DECRET 10/1987, de 15 de gener, pel qual es regulen les condicions d'envasat i etiquetatge dels productes pirotècnics que es comercialitzen a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

La protecció del consumidor i de l'usuari mitjançant els mecanismes més adequats és un imperatiu constitucional i connecta directament amb la previsió legal de l'ordenament del comerç i el règim d'autorització de productes comercials. A aquests efectes, els productes pirotècnics mereixen una atenció especial per evitar al màxim el risc que comporta per a l'usuari una inadequada comercialització, pel que fa a l'envasament i l'etiquetatge o a les condicions de venda.

Per tant, a proposta dels Consellers d'Indústria i Energia i de Comerç, Consum i Turisme i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

  1. Envasament i etiquetatge dels productes pirotècnics

Article 1

Els productes pirotècnics que es comercialitzin a Catalunya hauran de ser necessàriament oferts al públic consumidor envasats i etiquetats.

Article 2

Els envasos i embalatges dels productes pirotècnics seran de materials inerts o apropiats a la naturalesa del seu contingut, per evitar reaccions perilloses de qualsevol classe i especialment aptes per atenuar possibles tensions internes i preservar-los de factors externs que puguin resultar nocius.

Article 3

L'etiquetatge obligatori dels productes pirotècnics que es comercialitzin a Catalunya s'haurà de redactar necessàriament en català o en castellà indistintament, o bé en ambdues llengues al mateix temps.

Article 4

L'etiquetatge dels productes pirotècnics que es comercialitzin a Catalunya haurà d'incorporar obligatòriament les dades següents: Marca registrada o nom del fabricant, així com el número de Registre Industrial. Els productes provinent d'importació substituiran aquesta informació pel nom de l'importador i el seu domicili o número d'identificació fiscal. Classe a la qual pertanyen i número de catalogació, a partir del moment que aquesta sigui efectivament exigida i realitzada per l'autoritat competent en la matèria. Data de fabricació. Instruccions per al seu correcte ús i advertiment sobre riscos previsibles. Excepcionalment es podrà obviar aquesta dada en l'etiquetatge dels productes d'escassa potència, quan no ofereixin cap dubte sobre la seva utilització i el seu ús incorrecte no comporti riscos per als consumidors.

  1. Condicions per a la venda de productes pirotècnics.

Article 5

Tots els establiments que venguin productes pirotècnics hauran d'exhibir de manera legible, des del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR