LLEI 4/1981, de 4 de juny, de mesures urgents sobre la Funció Pública de la Generalitat de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyLlei

El President de la Generalitat de Catalunya

Sia notori a tots els ciutadans que el Parlament de Catalunya ha aprovat i jo, en nom del Rei i d'acord amb el que estableix l'article 33.2 de l'Estatut d'Autonomia, promulgo la següent

LLEI

Exposició de motius

L'article 10.1.1 de l'Estatut d'Autonomia reconeix a la Generalitat de Catalunya la competència per establir el règim estatutari dels seus funcionaris, la qual competència ha d'exercir aquest Parlament en el marc de les bases de la legislació estatal, d'acord amb l'article 149.1.18 de la Constitució espanyola.

Fent ús d'aquesta competència i per tal de resoldre alguns dels problemes més urgents plantejats per l'ordenació i la gestió de la funció pública de la Generalitat, així com per satisfer les legítimes aspiracions d'estabilitat del seu personal, i per al temps en què no hi haurà la Llei de la Funció Pública de Catalunya, aquest Parlament aprova la següent llei.

Article 1

  1. És subjecte d'aqueste Llei el personal incorporat a l'Administració de la Generalitat i dels seus organismes autònoms que hi presta serveis professionals i retribuïts, en règim de dret administratiu, incloent-hi el personal contractat en el mateix règim. 2. No és aplicable als càrrecs polítics, als funcionaris eventuals i de confiança, al personal en règim laboral, al contractat per a un termini no superior a tres mesos, al contractat per a dur a terme una obra específica i als qui ho siguin en el règim civil del contracte d'arrendament de serveis.

Article 2

Tenen caràcter de càrrecs polítics: el President de la Generalitat, els Consellers, el Secretari General de la Presidència, els Secretaris Generals Tècnics, els Directors Generals i tots els que en endavant es puguin crear amb aquest caràcter mitjançant una llei.

Article 3

  1. Els funcionaris adscrits a la Generalitat procedents dels cossos de l'Administració local i els que s'hi puguin adscriure en endavant passen a dependre orgànicament i funcionalment de la Generalitat, sens perjudici que se'ls apliqui el que estableixen els articles 1 i 2 del Reial Decret 1942/1979, de l'1 de juny. Aquest Reial Decret no s'aplica als funcionaris dels cossos de l'Administració local que passin a ocupar càrrecs polítics.

Article 4

  1. A partir de l'entrada en vigor d'aquesta Llei, la contractació de personal en règim de dret administratiu s'ha de fer d'acord amb els principis d'objectivitat i de concurs públic de mèrits. 2. En la convocatòria del concurs ha de constar la taula de mèrits que hom considerarà. La resolució correspon a òrgans de naturalesa tècnica que s'han de determinar reglamentàriament, i la selecció dels candidats haurà d'ésser motivada. 3. Els òrgans tècnics, a través de la Direcció General de la Funció Pública, han d'informar les centrals sindicals dels concursos de selecció establerts en aquest article i dels de trasllat o de promoció que estableix l'article 5 d'aquesta Llei.

Article 5

  1. Els càrrecs de Subdirector General i de Cap dels Serveis Territorials dels Departaments i els assimilats són de lliure designació i cessació d'entre el personal de nivell de tècnic comprès en l'article 1.1. 2. El càrrec de Cap de Servei, mentre no s'haurà elaborat la Llei de la Funció Pública de Catalunya, és de lliure designació i cessació d'entre el personal del nivell tècnic comprès en l'article 1.1. El proveïment d'aquests càrrecs s'ha de fer mitjançant convocatòria que s'ha de determinar reglamentàriament. 3. Els càrrecs de Cap de Secció i de Cap de Negociat han de ser proveïts mitjançant concursos de mèrits entre el personal del nivell que legalment correspon. La resolució correspon a òrgans de naturalesa tècnica que s'han de determinar reglamentàriament.

Article 6

Per donar compliment al que estableix el número 5 de la Disposició Transitòria Sisena de l'Estatut d'Autonomia, el Consell Executiu ha de procedir en el termini de tres mesos a l'adaptació del règim jurídic dels funcionaris i del personal transferits per l'Administració de l'Estat i els seus organismes autonòms d'acord amb el Reial Decret 2218/1978, de 15 de setembre, al règim jurídic derivat de la plena aplicació de l'Estatut d'Autonomia i concretat en els Reials Decrets 1666/1980, de 31 de juliol, i 2545/1980, de 21 de novembre.

Article 7

Com a conseqüència de l'Ordre de 30 de setembre de 1978 i del Decret 93/1980, de 17 de juny, el règim jurídic dels funcionaris i del personal transferit per les diputacions provincials a la Generalitat s'ha d'adaptar en el termini de tres mesos al que estableix l'article 6 de la Llei 6/1980, de 17 de desembre, de Transferència Urgent i Plena de les Diputacions Catalanes a la Generalitat.

Disposició addicional primera 1. La Llei de la Funció Pública de Catalunya ha d'establir els terminis i les formes d'accés del personal esmentat en l'article 1.1 a la condició de funcionari de carrera de la Generalitat, que s'ha de produir, en tot cas, en el marc de l'obligat compliment dels requisits mínims legalment establerts amb aquesta finalitat. 2. La Llei de la Funció Pública de Catalunya també ha d'establir les formes d'accés a la condició de funcionari de carrera de la Generalitat del personal a què es refereix l'article 3 d'aquesta Llei.

Disposició addicional segona 1. El Consell Executiu ha d'establir en el termini de sis mesos a partir de l'entrada en vigor de la present Llei una classificació dels llocs de treball dels serveis transferits ocupats per personal en règim laboral que per la naturalesa objectiva de la funció siguin equiparables a llocs de funcionaris. En la classificació cal especificar el nivell a què s'equipara cada lloc als efectes del possible nomenament per a destinacions administratives. 2. La Llei de la Funció Pública de Catalunya ha d'establir els terminis i la forma d'accés del personal laboral equiparat a funcionari per tal que assoleixi la condició de funcionari de carrera de la Generalitat, que en tot cas s'ha de produir en el marc del compliment obligat dels requisits mínims legalment establerts amb aquesta finalitat.

Disposició addicional tercera En el termini de tres mesos a partir de l'entrada en vigor d'aquesta Llei, el Consell Executiu ha de classificar els funcionaris eventuals i adaptar-ne el règim jurídic. En tot cas han de tenir aquest caràcter el Secretari del Consell Executiu i els membres dels Gabinets del President, dels Consellers i del Secretari General de la Presidència.

Disposicio addicional quarta D'acord amb les necessitats dels serveis respectius, apreciades pel Consell Executiu, les vacants de les taules de llocs de treball de la Generalitat poden cobrir-se amb personal en règim de contractació administrativa o bé mitjançant els procediments establerts en la legislació estatal d'aplicació supletòria.

Disposició addicional cinquena El personal no funcionari de carrera al servei de la Generalitat, comprès en l'article 1 d'aquesta Llei, que hagi obtingut llicència per a la realització d'activitats que puguin significar millores en la seva formació per a la funció pública, així com el personal que, havent estat contractat per la Generalitat de Catalunya en règim administratiu, ocupi o passi a ocupar un lloc com a funcionari eventual o de confiança, pot acollir-se per a l'accés a la condició de funcionari de carrera de la Generalitat, als terminis i a les formes que estableixi la Llei de la Funció Pública de Catalunya, d'acord amb allò que disposa la Disposició Addicional Primera d'aquesta Llei.

Disposició Transitòria Mentre no s'haurà elaborat la Llei de la Funció Pública de Catalunya, el Consell Executiu prendrà les mesures pertinents a fi de garantir la continuïtat dels serveis per mitjà del mateix personal que actualment els presta i comprès en alguna de les situacions previstes en l'article 1.1 d'aquesta Llei.

Disposició final primera S'autoritza el Consell Executiu perquè desplegui reglamentàriament aquesta Llei.

Disposició final segona Aquesta Llei entrarà en vigor el mateix dia que serà publicada al Diari Oficial de la Generalitat.

Per tant, ordeno que tots els ciutadans als quals sigui d'aplicació aquesta Llei cooperin al seu compliment, i que els Tribunals i Autoritats als quals pertoqui la facin complir.

Barcelona, 4 de juny de 1.981

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Joan Vidal i Gayolà Conseller de Governació

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR