DECRET 189/2002, de 25 de juny, pel qual es fixen els preus de la prestació de serveis acadèmics a les universitats públiques per al curs 2002-2003.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Per a la Promoció i Formació Cooperatives
Rango de LeyDecret

DECRET 189/2002, de 25 de juny, pel qual es fixen els preus de la prestaciÛ de serveis acadËmics a les universitats p˙bliques per al curs 2002-2003.

L'article 81 de la Llei org‡nica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats, estableix que els preus p˙blics per als estudis que condueixen a l'obtenciÛ d'un tÌtol universitari oficial, els fixar‡ la comunitat autÚnoma dins els lÌmits que estableixi el Consell de CoordinaciÛ Universit‡ria.

La Llei 15/1997, de 24 de desembre, de taxes i preus p˙blics de la Generalitat de Catalunya, atorga la consideraciÛ de preus p˙blics als referits a l'ensenyament universitari, els quals han de ser aprovats mitjanÁant decret del Govern de la Generalitat.

Per tant, cal fixar el preu del crËdit de tots els estudis universitaris oficials que s'imparteixen en les universitats p˙bliques de Catalunya, aixÌ com dels altres serveis acadËmics. AixÌ mateix, pel que fa als centres docents adscrits, el decret determina el percentatge sobre els preus p˙blics dels ensenyaments que s'ha d'abonar en concepte de tutela acadËmica, sens perjudici de les compensacions que per altres conceptes s'hagin acordat, en el marc del conveni d'adscripciÛ, entre el centre docent i la universitat a la qual estan adscrits, d'acord amb el que preveu l'article 3.2 del Decret 390/1996, de 2 de desembre, de regulaciÛ del rËgim d'adscripciÛ a universitats p˙bliques de centres docents d'ensenyament superior.

Aquest Decret fixa tambÈ els preus de la prestaciÛ de serveis acadËmics universitaris dels estudis universitaris oficials que ofereix la Universitat Oberta de Catalunya realitzats al seu campus principal i vinculats al Contracte Programa signat amb el Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ, la qual ha d'aplicar els preus fixats pel Govern segons preveu la Llei 3/1995, de 6 d'abril, de creaciÛ de la Universitat Oberta de Catalunya, sens perjudici que en el seu ‡mbit, atesa la seva formulaciÛ jurÌdica i les seves particularitats metodolÚgiques, aquesta fixi la contraprestaciÛ pels materials did‡ctics i serveis especÌfics d'acord, a mÈs, amb la seva normativa acadËmica. Per a la determinaciÛ dels preus de la prestaciÛ de serveis acadËmics universitaris, atËs l'aspecte diferencial d'aquella universitat en relaciÛ amb el conjunt d'universitats presencials catalanes, es tenen en compte l'aplicaciÛ de la tecnologia multimËdia i interactiva que ofereix l'esmentada universitat.

La mesura prevista a l'article 5 d'aquest Decret, que ja s'est‡ aplicant des del curs 1996-97, pretÈn garantir que els recursos p˙blics, sempre limitats, vagin destinats tal i com succeeix amb les beques, a donar les m‡ximes oportunitats d'estudi, i per tant, a subvencionar en major mesura el preu als estudiants que cursen per primera vegada una carrera en una universitat p˙blica, i, en sentit contrari, fer contribuir en major mesura al finanÁament del cost de l'ensenyament als estudiants que ja gaudeixen d'un tÌtol universitari oficial finanÁat b‡sicament amb fons p˙blics, sens perjudici de les exempcions que el mateix precepte preveu. No obstant, cal remarcar que tot i amb el rec‡rrec, el preu de l'estudi segueix sent majorit‡riament finanÁat amb c‡rrec als pressupostos p˙blics.

El Decret regula tambÈ els preus dels cursos d'anglËs en un entorn no presencial a travÈs de l'Escola Virtual d'Idiomes, promoguda pel Consell Interuniversitari de Catalunya, segons l'Acord de la ConferËncia d'aquest Consell sobre el Programa de FormaciÛ en Terceres Lleng¸es a la Universitat, adoptat en la sessiÛ ordin‡ria de 6 de juny de 2001, i en referËncia a la implementaciÛ de l'idioma anglËs.

AtËs que encara alguns estudis oficials no han estat reformats i que, en conseq¸Ëncia, segueixen estructurats en cursos anuals i assignatures, aquest Decret tambÈ fixa el preu d'aquests estudis per curs complet i per assignatures soltes.

Com a novetat, es fa esment a les lÌnies de crËdit per fer front al pagament dels preus p˙blics aprovats pel present Decret, que ofereix l'AgËncia de GestiÛ d'Ajuts Universitaris i de Recerca, creada per la Llei 7/2001, de 31 de maig. Aquesta entitat de dret p˙blic subjecta al dret privat, vinculada al Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ, s'ha constituÔt amb la finalitat d'executar programes de beques, de prÈstecs, de subvencions i d'altres activitats de foment de l'estudi universitari, de la recerca cientÌfica i tËcnica i de la innovaciÛ tecnolÚgica a Catalunya.

…s per aixÚ que, a proposta conjunta dels consellers del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ, i d'Economia i Finances, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

CapÌtol 1

Estudis adaptats a la reforma conduents a l'obtenciÛ de tÌtols universitaris oficials

Article 1

1.1††Els preus a satisfer en el curs 2002-2003 per la prestaciÛ dels ensenyaments organitzats en crËdits conduents a l'obtenciÛ de tÌtols oficials de les universitats p˙bliques de Catalunya sÛn els que es detallen als apartats 1, 2 i 10 de l'annex d'aquest Decret, atenent el seu grau d'experimentalitat.

1.2††Els preus que cal satisfer en el curs 2002-2003 per la prestaciÛ dels ensenyaments no conduents a l'obtenciÛ d'un tÌtol oficial, per a la inscripciÛ d'estudiants que cursin determinades matËries amb autoritzaciÛ de la universitat, o per la contraprestaciÛ pels materials did‡ctics especÌfics i serveis especÌfics en els sistemes metodolÚgics que impliquen semipresencialitat en els estudis seran fixats pel consell social de cada universitat, d'acord amb l'article 9, lletra g) de la Llei 15/1998, de 28 de desembre, dels consells socials de les universitats p˙bliques de Catalunya. En el cas de la Universitat Oberta de Catalunya, per l'Úrgan que tingui atribuÔda aquesta funciÛ, que fixar‡ igualment els preus a satisfer per a la obtenciÛ de tÌtols oficials en els campus externs al seu ‡mbit principal i que per tant no estan vinculats al Contracte Programa signat entre el Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ i la Universitat Oberta de Catalunya.

1.3††Els centres universitaris la titularitat dels quals pertany al Departament d'Universitats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR