LLEI 4/1989, de 3 d'abril, de creació del Col·legi de Protèsics Dentals de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyLlei

El President de la Generalitat de Catalunya

Sia notori a tots els ciutadans que el Parlament de Catalunya ha aprovat i jo, en nom del Rei i d'acord amb el que estableix l'article 33.2 de l'Estatut d'Autonomia, promulgo la següent

LLEI

Bé que la professió de protèsic dental s'exerceix des de fa temps, la Llei de l'Estat 10/1986, del 17 de març, sobre Odontòlegs i altres professions relacionades amb la Salut Dental, n'ha configurat les funcions i les responsabilitats dins l'àmbit sanitari.

Aquesta llei reconeix la professió de protèsic dental amb el corresponent títol de Formació Professional de Segon Grau, i n'estén l'àmbit d'actuació al disseny, la preparació, l'elaboració, la fabricació i la reparació de pròtesis dentals, mitjançant la utilització dels productes, els materials, les tècniques i els procediments idonis, conformement a les indicacions i les prescripcions dels metges estomatòlegs o odontòlegs.

Aquest fet i la importància que la dita professió té respecte a la salut dental de la població justifiquen que se la doti de l'organització col·legial necessària per a la defensa dels interessos professionals i socials.

Per això es considera oportuna i necessària la creació del Col·legi de Protèsics Dentals de Catalunya, d'acord amb el que disposa l'article 3 de la Llei 13/1982, del 17 de desembre, que preveu, mitjançant llei del Parlament de Catalunya, l'extensió de l'organització col·legial a altres professions diferents d'aquelles que actualment la tenen.

Article 1

Es crea el Col·legi de Protèsics Dentals de Catalunya, com a corporació de dret públic, amb personalitat jurídica pròpia i amb capacitat plena per al compliment de les seves finalitats.

Article 2

El Col·legi de Protèsics Dentals de Catalunya agrupa els qui, de conformitat amb la Llei 10/1986, de 17 de març, sobre Odontòlegs i altres professions relacionades amb la Salut Dental i amb la normativa que la desenvolupi, posseeixen el títol de Formació Professional de segon grau de Protèsic Dental.

Article 3

L'àmbit territorial del Col·legi és el de Catalunya.

Disposicions transitòries

Primera L'Associació de Protèsics Dentals de Catalunya, actuant com a comissió gestora, en el termini de sis mesos de l'entrada en vigor d'aquesta Llei, ha d'aprovar uns estatuts provisionals. Aquests estatuts han de regular, de conformitat amb la llei, la condició de col·legiat, mitjançant la qual hom podrà participar en l'assemblea constituent del Col·legi, i també el procediment per a convocar aquesta assemblea. S'ha de garantir la màxima publicitat de la convocatòria mitjançant la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i als diaris de major difusió a Catalunya.

Segona L'assemblea constituent ha de:

  1. Ratificar els gestors, o bé nomenar-ne de nous, i aprovar-ne, si escau, la gestió.

  2. Aprovar els estatuts definitius del Col·legi.

  3. Elegir les persones que han d'ocupar els càrrecs corresponents en els òrgans col·legials.

Tercera Els estatuts definitius, un cop aprovats, juntament amb el certificat de l'acta de l'assemblea constituent, s'han de trametre al Departament de la Presidència de la Generalitat o a aquell en el qual es delegui, perquè en qualifiqui la legalitat i es publiquin en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Quarta Es poden integrar en el Col·legi de Protèsics Dentals de Catalunya els professionals que, tot i no tenir la titulació requerida, acreditin de manera fefaent i d'acord amb la normativa vigent, en la forma que estableixin els Estatuts, una experiència professional com a Protèsic Dental durant un període de cinc anys anteriors a l'entrada en vigor d'aquesta Llei, sempre que ho sol·licitin en el termini d'un any a comptar de la publicació dels Estatuts al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Per tant, ordeno que tots els ciutadans als quals sigui d'aplicació aquesta Llei cooperin al seu compliment i que els tribunals i les autoritats als quals pertoqui la facin complir.

Palau de la Generalitat, 3 d'abril de 1989

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Agustí M. Bassols i Parés Conseller de Justícia

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR