Envers al "Plan Universal de la Abogacía"

AutorSantiago Mas Camí

És evident que arrel de l'aprovació per l'assemblea de la MUTUALIDAD GENERAL DE LA ABOGACÍA , el 26 de novembre de 2005, del nou "Plan Universal de la Abogacía"(PUA) s'ha produït un canvi substancial pel que fa a la fi i objectiu fundacional de la Mutualitat. De fet, arrel de les reformes produïdes per la Llei 33/84, de 2 d'agost, i posterior Llei 30/95, de 8 de novembre, les mutualitats van deixar d'ésser mutualitats per convertir-se en companyies asseguradores de facto.

Tots sabeu que amb l'aprovació del PUA hem passat d'un sistema de prestació definit a un sistema d'aportació definit, amb la qual cosa desapareixen els 3 plans (PSP, PPPA i el PMP) on fins aleshores estaven integrats el 99% dels mutualistes. Cal recordar que els mutualistes que estan en el PMP, que va entrar en funcionament l'1 de juliol de 1998, i que són els més joves, ja estan en un sistema de capitalització individual.

A partir d'ara, després de l'assignació del saldo inicial que a cadascun de nosaltres ens ha fet la Mutualidad -que la majoria ja hem rebut- les acumulacions de les aportacions obligatòries i voluntàries i els guanys, configurarem l'import final que tindrem a la nostra disposició, una vegada complerts els 65 anys.

Bàsicament, el motiu de dirigir-me a tots vosaltres és que des de la data del 26 de novembre de 2005, els mutualistes més antics tenim 6 mesos per escollir si volem mantenir-nos als plans anteriors o no.

Tots sabeu que, si res dieu, automàticament ja esteu incorporats al PUA.

Una de les qüestions que sovint se'm consulta és ¿què faig? Lamentablement, no tinc una resposta uniforme per la raó de què aquesta no existeix i ha d'ésser cada company, en funció de la seva situació, qui esculli el que més li convé.

Podria semblar que els companys propers a la jubilació, on l'edat de jubilació és als 69 anys, els convindria mantenir-se en els Plans anteriors, però això és difícil d'aconsellar, doncs, aniria en funció de tenir o no altres fons d'ingressos, estat de salut, etc. I, sobretot, pel següent:

Fins a quin punt pot ésser aconsellable que algú exerciti l'opció de quedar-se amb un dels Plans antics, per així cobrar els 600 Euros mensuals de forma vitalícia, quan estem rebent informacions de la pròpia Mutualidad, que fins ara mai ens havien dit, en el sentit de què per exigència de la Direcció General d'Assegurances, quan arribi el 2013, la resta de mutualistes que estiguin als plans antics hauran de reconvertir-se en un pla similar a l'actual PUA...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR