DECRET 20/2001, de 23 de gener, de reestructuració parcial del Departament de la Presidència i del Departament d'Economia i Finances.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

20/2001, de 23 de gener, de reestructuració parcial del Departament de la Presidència i del Departament d’Economia i Finances.

Mitjançant el Decret 12/2001, de 17 de gener, es delega en el conseller del Departament de la Presidència, que passa a denominar-se conseller en cap de la Generalitat de Catalunya, una sèrie de funcions previstes als articles 62 i 63 de la Llei 3/1982, de 25 de març, del Parlament, del President i del Consell Executiu de la Generalitat, que amplien l’àmbit funcional propi d’aquest Departament.

Per tal que el conseller en cap de la Generalitat de Catalunya pugui executar aquestes funcions, és convenient adequar l’estructura del Departament de la Presidència de manera que aquesta pugui donar-li el suport necessari en aquestes noves tasques i el Departament pugui dissenyar i aplicar les polítiques públiques assignades, especialment respecte a la preparació, la coordinació i el seguiment de l’acció de govern i la seva comunicació, d’acord amb els principis d’eficiència, desconcentració, descentralització i coordinació.

Aquesta nova situació repercuteix també en diversos àmbits funcionals del Departament d’Economia i Finances, del qual es redissenya l’estructura potenciant l’àmbit específic de la promoció econòmica.

Per això, de conformitat amb el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat, a proposta dels titulars dels departaments de la Presidència i d’Economia i Finances, i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1

Reestructuració parcial del Departament de la Presidència

Article 1

Funcions i estructura del Departament de la Presidència

1.1 Al Departament de la Presidència li corresponen:

a) El suport directe i l’assistència al President de la Generalitat de Catalunya.

b) Les funcions de secretaria del Govern.

c) Les funcions de presidència i de suport i assistència del Consell Tècnic.

d) L’impuls, la coordinació i el seguiment de la difusió i la comunicació de l’activitat del Govern de la Generalitat, com també la coordinació dels serveis informatius departamentals d’atenció ciutadana.

e) L’exercici de les competències en matèria de política juvenil, de ràdio i televisió i de promoció de la dona.

f) La coordinació de les activitats interdepartamentals, sens perjudici de les funcions d’aquest tipus que pugui tenir el Departament de Governació i Relacions Institucionals i les que corresponen al Departament d’Economia i Finances.

g) L’impuls de l’organització administrativa de l’Administració de la Generalitat i la coordinació i el seguiment de les polítiques de millora i de modernització de l’Administració de la Generalitat, sens perjudici de les funcions d’aquest tipus que pugui tenir el Departament de Governació i Relacions Institucionals i les que corresponen al Departament d’Economia i Finances.

h) La planificació, la supervisió, la coordinació i l’assessorament respecte dels mitjans i les activitats per satisfer les necessitats informàtiques de l’Administració de la Generalitat.

i) Qualsevol altra funció que li atribueixin altres disposicions.

1.2 El conseller de la Presidència, com a titular del Departament, dirigeix, coordina i controla l’activitat d’aquest Departament i té les atribucions que estableix l’article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya.

1.3 Sota la direcció del seu titular, el Departament de la Presidència s’estructura en els òrgans següents:

a) El Gabinet de la Presidència.

b) El Gabinet del Conseller.

c) La Secretaria General.

d) La Secretaria del Govern.

e) La Secretaria de Comunicació.

f) La Secretaria General de Joventut.

g) La Secretaria per a la Immigració.

1.4 Resten adscrits al Departament de la Presidència els organismes següents:

a) El Jurat d’Expropiació de Catalunya, en els termes previstos a l’article 2.4 d’aquest Decret.

b) L’Institut Català de la Dona, en els termes previstos a l’article 2.4 d’aquest Decret.

c) El Patronat de la Muntanya de Montserrat, en els termes previstos a l’article 3.3 d’aquest Decret.

d) L’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya, en els termes previstos a l’article 7.3 d’aquest Decret.

1.5 El Consell de l’Audiovisual de Catalunya es relaciona amb la Generalitat de Catalunya mitjançant el Departament de la Presidència.

1.6 La Corporació Catalana de Ràdio i Televisió es relaciona amb la Generalitat de Catalunya mitjançant el Departament de la Presidència.

1.7 El Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació resta adscrit al Departament de la Presidència.

1.8 La societat Turisme Juvenil de Catalunya, SA, es relaciona amb la Generalitat de Catalunya en els termes previstos a l’article 10 d’aquest Decret.

1.9 L’Agència del Patrocini i el Mecenatge, SA, es relaciona amb la Generalitat de Catalunya en els termes previstos a l’article 2.5 d’aquest Decret.

1.10 Els organismes i les empreses esmentats als apartats 4, 5, 6, 7, 8 i 9 d’aquest article es regeixen per les seves disposicions reguladores específiques vigents.

Article 2

Funcions i estructura de la Secretaria General

2.1 La Secretaria General del Departament té les funcions que preveu l’article 13 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya.

2.2 La Secretaria General s’estructura en els òrgans següents:

a) La Direcció de Serveis.

b) La Direcció General d’Avaluació i Estudis.

c) L’Assessoria Jurídica.

d) La Secretaria de Relacions amb les Confessions Religioses.

2.3 La Delegació del Govern de la Generalitat a Madrid queda adscrita a la Secretaria General del Departament de la Presidència.

2.4 El Jurat d’Expropiació de Catalunya i l’Institut Català de la Dona resten adscrits al Departament de la Presidència mitjançant la Secretaria General del Departament de la Presidència.

2.5 L’Agència del Patrocini i el Mecenatge, SA, es relaciona amb la Generalitat de Catalunya mitjançant la Secretaria General del Departament de la Presidència.

Article 3

Funcions i estructura de la Secretaria del Govern

3.1 La Secretaria del Govern, amb rang orgànic de secretaria general, té atribuïdes les funcions següents:

a) L’assistència, el suport tècnic i la preparació de les reunions del Govern de la Generalitat i del Consell Tècnic, del qual exerceix la presidència, i l’emissió de les certificacions dels acords de les reunions del Govern.

b) La preparació, la coordinació i el seguiment de l’acció de Govern i del programa legislatiu del Govern i el seu desplegament normatiu, com a òrgan de suport del Govern.

c) La supervisió i el seguiment de la coordinació de les activitats que afectin més d’un departament i totes les de caràcter interdepartamental que li siguin encomanades per la persona titular del Departament de la Presidència, sens perjudici de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR