Il·lma. Sra. M. Eugènia Alegret. Presidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

Páginas4-5

Page 4

Presidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya des del 16 de setembre de 2004. És la primera dona que assoleix la presidència d'un Tribunal Superior en tot l'Estat.

L'any 1978 es va llicenciar en dret per la Universitat de Barcelona i va ingressar a la carrera judicial per oposició l'any 1983. Va exercir com a Jutge a Llorca, Fraga i Sant Feliu de Llobregat. L'any 1983 va assolir la categoria de Magistrat i va treballar a Barakaldo, Terrassa, i al Jutjat de Primera Instància núm. 8 de Barcelona. Finalment, des de l'any 1981, exerceix a l'Audiència de Barcelona on actualment és Presidenta de la Secció 14 (civil). Porta 24 anys a la carrera judicial, 21 amb la categoria de Magistrat.

És membre titular de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya des de l'any 1994, que va ser escollida entre els Jutges i Magistrats de Catalunya i forma part de la Comissió Permanent de la Sala de Govern.

Va ser professora de Dret Orgànic a l'Escola Judicial del CGPJ del 1999 al 2003. Ha participat en diversos cursos formatius com a ponent o directora i ha fet una desena de ponències. També ha estat presidenta del Jurat Provincial d'Expropiació (des d'octubre del 1994 fins abril del 1995) i l'any 1999 va formar part del Tribunal d'oposició del cos de lletrats de la Generalitat. Finalment, ha collaborat amb el Ministeri de Justícia en l'estudi dels avantprojectes de la Llei d'Enjudiciament Civil de l'any 2000.

És membre de l'Associació Professional de la Magistratura.

Són poques les dones que ocupen alts càrrecs de l'Administració de Justícia, malgrat que percentual· ment hi ha més nombre de jutgesses que de jutges. A què ho podríem atribuir?

En primer lloc, s'ha d'atribuir a què percentualment en antiguitat i experiència, la dona encara no és majoritària a la carrera judicial. Érem molt poques les dones de la meva promoció i d'anteriors i posteriors.

En segon lloc, influeix en les dones el fet que freqüentment la dona prioritza la cura de la família, la qual cosa fa que perdi uns anys en la promoció professional.

Ja fa uns anys que es parla del col· lapse existent als diferents Jutjats. Darrerament, el volum d'assumptes és cada cop més elevat. Pensa que l'Administració hauria de dotar de més recursos, tant econòmics com de personal, o amb el que tenim n'hi ha prou?

L'Administració Pública és la competent per dotar de mitjans personals i materials als jutjats i tribunals. Per raons de rendiment polític i perquè en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR