Del paraigua a l’òmnibus. La transposició de la Directiva de Serveis

AutorJosep Corbella i Duch
CargoAdvocat
Páginas26-

Page 26

Podrem recordar el novembre passat per la frenètica activitat del legislador espanyol, que ha publicat fins a mitja dotzena de disposicions que, per a dir-ho en poques paraules, canvien d’arrel molts àmbits de l’organització social, i, de passada, tiren per terra moltes biblioteques jurídiques. Una desgràcia només superada pel recurs a internet, que permet trobar la norma actualitzada en poca estona. Sort en tenim!

En un més s’han modificat tots els procediments judicials, especialment el que fa referència als desnonaments per manca de pagament del preu del lloguer, i s’ha configurat la nova oficina judicial, deixant-la com una organització amb vida pròpia, al servei dels jutges, per tal que només s’ocupin en la funció de judicar, decidint les controvèrsies i fent complir les decisions (de vegades penso, sensemalícia i amb bona voluntat,queposar la funcióde jutjar separada i asèptica, fora del batec de la societat, és com viure sense tocar de peus a terra. Però d’això en parlaremun altre dia); s’hamodificat la llei de trànsit i seguretat vial (segurament la reforma que ha tingutmés transcendència mediàtica), i s’han incorporat a l’ordenament intern les disposicions de la Directiva de la Unió Europea de 12 de desembre de 2006, relativa als serveis del mercat interior,més coneguda comaDirectiva de serveis.

I és que, ens agradi o no, vivim en una societat de serveis. De serveis de tota mena, on tots som consumidors i usuaris, fins el punt que el sector serveis és el que ocupa més gent i generamés volumde negoci. Per això no ens hemd’estranyar que la Unió Europea, que agrupa a 27 estats, i que té comuna de les seves principals finalitats establir un mercat únic i sense fronteres, basat en la lliure circulació de persones, de capitals, demercaderies i de serveis, s’afanyi per tal que en tots ells hi hagi les mateixes normes, i que siguin operatives arreu les quatre llibertat bàsiques esmentades per tal que hi hagi realment unmercat únic i sense fronteres.

La Directiva de 12 de desembre de 2006 té per finalitat establir unes normes comunes, i de caràcter general, a tots els Estats de la UE que permetin al prestador de serveis circular lliurement i sense entrebancs per tot el territori de laUnió. I, potser per a fer callar aquells que diuen que Europanoes veuper enlloc, vadonar de temps als Estats fins als 28 de desembre de 2009 per a suprimir totes les normes, així comaltres obstacles, que dificulten la lliure circulació de serveis.

El...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR