STSJ Islas Baleares 297/2007, 12 de Abril de 2007

PonenteGABRIEL FIOL GOMILA
ECLIES:TSJBAL:2007:467
Número de Recurso1351/2004
Número de Resolución297/2007
Fecha de Resolución12 de Abril de 2007
EmisorSala de lo Contencioso

T.S.J.BALEARES SALA CON/AD

PALMA DE MALLORCA

SENTENCIA: 00297/2007

SENTÈNCIA núm. 297

Il·lès. Srs.

PRESIDENT:

Jesús I. Algora Hernando.

MAGISTRATS:

Gabriel Fiol Gomila.

Pablo Delfont Maza.

-------------------------

Palma, a deu d'abril de l'any dos mil set

VISTES per la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes

Balears les actuacions número 1351 de 2004, dimanants del recurs contenciós administratiu seguit

entre parts, d'una, com a demandant, l'entitat "Promociones Aeroportuarias SA." representada per

la procuradora dels Tribunals Sra. Salom Santana i assistida pel lletrat Sr. Pradel Alfaro, i, d'altra,

com a Administració demandada, la General de l'Estat, representada i assistida pel seu advocat.

L'objecte del recurs és la resolució dictada pel Tribunal Econòmic Administratiu el dia 29 de

setembre de 2004, la qual va desestimar la reclamació econòmica administrativa interposada per

l'entitat "Promociones Aeroportuarias SA." contra acords del Cap de Gestió i Inspecció Tributària de

la Conselleria d'Hisenda i Pressuposts del Govern Balear, de 12 de setembre de 2002, pels quals

es procedia a una liquidació de 40.724,83 € (declaració d'obra nova) i 40.722,15 € (divisió

horitzontal) en concepte d'Impost sobre Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats.

La quantia es fixà en 40.724,83 €.

El procediment s'ha seguit pels tràmits prevists a la Llei Jurisdiccional de 1998.

L'Il·lm. Sr. Gabriel Fiol Gomila, en qualitat de Magistrat ponent expressà el parer de la Sala.

= ANTECEDENTS DE FET =

1r.- Interposat el recurs en el termini prefixat en la Llei Jurisdiccional se li donà el tràmit processal adequat, ordenant-se reclamar l'expedient administratiu i anunciar la seva incoació, mitjançant edictes en el BOCAIB.

2n.- Rebut l'expedient administratiu es posà de manifest a Secretaria a la part recurrent perquè formalitzés la demanda. Dita demanda deduïda dins el termini legal, al·legant els fets i fonaments de dret que estimà necessaris en ordre a les seves pretensions, suplicant a la Sala que es dictés sentència estimatòria del recurs per ser contraris a l'ordenament jurídic els actes administratius impugnats.

3r.- Donat trasllat de l'escrit de demanda a la representació de l'Administració demandada perquè la contestés, així ho va fer en temps i forma, oposant-se a ella i suplicant que es dictés sentència confirmatòria dels actes administratius recorreguts.

4r.- Per provisió es declarà conclosa la discussió escrita, ordenant-se portar les actuacions a la vista, amb citació de les parts per a sentència, acordant que aquestes formularan les conclusions per escrit; cosa que així varen fer, i s'assenyalà a continuació, per a la votació i decisió, el dia 27 de març de 2007.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Hem assenyalat a l'encapçalament, que la revisió jurisdiccional ho era de la resolució dictada pel Tribunal Econòmic Administratiu el dia 29 de setembre de 2004, la qual va desestimar la reclamació econòmica administrativa interposada per l'entitat "Promociones Aeroportuarias SA." contra acords del Cap de Gestió i Inspecció Tributària de la Conselleria d'Hisenda i Pressuposts del Govern Balear, de 12 de setembre de 2002, pels quals es procedia a una liquidació de 40.724,83 € (declaració d'obra nova) i 40.722,15 € (divisió horitzontal) en concepte d'Impost sobre Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats.

A la part dispositiva de la resolució administrativa, desprès de la confirmació de les liquidacions, s'afegia: "salvo que se hayan satisfecho con posterioridad a la presentación del Acto Jurídico Documentado".

Es discrepa des de la perspectiva de la valoració de l'obra nova i la divisió horitzontal en construcció, ja que s'havia valorat en la totalitat de l'obra com si hagués estat ja construïda, i es considera que l'Administració Tributària tenia que haver procedit a la comprovació del valor real en el moment de l'atorgament de la declaració de l'obra nova.

SEGON

Efectuada una nova comprovació de valors, doncs ja ni havia hagut altra anterior deixada sense efecte, el perit de l'Administració, digué:

"Una vez analizada la normativa urbanística aplicable al solar, correspondiente al Plan General de Palma, con fecha de aprobación definitiva de 06 de octubre de 1969 que se puede consultar en el Ayuntamiento o en el Consell Insular Correspondiente, grado de urbanización, morfología y topografía, una vez recabados los valores unitarios y de reposición que obran en las correspondientes ponencias vigentes, en el Centro de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR