LLEI 8/1985, de 24 de maig, de modificació de la Llei 3/1982, de 25 de març, del Parlament, del President i del Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyLlei

EL PRESIDENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

Sia notori a tots els ciutadans que el Parlament de Catalunya ha aprovat i jo, en nom del Rei i d'acord amb el que estableix l'article 33.2 de l'Estatut d'Autonomia, promulgo la següent

LLEI

La Llei 3/1982, del 25 de març, del Parlament, del President i del Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya, quan es refereix a les causes de dissolució del Parlament, només esmenta l'acabament del mandat parlamentari i el supòsit de no investidura, però no preveu la possibilitat que el President de la Generalitat dissolgui el Parlament, motiu pel qual es produeix un buit legal que, atesa la seva transcendència, ha d'ésser regulat.

L'article 9.1 de l'Estatut atorga a la Generalitat competència exclusiva sobre l'organització de les seves institucions d'autogovern i l'article 36 del mateix cos legal preveu que una Llei de Catalunya determinarà les atribucions del President de la Generalitat.

Article únic

Es modifica l'article 46 de la Llei 3/1982, del 25 de març, al qual s'afegeix una lletra c). El dit article resta redactat de la manera següent: "Article 46 "Cada legislatura finirà: "

  1. Quan haurà expirat el mandat legal. "

  2. Quan es produirà el supòsit de no investidura, previst en l'article 54. "

  3. Quan el President de la Generalitat, sota la seva exclusiva responsabilitat i amb deliberació prèvia del Consell Executiu, dissoldrà el Parlament. "Aquesta facultat no podrà ésser exercida quan hi haurà en tràmit una moció de censura. "Tampoc no podrà ésser exercida abans no haurà passat un any de l'última dissolució per aquest procediment. "El decret de dissolució fixarà la data de les noves eleccions."

Disposició final Única Aquesta Llei entrarà en vigor l'endemà d'haver-se publicat en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Per tant, ordeno que tots els ciutadans als quals sigui d'aplicació aquesta Llei cooperin al seu compliment i que els Tribunals i les autoritats als quals pertoqui la facin complir.

Barcelona, 24 de maig de 1985

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Macià Alavedra i Moner Conseller de Governació

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR