DECRET 111/2014, de 22 de juliol, de modificació del Decret 69/2010, d'1 de juny, de creació del Consell de l'Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Benestar Social i Família
Rango de LeyDecret

El Consell de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya es va crear mitjançant el Decret 69/2010, d’1 de juny, com a òrgan consultiu i d’assessorament del Govern en matèries associatives i de voluntariat, i concretament, per a l’elaboració, el seguiment i l’avaluació del Pla nacional de l’associacionisme i el voluntariat, per tal de portar a terme els programes i els projectes necessaris per aconseguir que el voluntariat i el món associatiu afrontin positivament el seu futur, la seva capacitat d’incidència social i el procés de creixement i la consolidació.

Des de la seva creació, el Consell s’ha reunit amb regularitat per acomplir les funcions que té assignades, i ha participat activament en el disseny de polítiques públiques relacionades amb l’associacionisme i el voluntariat.

Després d’aquests tres anys de funcionament, i com a conseqüència de l’experiència adquirida, es fa necessària una adaptació de certs articles del Decret esmentat per tal d’adequar-ne el contingut a la realitat i les necessitats del Consell.

D’altra banda, l’entrada en vigor de la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, també va fer aconsellable adequar el Decret esmentat al que estableix el capítol 2 del títol 1 d’aquesta Llei, que regula el règim jurídic dels òrgans col·legiats.

En aquest sentit, aquest Decret té per objecte modificar la composició de vocalies per tal que la que ocupa la persona titular de l’òrgan actiu que té assignades les competències en matèria d’associacionisme i voluntariat passi a exercir la vicepresidència primera de l’òrgan col·legiat i assumeixi, d’acord amb la normativa d’aplicació, la presidència del Consell en el cas d’absència de la persona titular del departament competent en matèria de suport a les entitats i el voluntariat. La modificació del règim de vocalies afecta també la vicepresidència segona, que passa a ser ocupada per l’entitat escollida per les vocalies del sector associatiu i del voluntariat del Consell, d’entre les entitats que les ocupen, i el departament competent en matèria d’associacions, que passa a ocupar una vocalia i deixa d’exercir la vicepresidència segona.

En relació amb el règim de vocalies, es modifica el Decret 69/2010, d’1 de juny, amb la finalitat de clarificar el fet que les vocalies les ocupen persones en representació de les entitats a les quals pertanyen.

D’altra banda, es constata la necessitat de poder donar cabuda a més entitats dins del Consell per augmentar-ne la representativitat, per la qual cosa s’estableix que el nombre màxim de vocalies que poden ser ocupades per designació de la presidència...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR