DECRET 86/2002, de 5 de març, pel qual s'estableix el règim jurídic de la Comissió Assessora sobre la Publicitat Institucional.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Per a la Promoció i Formació Cooperatives
Rango de LeyDecret

DECRET

86/2002, de 5 de març, pel qual s'estableix el règim jurídic de la Comissió Assessora sobre la Publicitat Institucional.

La necessitat de separar la publicitat política vinculada als processos electorals de la publicitat institucional i de la publicitat estrictament administrativa va motivar la publicació de la Llei 18/2000, de 29 de desembre, per la qual es regula la publicitat institucional.

La Llei regula la publicitat institucional dins la comunicació pública i estableix els principis generals que han de regir l'activitat publicitària de caràcter institucional que duen a terme les administracions de Catalunya mitjançant contractes de publicitat, difusió publicitària, creació publicitària i patrocini.

L'article 6 d'aquesta Llei preveu que la Comissió Assessora sobre la Publicitat Institucional, creada pel Decret 289/1997, d'11 de novembre, sigui l'òrgan encarregat de vetllar pel compliment dels interessos generals i dels principis reguladors d'aquesta matèria, si bé l'ampliació dels supòsits en els quals aquesta comissió exerceix la seva tasca i l'ampliació de l'abast de les seves funcions, tant des del punt de vista objectiu com subjectiu, aconsellen regular de nou el règim jurídic i el funcionament d'aquest òrgan a l'empara del que estableix la disposició transitòria de la Llei esmentada.

Per tot això, a proposta del conseller en cap de la Generalitat, de conformitat amb l'informe de la Comissió Jurídica Assessora i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Creació

La Comissió Assessora sobre la Publicitat Institucional és l'òrgan encarregat de garantir que la publicitat institucional de les administracions públiques serveixi amb objectivitat els interessos generals i s'adeqüi als principis en què s'inspira la Llei 18/2000, de 29 de desembre.

La Comissió Assessora sobre la Publicitat Institucional resta adscrita al Departament de la Presidència a través de la Secretaria de Comunicació.

Article 2

Funcions

Són funcions de la Comissió Assessora sobre la Publicitat Institucional:

  1. Assessorar les administracions públiques de Catalunya en relació a les consultes que li formulin per raó de la publicitat institucional que realitzin en els àmbits d'actuació corresponents.

  2. Informar preceptivament sobre les campanyes institucionals d'abast general. A aquests efectes, s'entenen per campanyes institucionals d'abast general les realitzades per les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR