Expedient notarial de delimitació de finques

AutorManuel Faus
Cargo del AutorNotario
Actualizado aNoviembre 2021




Contenido
  • 1 Adaptació dels formularis a partir del 3 de setembre de 2021
  • 2 ACTA REQUERIMENT INICIAL
  • 3 EXPEDIENT DE DELIMITACIÓ DE FINQUES
    • 3.1 Inici del procediment
    • 3.2 Tràmits posteriors
      • 3.2.1 Model d'ofici dirigit al Registre de la Propietat
      • 3.2.2 Diligència petició al Registre
      • 3.2.3 Diligència comunicació als interessats
      • 3.2.4 Diligència d'enviament per correu
      • 3.2.5 Diligència del justificant de recepció
      • 3.2.6 Model de nota al peu de la cèdula de notificació
      • 3.2.7 Diligència de compareixença
  • 4 Comentari
    • 4.1 Sistema a seguir
    • 4.2 Normes
    • 4.3 L'escriptura de delimitació
    • 4.4 Fracas del expedient
    • 4.5 Actuació del Registrador
    • 4.6 Norma especial
  • 5 Legislación citada
  • 6 Jurisprudencia citada
Adaptació dels formularis a partir del 3 de setembre de 2021

El DECRET LLEI 19/2021, de 31 d'agost, pel qual s'adapta el Codi civil de Catalunya a la reforma del procediment de modificació judicial de la capacitat, en vigor el 3 de setembre de 2021, adequa les normes civils catalanes a les normes estatals que ha modificat la Llei 8/2021, de 2 de juny, per la qual es reforma la legislació civil i processal per al suport a les persones amb discapacitat en l'exercici de la seva capacitat jurídica, en vigor així mateix el 3 de setembre de 2021.

Per això s'assenyalen algunes formes del judici notarial de capacitat (ja que tota persona té capacitat,) sense perjudici que a les persones amb discapacitat per a l'exercici de la seva capacitat jurídica li siguin exigibles mesures de suport (voluntàries, intervenció de l'assistent o del defensor judicial i guarda de fet), mesures que han de constar i complir-se en el títol.

Formulari aplicable a comptar de l'1 de novembre de 2015.

Poden adoptar-se dos sistemes: una sola Acta que no es protocol·litza fins al final o, el que em sembla més aconsellable, una acta inicial amb el requeriment al Notari, el que la llei denomina sol·licitud amb els documents exigits i el mateix dia obrir un expedient en el qual es fa constar el requeriment anterior, s'uneix l'escrit i altra documentació i es fa constar la resta del procediment seguit, i aquest segon instrument públic no es protocol·litza fins a ultimar totes les diligències, acabi l'expedient amb èxit (en aquest cas s'atorgarà a més la pertinent escriptura) o sense èxit.

ACTA REQUERIMENT INICIAL

NUMERO * (data d'inici de l'Acta).

A *, a *.

DAVANT EL MEU, *, Notari de l'Il·lustre Col·legi de *, amb residència a *,

COMPAREIX:

El Sr. , major d'edat, * (estat i professió) , veí de *, amb domicili en *. Exhibeix DNI/NIF *, vigent.

Intervé en el seu propi nom i dret.

L'identifico, d'acord amb la lletra c) de l'article 23 de la Llei del Notariat, pel seu expressat Document Nacional d'Identitat, el número del qual coincideix amb el d'Identificació fiscal.

(Judici de Capacitat: opcions)

  • Al meu judici té interès legítim, legitimació i pot exercir la seva capacitat jurídica per a instar el present requeriment per tramitar un expedient de delimitació de finques i DIU:
  • EL jutjo amb interès, legitimació i aptitud en l'exercici de la seva capacitat jurídica per a instar el present requeriment per tramitar un expedient de delimitació de finques i DIU:
  • El jutjo amb interès, aptitud i legitimació, sense necessitat de cap mesura de suport, per a instar el present requeriment per tramitar un expedient de delimitació de finques i DIU:
  • El jutjo amb interès, aptitud i legitimació per a l'exercici dels seus drets i obligacions en instar el present requeriment per tramitar un expedient de delimitació de finques i DIU:
  • Al meu judici té interès, legitimació i exerceix la seva capacitat jurídica instant el present requeriment per tramitar un expedient de delimitació de finques i DIU:
  • El jutjo amb interès, legitimació i l'aptitud suficient per a l'exercici de la seva capacitat jurídica en instar el present requeriment per tramitar un expedient de delimitació de finques i DIU:

I.- OBJECTE DE L'ACTA:

Que és objecte de la present ACTA el que procedeixi, mitjançant l'oportú expedient, a la delimitació prevista a l'article 200 de la Llei Hipotecària.

II.- A aquest objecte em lliura:

a).- Un escrit en el qual consten les circumstàncies de la finca (o part de finca) que es pretén partionar i de les adjacents afectades, així com les dades identificatives dels titulars d'una i de les altres, inclosos els cadastrals i el seu domicili per ser conegut pel promotor (o s'expressarà si algun es desconeix) i així mateix en l'escrit es detallen els documents o justificants que serveixin de fonament a la seva pretensió.

La descripció de la finca que es pretén delimitar, segons l'escrit, és la següent: *

(Convé repetir la total descripció de l'escrit, per tal que consti en la cèdula a lliurar als interessats, i no haver d'incloure en la notificació tot l'escrit).

b).- Certificat cadastral descriptiu i gràfic de la finca que és objecte de l'expedient i de les finques adjacents afectades.

Aquests documents quedaran units a l'expedient que s'iniciarà el mateix dia d'avui.

III.- Referència a la situació cadastral:

Opció 1).-

Manifesta el compareixent que la representació gràfica cadastral coincideix amb la partió sol·licitada.

Opció 2).-

Manifesta el compareixent que la representació gràfica cadastral no coincideix amb la partió sol·licitada, per la qual cosa aporta representació gràfica georreferenciada que s'unirà així mateix a l’esmentat expedient.

IV.-En conseqüència, em requereix perquè tramiti l'oportú expedient.

V.- He fet al requeridor els especials advertiments referits a aquest procediment i a les incidències possibles que puguin afectar-lo.

Exposat tot l'anterior, signa el compareixent el present requeriment que jo, Notari competent per a aquesta acta per ser Notari hàbil per actuar en el districte notarial on radiquen les finques (o en qualsevol dels districtes notarials confrontants a aquest districte, o per ser vàries les finques afectades ser Notari hàbil per actuar en el districte notarial on radica una de les finques o en qualsevol dels districtes notarials confrontants a aquest districte) , estudiada la documentació presentada, identificat el requeridor, apreciada la seva capacitat legal per al requeriment que efectua, estimant que no concorre causa de denegació de funcions l'accepto per considerar-ho legítim i procediré a iniciar el mateix dia d'avui l'oportú expedient amb detall del desenvolupament del mateix i les publicacions i tràmits pertinents, fins a la seva conclusió i protocol·lització una vegada ultimat.

Indico al sol·licitant que el dia * del mes de * i a les * hora és el fixat per a la compareixença de tots els interessats en la meva Notària.

ADVERTIMENT LINGÜÍSTIC. Es fa constar que el present document s'ha redactat en llengua catalana, d'acord amb l'article 14 de la Llei del Parlament de Catalunya 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística i l'article 149 del Reglament Notarial.

PROTECCIÓ DE DADES PERSONALS. Adverteixo expressament a l'atorgant que les seves dades seran incorporats al fitxer del Protocol i documentació notarial i al fitxer d'Administració i organització, així com del fet que, si escau, tals dades poden ser cedits a aquelles administracions públiques que segons una norma amb rang de llei tinguin dret a això. Fetes els advertiments pertinents sobre la confidencialitat d'aquestes dades, la seva necessitat per a redactar aquest instrument públic i per a la seva facturació, la conservació i protecció de les dades, els drets a accés, rectificació, supressió i altres legals.

ATORGAMENT I AUTORITZACIÓ.-

Faig al compareixent les reserves i advertiments legals.

He llegit al/a la compareixent, a elecció seva, aquest document públic, un cop advertit/da del seu dret a llegir-lo ell/a mateix/a i, després de fer, a més a més, les necessàries explicacions verbals, manifesta quedar degudament assabentat/da del seu contingut, l'aprova i firma.

Jo, el Notari, dono fe que el consentiment ha estat lliurement prestat, que l'atorgament s'adequa a la legalitat i a la voluntat degudament informada del/de la atorgant, tenint, al meu judici, discerniment necessari per a prestar lliurement el seu consentiment per l'íntegra comprensió del present instrument públic; manifesta que no ha ordenat mesures voluntàries de suport i sense que hagi mostrat signes que, al meu judici, indiquin la necessitat o conveniència d'acudir a aquestes mesures per a aquest acte; així mateix, dono fe del compliment de les altres formalitats legals.

Queda estesa en un total de * folis de paper notarial, el primer amb el número * i els restants amb els números següents en ordre correlatiu (o anteriors en ordre correlatiu).

I DONO FE del seu contingut.-

EXPEDIENT DE DELIMITACIÓ DE FINQUES Inici del procediment

I.- LLOC I DATA DE PROTOCOL·LITZACIÓ.

A *, a *. (guardar espai per completar aquesta data)

II.- LLOC I DATA DE L'ACTA DE REQUERIMENT

A *, a *, (Data del primer requeriment)

Jo, *, Notari de l'Il·lustre Col·legi Notarial de *, amb residència en *,

DONO FE:

A.- Que en el dia d'avui he estat requerit pel Sr. *, major d'edat, *, veí de *, amb domicili en * i DNI/NIF *; previ examen de la seva sol·licitud, he apreciat la seva capacitat i legitimitat per instar expedient de delimitació de finques que a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR