DECRET 266/2001, de 9 d'octubre, pel qual s'estableixen la creació, l'organització i les funcions de les oficines d'atenció ciutadana.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

266/2001, de 9 d’octubre, pel qual s’estableixen la creació, l’organització i les funcions de les oficines d’atenció ciutadana.

Un dels objectius de la modernització de l’Administració de la Generalitat de Catalunya és agilitzar les seves relacions amb la ciutadania per tal de garantir els seus drets i facilitar el compliment de les seves obligacions.

Per això, a més de treballar per facilitar una relació interactiva del ciutadà/ana amb l’Administració mitjançant les tecnologies de la informació i la comunicació, la Generalitat de Catalunya vol garantir l’atenció presencial de la seva Administració apropant-la a la ciutadania amb la creació de les oficines d’atenció ciutadana.

L’element territorial aconsella adscriure orgànicament les oficines, excepte la de Barcelona, a les delegacions territorials del Govern de la Generalitat de la demarcació corresponent i funcionalment a la unitat directiva competent en matèria d’atenció ciutadana.

De conformitat amb el que preveu la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat, a proposta del conseller en cap de la Generalitat i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Concepte

Les oficines d’atenció ciutadana són dependències administratives d’atenció directa, la finalitat de les quals és facilitar les relacions entre la ciutadania i l’Administració de la Generalitat.

Article 2

Funcions

Les funcions que duran a terme les oficines d’atenció ciutadana són:

a) Informar a la ciutadania i les entitats sobre els serveis i l’organització de la Generalitat de Catalunya.

b) Informar sobre les característiques i fases dels diferents procediments que afecten l’Administració de la Generalitat.

c) Actuar com a unitat de presentació de documents i registre d’acord amb la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i el Decret 360/1994, de 15 de desembre, de registre d’entrades i sortides de documents de l’Administració de la Generalitat de Catalunya.

d) Ajudar en la formalització d’impresos administratius i en la redacció formal de sol·licituds, peticions i suggeriments dirigits a l’Administració.

e) Canalitzar i derivar, d’acord amb la Llei esmentada, cap als serveis competents de l’Administració de la Generalitat o altres administracions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR