DECRET 53/1997, de 4 de març, de modificació del Decret 72/1996, de 5 de març, pel qual s'estableix el règim d'admissió d'alumnes en els centres docents sostinguts amb fons públics.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyDecret

El Decret 72/1996, de 5 de març, va establir el règim d'admissió d'alumnes en els centres docents sostinguts amb fons públics (DOGC núm. 2179, de 5.3.1996).

L'experiència en el procés de preinscripció del curs 1996-97 aconsella d'introduir modificacions en determinats aspectes per adequar-lo d'una manera millor a la finalitat que es persegueix. Així doncs, s'atorga en aquest Decret una puntuació superior al criteri que consisteix a tenir germans matriculats en el centre per tal de facilitar que aquests puguin ser escolaritzats en el mateix centre docent.

D'altra banda, i per tal de facilitar l'escolarització dels alumnes que provinguin de famílies nombroses, tot respectant els criteris que estableix per a l'admissió d'alumnes l'article 20.2 de la Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació, es preveu una puntuació complementària per als alumnes de famílies que tinguin aquesta condició.

S'ha constatat, també, la necessitat que centres docents privats concertats d'educació primària puguin ser vinculats a instituts d'educació secundària, així com la possibilitat que les corporacions locals puguin assumir, en relació amb les llars d'infants, les competències que el Departament d'Ensenyament té atribuïdes pel Decret 72/1996, de 5 de març.

En virtut d'això, a proposta del conseller d'Ensenyament, vist l'informe del Consell Escolar de Catalunya, vist l'informe favorable de la Comissió de Govern Local, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

A l'article 5.1 del Decret 72/1996, de 5 de març, pel qual s'estableix el règim d'admissió d'alumnes en els centres docents sostinguts amb fons públics, s'hi insereix un tercer paràgraf amb el contingut següent: "Els centres concertats d'educació primària podran ser vinculats a instituts d'educació secundària a sol·licitud del titular del centre concertat d'acord amb els mateixos criteris d'adscripció emprats respecte als centres públics de primària. "La sol·licitud s'adreçarà a la corresponent delegació territorial corresponent, que efectuarà proposta de Resolució a la Direcció General de Centres Docents".

Article 2

Es modifiquen els articles 12.1.b), 13.1.b) i 14.2.b).3 del Decret 72/1996, de 5 de març, que queden redactats de la manera següent: "Existència de germans matriculats al centre: "Quan l'alumne tingui un o més germans...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR