LLEI 22/1987, de 16 de desembre, per la qual s'estableixen la divisió i l'organització comarcals de Catalunya i sobre l'elecció dels consells comarcals.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyLlei

EL PRESIDENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

Sia notori a tots els ciutadans que el Parlament de Catalunya ha aprovat i jo, en nom del Rei i d'acord amb el que estableix l'article 33.2 de l'Estatut d'Autonomia, promulgo la següent

LLEI

El Capítol I del Títol II de la Llei 6/1987, del 4 d'abril, de l'Organització Comarcal de Catalunya, determina el procediment a seguir per a l'establiment de la divisió comarcal de Catalunya, en desplegament de l'article 5 de l'Estatut.

Per Decret 216/1987, del 19 de maig, va ser convocada la consulta municipal preceptiva sobre l'adscripció comarcal, el resultat de la qual consta en els antecedents que el Govern de la Generalitat ha lliurat al Parlament de Catalunya.

Atès que la proposta de divisió comarcal sotmesa a consulta ha rebut el suport majoritari dels municipis de Catalunya, escau la presentació d'aquest Projecte de Llei per tal de donar compliment al que estableix l'article 4.2.b) de la Llei 6/1987, de 4 d'abril, i cloure així el procés per a establir la divisió i l'organització comarcals de Catalunya. Aquest procés inclou també les comarques en les quals s'ha produït l'oposició municipal a que es refereix l'article 6.2 de l'esmentada Llei, que es poden crear per decisió del Parlament adoptada per majoria absoluta, d'acord amb el que estableix la disposició addicional 4 de la Llei 7/1985, del 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local.

En qualsevol cas, la divisió comarcal que estableix aquesta Llei s'ha d'entendre sens perjudici del resultat final del procediment especial de modificació del mapa comarcal que estableix la disposició transitòria 1 de la Llei 6/1987, del 4 d'abril, de l'Organització Comarcal de Catalunya. Als efectes de la modificació del mapa comarcal el Govern de la Generalitat ha de trametre a la Comissió de Delimitació Territorial i a la Comissió Jurídica Assessora la documentació relativa a la consulta municipal.

Article únic

-1 La divisió i l'organització comarcals de Catalunya queden establertes per les comarques a què es refereix l'annex de la Llei 6/1987, de 4 d'abril, de l'Organització Comarcal de Catalunya, que es creen en virtut d'aquesta Llei.

-2 Queden incloses a l'apartat anterior les comarques en les quals s'ha produït, en el tràmit de consulta municipal, l'oposició a què es refereix l'article 6.2 de la Llei 6/1987, de 4 d'abril.

Disposició Addicional

-1 Als efectes del que estableix l'article 20.2 i 4 de la Llei 6/1987, de 4 d'abril, es computaran conjuntament els vots i els regidors obtinguts per les agrupacions d'electors que, abans de la celebració de les eleccions municipals, hagin comunicat per escrit a la junta electoral corresponent la seva voluntat d'associar-se amb altres agrupacions d'electors del mateix àmbit comarcal, sempre que el nombre de vots obtinguts per les agrupacions d'electors associades sumi el tres per cent o més dels vots en la comarca.

-2 En l'escrit en què les agrupacions d'electors manifesten a les juntes electorals la voluntat d'associar-se ha de quedar especificat el nom de l'altra o de les altres agrupacions d'electors amb les quals es volen associar. Per a la validesa de l'associació, és un requisit necessari el fet que la comunicació hagi estat formulada per totes les agrupacions d'electors interessades.

Disposicions finals

-1 Un cop hagi entrat en vigor aquesta Llei, les juntes electorals provincials han de procedir immediatament a l'elecció dels consells comarcals, d'acord amb el que estableix el Capítol II del Títol III de la Llei 6/1987, de 4 d'abril, en funció dels resultats de les últimes eleccions municipals.

-2 S'autoritza el Govern de la Generalitat perquè dicti les disposicions necessàries per al desplegament, l'execució i el compliment d'aquesta Llei.

-3 Aquesta Llei entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Per tant, ordeno que tots els ciutadans als quals sigui d'aplicació aquesta llei cooperin al seu compliment i que els Tribunals i les autoritats als quals pertoqui la facin complir.

Palau de la Generalitat, 16 de desembre de 1987

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Agustí M. Bassols i Parés Conseller de Governació

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR