LLEI 1/1988, de 26 de febrer, de modificació de la Llei 22/1985, de 8 de novembre, de creació del Col·legi Professional de Periodistes de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyLlei

EL PRESIDENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

Sia notori a tots els ciutadans que el Parlament de Catalunya ha aprovat i jo, en nom del Rei i d'acord amb el que estableix l'article 33.2 de l'Estatut d'Autonomia, promulgo la següent

LLEI

La creació del Col·legi Professional de Periodistes de Catalunya mitjançant la Llei 22/1985, del 8 de novembre, ha estat molt ben rebuda per la professió periodística, i s'ha acomplert degudament des de llavors el seu procés de constitució.

Circumstàncies d'interès general demanen avui d'articular determinades modificacions en el text legal vigent, que facilitaran la participació voluntària dels professionals del periodisme en el Col·legi en benefici dels fins que aquest té encomanats.

Article únic

L'article 1, l'apartat 2 de l'article 2 de la Disposició Transitòria Primera de la Llei 22/1985, del 8 de novembre, de creació del Col·legi Professional de Periodistes de Catalunya, resten redactats de la manera següent: "Article 1: "Es crea el Col·legi Professional de Periodistes de Catalunya com a corporació de dret públic, amb personalitat jurídica pròpia i amb capacitat plena per a complir els seus fins. El Col·legi agrupa els periodistes que ho sol·liciten que exerceixen la professió en el territori de Catalunya". "Article 2.2: "Els qui estan en període de pràctiques es poden inscriure en el Col·legi, però no adquireixen els drets de periodista professional fins que no les han completades i són admesos com a col·legiats". "Disposició Transitòria Primera: "Els periodistes titulats i inscrits en el Registre Professional de la Federació d'Associacions de la Premsa Espanyola que són socis de les associacions de la premsa que hi ha a Catalunya poden esdevenir membres del Col·legi Professional de Periodistes de Catalunya encara que no compleixin els requisits de titulació establerts per l'article 2".

Disposició addicional D'acord amb el que disposen els articles 33.1 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i 34, 35 i 39 de la Llei 3/1982, del 23 de març, del Parlament, del President i del Consell Executiu de la Generalitat, s'autoritza el Consell Executiu perquè dicti el decret legislatiu corresponent al text refós de la Llei 22/1985, del 8 de novembre, de creació del Col·legi Professional de Periodistes de Catalunya, i de la present Llei. L'autorització no inclou la facultat de regularitzar, aclarir o harmonitzar els textos legals que han d'ésser refosos.

Disposició final Aquesta Llei entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Per tant, ordeno que tots els ciutadans als quals sigui d'aplicació aquesta Llei cooperin al seu compliment i que els Tribunals i les aitoritats als quals pertoqui la facin complir.

Palau de la Generalitat, 26 de febrer de 1988

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR