RESOLUCIÓ JUS/359/2006, de 16 de febrer, per la qual es dóna publicitat de la Resolució de 25 de novembre de 2005 de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques, en el recurs governatiu interposat pel notari de Barcelona senyor José Luis Gómez Díez contra la qualificació de la registradora de la propietat núm. 1 de Santa Coloma de Gramenet.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

JUS/359/2006, de 16 de febrer, per la qual es dóna publicitat de la Resolució de 25 de novembre de 2005 de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques, en el recurs governatiu interposat pel notari de Barcelona senyor José Luis Gómez Díez contra la qualificació de la registradora de la propietat núm. 1 de Santa Coloma de Gramenet.

Atès que en data 25 de novembre de 2005, la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques ha adoptat la Resolució en el recurs governatiu interposat pel notari de Barcelona senyor José Luis Gómez Díez contra la qualificació de la registradora de la propietat núm. 1 de Santa Coloma de Gramenet, per la qual suspèn la inscripció d'una escriptura de manifestació d'herència en la qual la compareixent accepta i s'adjudica els béns relictes amb el caràcter de substituta vulgar de la primera instituïda;

D'acord amb el que disposa l'article 5 de la Llei 4/2005, de 8 d'abril, dels recursos contra les qualificacions dels registradors de la Propietat de Catalunya i d'acord amb el que preveu l'article 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

En ús de les competències que tinc atribuïdes,

Resolc:

Donar publicitat a la Resolució de 25 de novembre de 2005 de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques en el recurs governatiu interposat pel notari de Barcelona senyor José Luis Gómez Díez contra la qualificació de la registradora de la propietat núm. 1 de Santa Coloma de Gramenet, per la qual suspèn la inscripció d'una escriptura de manifestació d'herència en la qual la compareixent accepta i s'adjudica els béns relictes amb el caràcter de substituta vulgar de la primera instituïda, que es publica com a annex a aquesta Resolució.

Barcelona, 16 de febrer de 2006

Xavier Muñoz Puiggròs

Director general de Dret i d'Entitats Jurídiques

Annex

RESOLUCIÓ

de 25 de novembre de 2005, de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques, en el recurs governatiu interposat pel notari de Barcelona senyor José Luis Gómez Díez contra la qualificació de la registradora de la Propietat número 1 de Santa Coloma de Gramenet, per la qual suspèn la inscripció d'una escriptura de manifestació d'herència en la qual la compareixent accepta i s'adjudica els béns relictes amb el caràcter de substituta vulgar de la primera instituïda.

Es dicta en el recurs governatiu interposat pel notari de Barcelona, senyor José Luis Gómez Díez, contra la qualificació de la registradora de la Propietat, titular del Registre número 1 de Santa Coloma de Gramenet, senyora Maria Rosario Molina Navarro, que denega la inscripció d'una escriptura de manifestació d'herència en la qual el compareixent accepta i s'adjudica els béns relictes amb el caràcter de substituta vulgar de la primera instituïda.

Relació de fets

I

El dia 4 d'octubre de 2004, el notari de Barcelona José Luis Gómez Díez va autoritzar una escriptura de manifestació d'herència atorgada per la senyora Andrea I. B., la qual, en concepte de substituta vulgar de la senyora Gabriela B. S., hereva instituïda primerament, accepta l'herència relicta pel senyor Francisco B. O. i se l'adjudica.

En l'esmentada escriptura de manifestació d'herència, en allò que es determinant per a aquest recurs, s'expressa el següent:

"Compareix

"La senyora Andrea I. B., major d'edat, soltera, veïna de Santa Coloma de Gramenet, amb domicili

"[...] Intervé en nom propi i interès particular.

"Té, segons el meu parer, la capacitat legal necessària per formalitzar aquesta escriptura de manifestació d'herència i portant-ho a efecte,

Exposa:

"I.- Que el senyor Francisco B. O. va morir quan tenia 71 anys, a Santa Coloma de Gramenet, el dia 19 d'agost de 1976, en estat casat amb la senyora Gabriela B. S., i sense deixar descendència.

"II.- Que la seva última voluntat la representa el testament que el dia 8 de novembre de mil nou-cents setanta-tres va deixar atorgat davant el notari de Santa Coloma de Gramenet, senyor José María Lozano Gómez, en el qual va disposar el tenor literal següent:

"Disposició testamentària: Institueix hereva dels seus béns, drets i accions la seva esmentada esposa, substituïda amb caràcter vulgar per la senyora Andrea I. B., neboda de la seva esposa.

"III.- Que l'esposa d'aquest causant, la senyora Gabriela B. S., va morir amb posterioritat a ell, el dia 22 de desembre de 1990, sense haver acceptat ni repudiat l'herència del seu marit, senyor Franciso B. O.

"V.- I exposat això,

"Atorguen:

"Primer.- La senyora Andrea I. B. accepta l'herència relicta del senyor Franciso B. O. per dret de substitució de la primera hereva instituïda per ell, la senyora Gabriela B. S. (en virtut...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR