Legislación autonómica

AutorLluís Jou i Mirabent, Ildefonso Sánchez Prat
Páginas253-260

Resenya Legislativa

CATALUNYA

I.1.- Decret 290/1995, de 28 de setembre, pel qual es regulen determinades activitats de prestació de serveis a domicili. (DOGC núm. 2126 de 28 de setembre). Es tracta de normativa de protecció al consumidor que desenvolupa parcialment la Llei 3/1993 de 5 de març i és aplicable a serveis de manteniment, reparació i reforma d'habitatges i locals, i en general, de les instal·lacions i edificacions annexes, tan si la reparació es fa en el mateix domicili del consumidor com si es fa en el taller amb posterior instal·lació en Pesmentat domicili.

I.2.- Decret 294/1995, de 7 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament de rifes, tómboles i combinacions aleatòries. (DGOC 2131, de 22 de novembre). Aquest Decret, que publiquem íntegre, desenvolupa la Llei 15/1984, de 20 de març, del joc. El seu interès per al notariat resulta de la regulació de les combinacions aleatòries i del procediment per a la seva autorització. L'article 14 preveu la intervenció del notari en el sorteig i exigeix la protolol·lització notarial de les bases dels presorteigs

GALICIA:

Pel que fa a la legislació d'altres Comunitats Autònomes cal tenir en compte que Galícia ha promulgat la Llei 8/1995, de 30 d'Octubre, del patrimoni cultural de Galicia (DOGA núm. 214, de 8 de novembre) per regular la protecció i conservació del patrimoni cultural moble, immoble i immaterial, entés de manera molt àmplia i amb independència de la titularitat dels béns sobre els que recau.

DECRET 294/1995 de 7 de novembre

DECRET 294/1995, de 7 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament de rifes, tómboles i combinacions aleatòries.

La disposició addcional primera de la Llei 15/1984, de 20 de març, del joc, determina els jocs que ahuran d'ésser inclosos en el primer Catàleg de jocs autoritzats a Catalunya, entre els quals es troben contemplades les rifes i les tómboles.

El Catàleg esmentat va ser aprovat pel Decret 325/1985, de 28 de novembre, que en el seu article 3 defineix les rifes i les tómboles, i fa una breu referència al règim d'autoritzacions d'aquestes modalitats de jocs.

El Decret 324/1985, de 28 de novembre, de planificació del joc, d'acord amb la Llei 15/1984, estableix determinats condicionants i lmitacions respecte de les rifes i les tómboles i fa esment per primer cop del joc denominat combinacions aleatòries.

Als efectes d'introduir les combinacions aleatòries dis el Catàleg de jocs autoritzats, s'ha de procedir a la seva aampliació d'acord amb el que preveu l'article 1.2 del Decret 325/2985, de 28 de novembre.

Atès que, de conformitat amb l'establert a l'article 5 de la Llei 15/1984, de 20 de març, del joc, els diferents jocs autoritzats han de disposar de les corresponents reglamentacions específiques que contemplin el règim i l'àmbit d'aplicació, els requisits a què estan subjectes les autoritzacions, el règim de gestió i explotació, així com el seu control i règim sancionador aplicable;

Vist el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Governació i amb la deliberació prèvia del Govern.

DECRETO:

Article 1.

El primer Catàleg de jocs i apostes autoritzats a Catalunya, aprovat pel Decret 325/1984, de 28 de nobembre, s'amplia mitjançant la inclusió del joc de les combinacions aleatòries.

Article 2.

S'aprova el Reglament de rifes, tómboles i combinacions aleatòries, que figura com a annex a aquest Decret.

Disposició derogaròria.

Queda derogada la Resolució de 14 de juliol de 1987, per la qual es dicten normes sobre les autoritzacions de promocions de venda mitjançant el joc (combinacions aleatòries) i la publicitat de tot tipus de joc, així com les disposicios d'igual o inferior rang que s'oposin al previst en el present Reglament.

Disposició final.

El present Reglament modifica els articlees 76 i 77 del Decret 144/1994, de 14 de juny, pel qual es regulen i s'adeqüen, d'acord amb la Llei 30/1992, de 26 de novembre, els porcediments reglamentaris que afecten les matèries de règim local, joc, espectacles, activitats recreatives, policia autonòmica i local i personal al servei de la Generalitat, que tindran el següent redactat:

Article 76.

"La realització de promocions de venda mijançant activitats de joc o combinacions aleatòries requerirà l'autorització del director general de Joc i d'Espectacles qual el seu àmbit territorial superi el d'una delegació territorial, o bé del delegat territorial del Govern de la Generalitat quan se celebrin dins d'àmbit territorial de la seva competència. L'autorització s'entendrà denegada pel transcurs de tres mesos des de la presentació de la sol·licitud sense que s'hagi resolt expressament".

Article 77.

"La realització de rifes requeria l'autorització del director general del Joc i d'Espectacles qual ell seu àmbit territorial superi el d'una delegació territorial, o bé del delegat territorial del Govern de la Generalitat qual se celebrin dins l'àmbit territorial de la seva competència. L'autorització s'entendrà denegada pel transcurs de tres mesos desde la presentació de la sol·licitud sense que s'hagi resolt expressament".

Barcelona, 7 de novembre de 1995

Jordi Pujol

President de la Generalitat de Catalunya

Xavier Pomés i Abella Conseller de Governació

REGLAMENT de rifes, tómboles i combinacions aleatòries.

TÍTOL 1

Article 1. Àmbit i objecte.

1.1 L'ojecte d'aquest Reglament es la regulació, en les seves diferents modalitats, de les rifes, les tómboles i les combinacions aleatòries que se celebrin totalmento o parcialment en l'àmbit territorial de Catalunya.

1.2 Als efectes del present Reglament, s'entén per rifa el soerteig d'un bé prèviament determinat, moble o immoble, però en cap cas valors, metàl·lic o signe que el representi. El sorteig se celebra entre vàries persones mitjançant d'adquisició de butlletes o bitllets d'import únic. El total de les butlletes emeses haurà de satisfer, com a mínim, el valor de l'objecte sortejat.

1.3 S'entén per tómbola el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR