«Hem de reconèixer i reforçar la tasca dels notaris pel que fa a seguretat jurídica»

AutorSandra Purroy
Páginas19-22

Page 19

Germà Gordó i Aubarell (la Pobla de Segur, 1963), advocat, és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. A més, és diplomat en Funció Gerencial a les Administracions Públiques i en Lideratge d’Organitzacions per l’IESE.

Amb una dilatada trajectòria tant en l’àmbit privat com en el públic, ha estat responsable de relacions institucionals de la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya entre els anys 1988 i 1993, així com coordinador de la Secretaria General d’aquest mateix Departament entre els anys 1993 i 1996. Des del 1996 fins al 2000, es va fer càrrec de la Secretaria General de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), fins que l’any 1999 va ser nomenat Secretari General del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, responsabilitat que va exercir fins al 2003.

El mes de desembre de 2010, va ser nomenat Secretari del Govern de la Generalitat de Catalunya, càrrec que ocupà fins al desembre de 2012, moment en què fou nomenat Conseller de Justícia.

Page 20

P: Quin balanç fa dels primers mesos com a Conseller de Justícia?

R: El balanç és positiu, perquè en els primers dos mesos hem pogut estructurar les nostres fites per a aquesta legislatura en tots els àmbits que són competència del Departament de Justícia. I no tan sols això, sinó que, a més a més, hem pogut parlar pràcticament amb tots els operadors jurídics i judicials. La veritat és que em sento prou satisfet de com ha anat tot plegat.

P: Quins són els objectius a curt, mitjà i llarg termini?

R: Els objectius, bàsicament, s’emmarquen en tres camps. El primer, el de la mateixa Administració de Justícia, o sigui, fer efectiva la tutela judicial. El segon fa referència a la política penitenciària, i aquí hi ha dues vessants: d’una banda, mantenir l’actual model de política penitenciària i, de l’altra, aprovar una planificació dels equipaments penitenciaris. I hi hauria també un tercer objectiu emmarcat en l’àmbit del Dret i de les entitats jurídiques. En aquest sentit, els objectius bàsicament són tres: el primer, acabar el Codi civil català, per tant, completar-lo amb l’aprovació dels llibres V i VI i amb l’harmonització corresponent; el segon, mantenir l’actual sistema de col·legis professionals catalans, que en aquest moment estan en qüestió amb l’esborrany elaborat pel Govern de l’Estat. I un tercer objectiu és donar suport al món de les acadèmies, les fundacions i les associacions. Aquestes són les nostres columnes vertebrals.

Tindrem un Codi civil català molt complet i amb els estàndards més elevats de la Unió Europea

P: Pel que fa al procés de codificació i harmonització del Dret Civil català, en quin punt ens trobem? Quan preveu culminar el procés?

R: El meu compromís i la meva voluntat -i així ho vaig dir davant de la Comissió de Justícia d’ara fa unes set-manes- és que el Codi civil es completi durant aquesta legislatura, en principi, en aquests quatre anys. Aquest és l’horitzó màxim. De fet, de dos dels projectes als quals he fet referència, l’harmonització i el llibre V, el Govern ja n’ha aprovat la memòria, de manera que ara comença el procés governatiu per acabar en el si del Parlament. Encara no s’ha aprovat la memòria del llibre VI, però suposo que en els propers mesos la podrem aprovar, de manera que tot s’està ja vehiculant. Sóc molt optimista, en aquest sentit. Crec que això es tancarà i que es tancarà bé, i que tindrem un Codi civil molt complet i amb els estàndards més elevats de la Unió Europea.

P: I com valora l’aportació notarial en aquest àmbit al llarg de la història?

R: L’aportació dels notaris és molt evident. I ho és pel que ha significat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR