Excm. Sr. Josep Canicio Querol

CargoPresident del Consell dels Illustres Collegis d'Advocats de Catalunya
Páginas4-5

Page 4

Com a president del Consell, que acull els catorze collegis catalans més el de les Illes Balears i Perpinyà, quines són les necessitats comuns de tots ells?

Els catorze collegis catalans més els de les Illes Balears i Perpinyà com parteixen la necessitat d'adaptar-se al món canviant en què vivim en un entorn molt concret com és aquest racó de la Mediterrània. Això signi fica no només fer front als reptes que ens apareixen dia a dia sinó també aprofundir en la vessant dels collegis com a prestadors de serveis per als collegiats i collegiades.

No es pot oblidar tampoc que compartim una llengua comuna, amb diferent estatus legal i grau d'utilització.

Com són les relacions del Consell amb l'Administració de Justícia?

Les relacions institucionals i perso nals del CICAC amb l'Administració de Justícia, com amb el Departa ment de Justícia de la Generali tat, són fluïdes i de cooperació. Això no obsta a la preocupació que tots els collegis sentim pel que fa al funcionament de l'Administració de Justícia en general i dels òrgans judicials en particular. La solució a aquests problemes ha de venir a partir del treball de tots els sectors implicats.

De la tasca que està duent a terme el Consell en matèria de deontologia, què en ressaltaria?

La Normativa de l'Advocacia Catalana dedica una part important a les infraccions que poden cometre Entrevista els advocats i advocades i al pro cediment disciplinari. Bàsicament les competències en deontologia les tenen els collegis, llevat de les infraccions atribuïdes als membres de les juntes de govern, però el CICAC té molt clar que és necessari ser rigorosos amb les advocades i advocats que incompleixin les seves obligacions, perquè hi tenim un deure amb la societat. Aquest rigor aplicat pels òrgans corresponents de l'advocacia, amb totes les garan- ties, ha de ser un dels elements que caracteritzin la nostra professió.

Creu necessari que l'advocacia s'esforci en apropar-se als ciutadans per tal que aquests entenguin la funció dels advocats dins la societat?

Evidentment. Hom pot tenir la sensació que el nom d'advocat o advocada és suficient per tal que s'entengui la nostra funció, però resulta que hi ha serveis que Page 5 s'ofereixen també per altres pro fessionals i el nom i la tradició no són suficients perquè la societat entengui quina funció fem. Això implica que hem de garantir una bona preparació per accedir a la professió i una bona formació continuada i hem de garantir tam bé que l'advocacia...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR