LLEI 11/1982, de 8 d'octubre, de creació de l'Institut Cartogràfic de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyLlei

EL PRESIDENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

Sia notori a tots els ciutadans que el Parlament de Catalunya ha aprovat i jo, en nom del Rei i d'acord amb el que estableix l'article 33.2 de l'Estatut d'Autonomia, promulgo la següent

LLEI

Article 1

Es constitueix l'Institut Cartogràfic de Catalunya com a organisme autònom comercial, industrial i financer, adscrit al Departament de Política Territorial i Obres Públiques, amb la finalitat de dur a terme les tasques tècniques de desenvolupament de la informació cartogràfica en l'àmbit de les competències de la Generalitat de Catalunya.

Article 2

L'Institut Cartogràfic de Catalunya gaudirà de personalitat jurídica pròpia, autonomia administrativa i econòmica i plena capacitat d'obrar per al compliment de les seves finalitats.

Article 3

-1 Són funcions de l'Institut Cartogràfic de Catalunya:

  1. L'elaboració, reproducció i difusió de treballs cartogràfics de base.

  2. La creació, estructuració i organització de la Cartoteca de Catalunya, la qual coordinarà la recollida i l'estudi de la documentació geogràfica existent, i s'encarregarà de la seva conservació i difusió directament o en col·laboració amb altres entitats públiques o privades.

  3. La formació d'un banc de dades cartogràfiques amb la finalitat d'utilitzar sistemes automàtics en el traçat de la cartografia.

  4. La coordinació tècnica dels treballs cartogràfics que facin entitats públiques i privades, si s'escau, i la col·laboració amb organismes públics i entitats privades d'anàloga finalitat.

  5. La coordinació dels seus treballs cartogràfics amb els organismes d'anàloga finalitat al nivell d'Estat.

  6. La publicació i difusió dels treballs realitzats per l'Institut que es jutgi convenient pel seu interès públic, científic o d'una altra naturalesa.

-2 L'Institut realitzarà els serveis cartogràfics de caràcter oficial i d'interès general per a la Generalitat amb càrrec al seu propi pressupost, i amb aplicació als crèdits pressupostaris dels diferents Departaments si es tractés de treballs específics d'interès per a un d'aquests.

-3 Sens perjudici de l'actuació prevista en el paràgraf anterior, la qual en tot cas tindrà caràcter preferent, l'Institut podrà, a més, realitzar estudis i treballs encomanats o sol·licitats per entitats públiques o particulars, mitjançant la contraprestació que a aquest efecte es concerti.

Article 4

-1 Per a l'exercici de les seves funcions l'Institut Cartogràfic de Catalunya podrà:

  1. Fer convenis amb els organismes competents, especialment amb les entitats locals que hagin de coadjuvar, per raó de la seva competència, al millor èxit de la seva gestió.

  2. Formar consorcis amb altres entitas públiques per al desenvolupament de les finalitats pròpies de l'activitat cartogràfica. Crear societats anònimes, així com participar en qualssevulla altres societats constituïdes amb limitació de les responsabilitats per ens públics o particulars per al dsplegament de finalitats de naturalesa cartogràfica.

-2 La creació de consorcis o societats anònimes o la participació o integració de l'Institut en les ja constituïdes haurà d'ésser autoritzada pel Consell Executiu de la Generalitat.

Article 5

-1 Correspon al Parlament de Catalunya aprovar el pressupost de l'Institut.

-2 Correspon al Consell Executiu de la Generalitat:

  1. Aprovar les disposicions adequades per a la coordinació dels treballs cartogràfics a Catalunya, en el marc de les seves competències.

  2. Aprovar el projecte de pressupost.

  3. Dictar les normes adequades per exercir el control de caràcter econòmico-financer i d'eficàcia de l'Institut en el marc de les disposicions generals aplicables a la Generalitat.

Article 6

-1 L'Institut Cartogràfic de Catalunya es regirà pels òrgans següents:

  1. Consell Rector.

  2. Direcció.

  3. Comissió Tècnica.

-2 L'Institut disposarà, a més, dels serveis interiors que es determinin reglamentàriament.

Article 7

-1 El Consell Rector serà format pel President, el Vice-president, els Vocals i el Secretari.

-2 Serà President el Conseller de Política Territorial i Obres Públiques. El Vice-president serà designat pel Conseller, d'entre els representants del punt 3, apartat a), d'aquest mateix article, auxiliarà el President en les seves funcions i el substituirà en els casos d'absència o impossibilitat.

-3 Els Vocals del Consell seran els següents:

  1. Un representant de cada un dels Departaments d'Economia i Finances, d'Indústria i Energia, d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i de Governació, el Director General d'Estadística, el Director General d'Urbanisme, el Director General de Política Territorial i el Director General de Carreteres.

  2. Quatre Vocals representants de les corporacions locals. El procediment de designació es determinarà reglamentàriament.

  3. Dos Vocals de lliure designació pel Consell Executiu entre persones d'acreditada competència en el camp de la cartografia.

  4. El Director de l'Institut.

-4 El Secretari, serà designat pel Consell Rector, a proposta del seu President.

Article 8

-1 El Consell Rector ostenta les més àmplies facultats en l'actuació, la gestió i la representació de l'Institut.

-2 Les deliberacions del Consell seran presidides i dirigides pel seu President. Perquè les deliberacions o els acords del Consell siguin vàlids cal la presència, si més no, de la meitat més un dels seus membres.

-3 Els acords es registraran en el llibre d'actes amb la firma del President i del Secretari.

Article 9

-1

  1. Correspon al Consell Rector elaborar i proposar:

    1. El pla anual de treball i gestió.

    2. Els pressupostos de l'Institut.

  2. Correspon al Consell Rector conèixer i informar:

    1. L'administració dels recursos que integren el patrimoni de l'Institut.

    2. Tots els afers relacionats amb la competència de l'Institut.

    -2 El President del Consell tindrà les atribucions següents: Primer: Ostentar la representació del Consell. Segon: Convocar-ne les reunions assenyalant lloc, dia i hora de celebració i ordre del dia d'aquestes. Tercer: Presidir i dirigir les deliberacions i dirimir amb el seu vot de qualitat els empats. Quart: Qualsevol que li sigui reglamentàriament atribuïda.

    -3 El Secretari aixecarà l'acta de les sessions i estendrà certificacions dels acords que s'hi hauran adoptat, autoritzant amb la seva firma les unes i les altres.

Article 10

-1 El Director de l'Institut és nomenat pel Consell Executiu de la Generalitat a proposta del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques. Li corresponen la direcció de l'Institut i l'execució dels acords del seu Consell. Exercirà, a més, la direcció del personal.

-2 El Director de l'Institut, per delegació del President del Consell Rector, mantindrà contactes amb els òrgans de l'Administració de l'Estat competents en la matèria i els proporcionarà informació sobre la cartografia realitzada o en curs d'execució.

Article 11

-1 Sota la presidència del Director de l'Institut es constituirà una Comissió Tècnica, integrada per persones expertes en cartografia o que tinguin al seu càrrec serveis cartogràfics dependents d'entitats públiques del territori de Catalunya. La composició de la Comissió es determinarà reglamentàriament.

-2 Correspon a la Comissió:

  1. Assessorar l'Institut.

  2. Elaborar criteris tècnics per tal de coordinar els treballs cartogràfics.

  3. Proposar les mesures necessàries per evitar que es produeixin repeticions de treballs o duplicitat de tasques.

  4. Vetllar per la posada al dia i la conservació dels treballs cartogràfics d'importància general i permanent a Catalunya.

  5. Proposar les mesures precises i necessàries perquè la nomenclatura i la simbologia utilitzades per l'Institut siguin les mateixes en les entitats cartogràfiques que coordina.

  6. En general, estudiar i proposar les normes necessàries per a impulsar i coordinar tots els treballs i estudis encaminats a l'execució de la cartografia d'interès per a Catalunya.

Article 12

-1 Els recursos de l'Institut Cartogràfic de Catalunya seran els següents:

  1. Tots els que són actualment adscrits al Servei Cartogràfic del Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

  2. Els rendiments dels béns compresos en l'apartat anterior.

  3. L'assignació que es fixarà al pressupost de la Generalitat per al compliment de les finalitats de l'Institut i els crèdits que aquest utilitzi dels previstos en aquest pressupost per a l'execució de treballs cartogràfics.

  4. Els ingressos que obtingui pels estudis o treballs que realitzi en el desplegament de les seves funcions o per la venda de les seves produccions a organismes diferents de la Generalitat.

  5. Les participacions o els ingressos que procedeixin dels consorcis o societats en què intervingui, segons el que preveu l'article 4.

  6. Les subvencions, les aportacions o les dotacions que concedeixin al seu favor entitats o particulars.

  7. Tots els recursos no previstos en els apartats anteriors que puguin ésser-li atribuïts per disposició legal o reglamentària.

-2 El pressupost de l'Institut serà anual i se subjectarà a les disposicions legals sobre els pressupostos dels organismes autònoms.

-3 L'Institut gaudirà de les exempcions i beneficis fiscals de què gaudeix l'Administració de la Generalitat.

Article 13

La contractació d'obres, serveis i subministraments per l'Institut Cartogràfic de Catalunya en el desplegament de les seves funcions s'acomodarà a la legislació que serà aplicable en virtut del que disposa l'Estatut de Catalunya.

Article 14

-1 Contra els actes administratius de l'Institut Cartogràfic de Catalunya seran procedents els recursos previstos en les normes de procediment administratiu aplicables a Catalunya, amb les peculiaritats que s'estableixin tot seguit.

-2 Tots els actes administratius de l'Institut podran ésser objecte de recurs d'alçada davant el Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, excepte els extraordinaris de revisió, els quals s'interposaran sempre davant el Consell Executiu de la Generalitat.

-3 La interposició del recurs contenciós administratiu serà procedent segons el que estableix la Llei d'aquesta jurisdicció.

-4 L'exercici d'accions civils i laborals es regirà per les normes de general aplicació i la reclamació prèvia s'adreçarà sempre al Consell Rector.

Disposició addicional

-1 S'incorporen a l'Institut Cartogràfic de Catalunya el personal i material del Servei Cartogràfic actualment dependent del Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

-2 El Consell Executiu i els Consellers de Política Territorial i Obres Públiques, dins de l'àmbit de les seves respectives competències, dictaran les disposicions necessàries per a portar a terme en un termini de tres mesos la incorporació a què es refereix l'apartat anterior.

Disposicions finals Primera El que estableix aquesta Llei s'entendrà sens perjudici de les competències que puguin correspondre a l'Administració central de l'Estat i, en especial, al Consejo Superior Geográfico, a l'Instituto Geogràfico Nacional, al Servicio Geográfico del Ejército de Tierra, a l'Instituto Hidrográfico de la Marina i al Servicio Cartográfico del Ejército del Aire.

Segona El Consell Executiu de la Generalitat resta facultat per a dictar les normes necessàries per al desenvolupament i execució de la present Llei.

Per tant, ordeno que tots els ciutadans als quals sigui d'aplicació aquesta Llei cooperin al seu compliment i que els Tribunals i les Autoritats als quals pertoqui la facin complir.

Barcelona, 8 d'octubre de 1982

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Josep M. Cullell i Nadal Conseller de la Política Territorial i Obres Públiques

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR