre és la creació de la Reserva de drets de plantació de vinya de Catalunya amb la finalitat de millorar la gestió del potencial de producció vitícola.

1.2 Als efectes d'aquesta Ordre el reconeixement d'un dret de replantació, darrera l'arrencada comprovada d'una vinya en producció inscrita al Registre de vinyes del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, donarà dret al seu titular a la seva utilització durant un període de vuit campanyes comptat des de la finalització de la campanya en què va tenir lloc l'arrencada, d'acord amb el que estableix l'article 4.5 del Reglament CE 1493/1999, del Consell, de 17 de maig.

Article 2

Composició i característiques de la Reserva

2.1 La Reserva de drets de plantació de vinya de Catalunya estarà integrada pels drets següents:

  1. Els drets de replantació de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR