DECRET 48/2014, de 8 d'abril, pel qual es modifica el Decret 56/2012, de 29 de maig, sobre jornada i horaris de treball del personal funcionari al servei de l'Administració de la Generalitat.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

El Decret 56/2012, de 29 de maig, sobre jornada i horaris de treball del personal funcionari al servei de l’Administració de la Generalitat va fer un pas endavant en la flexibilització dels horaris del personal per facilitar al personal al servei de la Generalitat la conciliació de la seva vida personal i laboral, tot garantint l’òptim nivell dels serveis públics.

No obstant això, cal incorporar noves mesures de flexibilització del temps de treball per tal d’avançar en l’harmonització del temps personal, familiar i laboral en sintonia amb les actuals tendències europees sobre aquesta matèria. D’altra banda, la vigent norma reglamentària s’ha vist afectada recentment tant per normativa bàsica estatal com per jurisprudència europea, la qual cosa fa necessària la seva correcta adequació.

En aquest sentit, a banda d’adequar el Decret que és objecte de modificació a l’ordenament jurídic vigent, aquest Decret recull mesures de flexibilitat horària i conciliació que el novembre de 2013 van ser objecte de negociació en la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics, i que essencialment comporten: la flexibilitat total d’una part de la jornada setmanal; l’ampliació de la flexibilitat en la franja obligatòria de l’horari per motius de cura de fills o familiars o en casos de treballadors amb la condició legal de discapacitats; la possibilitat de gaudir de les tardes festives anteriors a les dues festes locals i a la festivitat de Reis amb els mateixos criteris i condicions que els assumptes personals; l’ampliació, a set, dels dies de vacances que es podran gaudir de manera independent i aïllada, i la incorporació de determinades hores anuals de flexibilitat horària recuperable.

Atès que s’han dut a terme els tràmits sindicals corresponents a l’empara de la normativa sobre negociació col·lectiva,

Per tot això, a proposta de la vicepresidenta del Govern, d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article únic Es modifica el Decret 56/2012, de 29 de maig, sobre jornada i horaris de treball del personal funcionari al servei de l'Administració de la Generalitat, d’acord amb el següent:

U. Se suprimeixen els apartats 5 i 6 de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR