ORDRE EMO/226/2013, de 25 de setembre, per la qual es modifica l'Ordre EMO/205/2013, de 29 d'agost, per la qual es garanteixen els serveis essencials en l'àmbit de l'Administració de Justícia a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyOrdre

Vist que l’Ordre EMO/205/2013, de 29 d’agost, va establir els serveis mínims en la vaga formulada pel comitè de vaga a l’Administració de Justícia, des del dia 4 de setembre de 2013, amb caràcter indefinit, i que afecta a tot el personal de l’Administració de Justícia de Catalunya.

Vist que l’apartat 5 de l’article 1 de l’Ordre esmentada estableix els serveis mínims següents: Deganat:

Deganat de Barcelona: 1 funcionari/ària del cos de gestió processal o 1 funcionari/ària del cos de tramitació administrativa per a cadascun dels serveis de registre i repartiment.1 funcionari/ària per al servei de presentació d’escrits i trasllat de còpies urgents i de termini. Deganat amb més de 3 funcionaris/àries: 1 funcionari/ària per al servei de presentació d’escrits i trasllat de còpies, 1 funcionari/ària per als serveis de registre i repartiment del Deganat. Deganat resta de partits: 1 funcionari/ària per atendre els serveis de registre i repartiment. Servei comú de notificacions i embargaments: en l’àmbit civil el 5% del total de la plantilla. En l’àmbit penal 1 funcionari/ària del cos de tramitació processal i administrativa i 2 funcionaris/àries del cos d’auxili judicial a més dels 4 funcionaris/àries adscrits a la guàrdia.

Atès que en dates 19 i 25 de setembre de 2013 el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya sol·licita l’ampliació dels serveis mínims en la vaga de l’Administració de Justícia des del 4 de setembre de 2013, ja que considera que els serveis mínims del Deganat de Barcelona “són insuficients i ocasionen perjudicis desproporcionats que poden arribar a afectar el dret a la tutela judicial efectiva”. Aquesta asseveració es fonamenta en l’acord número quaranta adoptat per la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en data 10 de setembre de 2013 i que indica: “...Tot i que els serveis mínims establerts per Ordre EMO/205/2013 s’estan complint rigorosament i el percentatge global de seguiment es pot estimar com discret, la ubicació dels funcionaris i funcionàries que exerceixen el seu dret de vaga en serveis essencials del Deganat -especialment, registre i repartiment civil- està ocasionat perjudicis desproporcionats que poden arribar a afectar el dret a la tutela judicial efectiva. ”Igualment, amb l’acord número vint-i-cinc adoptat per la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en data 17 de setembre...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR