DECRET 66/2010, de 25 de maig, pel qual es regula l'establiment dels convenis i contractes de gestió de serveis assistencials en l'àmbit del Servei Català de la Salut.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

DECRET

66/2010, de 25 de maig, pel qual es regula l'establiment dels convenis i contractes de gestió de serveis assistencials en l'àmbit del Servei Català de la Salut.

La Llei 11/1995, de 29 de setembre, de modificació parcial de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya (LOSC), va adequar el règim de contractació del Servei Català de la Salut a la legislació bàsica de l'Estat, el contingut de la qual havia variat arran de l'entrada en vigor de la Llei 13/1995, de 18 de maig, de contractes de les administracions públiques. Aquesta Llei va incorporar una disposició addicional 11 en la LOSC, per la qual s'encomanava al Govern regular, mitjançant un decret, els requisits, l'abast, el procediment i els sistemes de selecció per a l'establiment dels contractes de gestió de serveis sanitaris i sociosanitaris, i es prenia com a marc de referència la legislació sobre contractes de les administracions públiques, i tenint en compte les previsions del Pla de salut de Catalunya i les normes específiques d'ordenació de serveis.

En compliment del mandat establert per la precitada disposició addicional 11 de la LOSC, el Govern va aprovar el Decret 169/1996, de 23 de maig, pel qual es regula l'establiment dels convenis i contractes de gestió de serveis sanitaris en l'àmbit del Servei Català de la Salut (DOGC núm. 2211, de 29.5.1996). Aquesta disposició fou substituïda pel Decret 345/2001, de 24 de desembre, pel qual es regula l'establiment dels convenis i contractes de gestió de serveis sanitaris en l'àmbit del Servei Català de la Salut (DOGC núm. 3542, de 28.12.2001) que substancialment mantenia el contingut del precitat Decret 169/1996, de 23 de maig.

L'establiment de convenis i contractes de gestió de serveis assistencials forma part d'un seguit de funcions del Serveis Català de la Salut que, operativament, s'ha anomenat “compra de serveis” i que inclou la identificació de les necessitats assistencials, la priorització dels serveis necessaris per tal de donar cobertura a les necessitats assistencials i la formalització dels corresponents encàrrecs de gestió a altres entitats.

En l'àmbit de l'ordenació dels serveis sanitaris de cobertura pública, des de l'aprovació del precitat Decret 169/1996, s'han produït importants avenços, que han culminat amb la creació de la Xarxa de centres, serveis i establiments de salut mental d'utilització pública de Catalunya, mitjançant el Decret 213/1999, de 27 de juliol; la Xarxa de centres, serveis i establiments sociosanitaris d'utilització pública de Catalunya, mitjançant el Decret 242/1999, de 31 d'agost, i, finalment, amb la regulació, pel Decret 378/2000, de 21 de novembre (DOGC núm. 3279, de 4.12.2000), del sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT), que resta constituït per les dues xarxes abans esmentades juntament amb la Xarxa hospitalària d'utilització pública, creada pel Decret 202/1985, de 15 de juliol (DOGC núm. 568, de 29.7.1985), i els centres d'atenció primària.

D'altra banda, l'experiència assolida en l'aplicació del Decret 345/2001 i l'entrada en vigor de la Llei 30/2007, de 30 d'octubre, de contractes del sector públic han fet palesa la necessitat de modificar alguns aspectes de la regulació dels convenis i incorporar les adaptacions corresponents.

El projecte ha estat sotmès a la consideració del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya, que ha emès el dictamen corresponent.

Per tot això, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta de la consellera de Salut i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Capítol I

Objecte i definicions

Article 1

Objecte

Aquest Decret té com a objecte regular l'establiment dels convenis i contractes de gestió de serveis assistencials, que inclouen els serveis sanitaris i sociosanitaris de cobertura pública a càrrec del Servei Català de la Salut que no es prestin directament a través de l'Institut Català de la Salut.

Article 2

Definicions

Als efectes del que estableix aquest Decret, s'entén per:

Compra de serveis: l'activitat que comprèn la identificació de les necessitats assistencials, la priorització dels serveis necessaris per tal de donar cobertura a les necessitats assistencials i la formalització dels corresponents encàrrecs de gestió a altres entitats.

Encàrrec de gestió de serveis: l'activitat per la qual el Servei Català de la Salut encomana a una entitat proveïdora que presti, en un determinat àmbit territorial o subjectiu, determinats serveis a la ciutadania que tingui dret a l'assistència de cobertura pública, a canvi d'una contraprestació econòmica.

Entitat proveïdora: persona física o jurídica, en aquest cas privada o pública, titular d'un centre, servei o establiment sanitari o sociosanitari amb capacitat tècnica i habilitació legal per prestar els serveis que requereix la ciutadania que tingui dret a l'assistència sanitària o sociosanitària de cobertura pública.

Assistència sanitària o sociosanitària de cobertura pública: conjunt dels serveis i prestacions del sistema sanitari públic, la prestació dels quals ha de garantir el Servei Català de la Salut, de conformitat amb el Reial decret 1030/2006, de 15 de setembre, pel qual s'estableix la cartera de serveis comuns del Sistema Nacional de Salut i el procediment per la seva actualització, a través dels òrgans i organismes públics competents o a través de les denominades entitats proveïdores, ja siguin privades o públiques.

Article 3

Serveis que poden ser objecte d'encàrrec de gestió de serveis

De conformitat amb la definició d'assistència sanitària o sociosanitària de cobertura pública, poden ser objecte de l'encàrrec de gestió de serveis:

  1. Atenció primària, que comprèn: les activitats derivades de l'atenció de medicina general, pediatria, infermeria, treball social, odontologia, i d'altres especialitats pròpies d'aquest graó assistencial, com també les activitats preventives, educatives i de promoció de la salut de la població i també les proves o els serveis complementaris que siguin necessaris per a aquesta atenció.

  2. Assistència hospitalària i especialitzada (inclosa l'atenció psiquiàtrica i de salut mental), que comprèn: processos de detecció, preventius, diagnòstics, terapèutics, de seguiment evolutiu i de suport a l'atenció primària, en règim ambulatori o d'hospitalització (processos aguts, subaguts, d'internament en la comunitat, de llarga estada, i domiciliària), tant de manera urgent com programada; serveis d'atenció de dia (en hospital de dia o en centre de dia), consultes externes, urgències, rehabilitació, serveis d'atenció específica, proves i serveis complementaris d'aquests processos.

  3. Assistència sociosanitària, que compren: l'atenció, l'avaluació i el seguiment de suport a l'atenció primària i a l'hospitalització en processos subaguts o crònics que es presten en regim d'hospitalització (de llarga...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR