DECRET 362/2000, de 7 de novembre, per la qual es determinen les condicions de la Distinció de la Generalitat de Catalunya per a la Promoció de la Recerca Universitària.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

362/2000, de 7 de novembre, per la qual es determinen les condicions de la Distinció de la Generalitat de Catalunya per a la Promoció de la Recerca Universitària.

Amb la finalitat d’estimular les activitats de recerca d’alt nivell dels professors-investigadors del sistema universitari de Catalunya i dels grups de recerca a què estan associats, mitjançant el Decret 222/1999, de 27 de juliol, es va crear la Distinció de la Generalitat de Catalunya per a la Promoció de la Recerca Universitària.

Una vegada efectuada la primera convocatòria i havent experimentat el procediment de concessió de la Distinció, s’escau, ara, modificar alguns dels seus aspectes, a l’efecte d’agilitar-lo i flexibilitzar-lo, deixant a la convocatòria anual les qüestions que requereixen decisions puntuals i adaptables a les necessitats canviants, i mantenint en el Decret les qüestions pròpies de la definició del model i els aspectes que incideixin en la seguretat jurídica.

En virtut d’això, a proposta del conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte

La Distinció de la Generalitat de Catalunya per a la Promoció de la Recerca Universitària, creada pel Decret 222/1999, de 27 de juliol, té per finalitat estimular les activitats de recerca d’alt nivell dels professors-investigadors del sistema universitari de Catalunya i dels grups de recerca a què estan associats.

Article 2

Objectius

La Distinció de la Generalitat de Catalunya per a la Promoció de la Recerca Universitària es crea amb els següents objectius:

a) Establir una via de reconeixement institucional de la vàlua i el mèrit científic dels professors-investigadors que desenvolupen les seves activitats de recerca en les universitats del sistema universitari de Catalunya.

b) Encoratjar les universitats i els professors universitaris a aconseguir l’excel·lència en les seves funcions investigadores.

c) Facilitar a les universitats el suport necessari per tal que els seus professors-investigadors que hagin obtingut la Distinció puguin intensificar la seva dedicació a activitats de recerca, amb el seu equip de recerca i dintre la universitat mateixa.

Article 3

Presentació de candidatures

3.1 Poden optar a la Distinció els professors-investigadors que desenvolupen la seva activitat de recerca a les universitats del sistema universitari de Catalunya d’acord amb els següents requisits:

a) Els candidats han de ser presentats per dues persones de reconegut prestigi científic, una de les quals ha de ser d’una universitat o centre de recerca de fora de Catalunya.

b) A la candidatura s’ha de fer constar el nom de cinc investigadors que puguin donar referències de les activitats científiques del candidat.

3.2 Un jove investigador guardonat pot aspirar a la Distinció com a investigador reconegut.

Article 4

Selecció

4.1 Un jurat amb la composició que estableix l’article 5 d’aquest Decret valorarà i seleccionarà les candidatures presentades. El jurat ha d’exercir les seves funcions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR